شناسهٔ خبر: 64147322 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تحولات اوکراین| پوتین: کی‌یف مسیر تروریسم دولتی را در پیش گرفته/ زلنسکی: مذاکره با مسکو منتفی است

کنفرانس مطبوعاتی پایان سال رئیس جمهور اوکراین، گله‌مندی زلنسکی از پیشنهاد عضویت «بخش‌هایی از اوکراین» در ناتو، امکان بسیج زنان اوکراینی، عدم توافق سنای آمریکا برای ادامه کمک به کی‌یف و عدم امکان دور زدن کنگره، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه معتقد است که کی‌یف با حمایت مستقیم سرویس‌های اطلاعاتی خارجی آشکارا مسیر تروریسم دولتی را در پیش گرفته است.

پوتین صبح امروز، چهارشنبه، در پیام ویدئویی خود به مناسبت روز کارکنان سرویس‌های امنیتی روسیه گفت: این اقدامات تروریستی شامل خرابکاری علیه تاسیسات غیرنظامی، زیرساختارهای حمل و نقل عمومی و انرژی، حملات تروریستی علیه غیرنظامیان، مقامات دولتی و شخصیت‌های اجتماعی است.

رئیس جمهور روسیه در عین حال تاکید کرد که نهادهای امنیتی کشور از همه امکانات برای حفاظت از امنیت شهروندان برخوردار هستند و  تلاش‌های سرویس‌های اطلاعاتی خارجی برای نقض حق حاکمیتی مردم روسیه برای تعیین آینده خود به شدت سرکوب خواهد شد.

وی  تاکید کرد که حفاظت از مرزهای روسیه به ویژه مرزهای نزدیک به خطوط تماس در جبهه نبرد نیازمند توجه بیشتر است. وی از مقامات امنیتی روسیه خواست کمک ها و حمایت های لازم را به ساکنان مناطق هم مرز با اوکراین ارائه کنند. رئیس جمهور روسیه افزود: «نهادهای امنیتی باید فعالانه تر با تهدیدات در فضای اطلاعاتی مقابله کرده و همچنین از اسرار دولتی و منافع اقتصادی کشور محافظت کنند.»

علاوه بر این، ولادیمیر پوتین روز گذشته در جمع سربازان در حال خدمت در  منطقه عملیات نظامی ویژه که مدال‌های قهرمانی روسیه را دریافت کردند، گفت: «در حال حاضر وطن به همه ما نیاز دارد و به ما این فرصت داده شده تا که برای کشورمان کار کنیم. و همه ما، از جمله خود من، در کنار شما خواهم ایستاد و همگی تا آخر در دفاع از منافع کشور پیش خواهیم رفت.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به ششصد و شصت و پنجمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

مخالفت زلنسکی با طرح موضوع مذاکره با روسیه

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی خود به مناسبت پایان سال، اعلام کرد که موضوع مذاکره با روسیه برای حل و فصل مناقشه در شرایط کنونی بی اهمیت است.  وی افزود: «ما یک "فرمول صلح" داریم. پنج نکته نخست آن در نشست مالت بررسی شد و مفاد بعدی نیز در نشست سوئیس بررسی خواهد بود.»

به گفته زلنسکی، در حال حاضر مواضع مشترک اوکراین و 50 کشور جهان در مورد این سند در حال بررسی است و به محض تدوین، به روسیه منتقل خواهد شد.

نگرانی زلنسکی از پیامدهای پیروزی ترامپ در انتخابات برای اوکراین

رئیس جمهور اوکراین، در این کنفرانس مطبوعاتی ابراز نگرانی کرد که اگر دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شود، سیاست آمریکا متمرکز بر مشکلات داخلی خواهد شد.

ولادیمیر زلنسکی گفت: «انتخاب احتمالی ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده تأثیر زیادی بر روند مناقشه نظامی در اوکراین خواهد داشت، برای اینکه سیاست آمریکا اقتصادی‌تر و متمرکز بر مشکلات داخلی خواهد شد.»

زلنسکی گفتگو با اوربان درباره آتش‌بس در اوکراین را تکذیب کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت که با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، درباره آتش بس با روسیه گفتگو نکرده است.

وی در آخرین نشست خبری سال خود گفت: «من هرگز با ویکتور اوربان در مورد آتش بس یا مذاکره با پوتین صحبت نکرده‌ام. شاید او این موضوع را با دوستانش یا رهبران اتحادیه اروپا یا مقامات ایالات متحده مطرح کرده است. در صحبت‌های اوربان چنین چیزی وجود داشت، اما برای من تا حدودی عجیب است، زیرا گاهی اوقات سیاست بوداپست با ما چندان دوستانه نیست و این یک واقعیت است. من این مسئله را به خود او نیز گفته‌ام.»

زلنسکی تاکید کرد که سوالات زیادی از نخست وزیر مجارستان در رابطه با ممانعت کشورش از ورود اوکراین به اتحادیه اروپا دارد و مسلماً دو طرف به عنوان کشورهای همسایه باید برای این مسائل راه حلی بیابند.

وی همچنین یادآور شد که در مورد مذاکره با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با نخست وزیر مجارستان گفتگویی نکرده است. زلنسکی یادآور شد که اوربان در جریان گفتگوی دوجانبه اخیر در جریان سفر به آرژانتین، نتوانست دلیل قاطعی برای عدم آمادگی اوکراین برای پیوستن اتحادیه اروپا ذکر کند.

زلنسکی: کی‌یف اصلاً به ناتو دعوت نشده است

ولادیمیر زلنسکی در  این کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که ایده‌های مربوط به «مشارکت جزئی اوکراین» در ناتو و تنها با سرزمین‌هایی که اکنون تحت کنترل کی‌یف قرار دارد، کاملاً بی‌ پایه و اساس است؛ ضمن اینکه هنوز هیچ‌کس کی‌یف را به این ائتلاف دعوت نکرده است. 

رئیس‌جمهور اوکراین گفت: «سیگنال‌های مربوط به مشارکت جزئی اوکراین (در ناتو) مزخرف است. البته قصد توهین به کسانی که این را می‌گویند، ندارم.»

وی با اشاره به اینکه پیوستن به این ائتلاف در این قالب یک توهم و رویا پردازی است، یادآور شد که "قدرتمندترین" گزینه برای تضمین امنیت کشور، الحاق تمام عیار است. با این حال، او افزود که هنوز کسی کی‌یف را به ناتو دعوت نکرده است.

علاوه بر این، به عقیده زلنسکی، ایده "الحاق جزئی اوکراین" منجر به درگیری مستقیم بین روسیه و ناتو خواهد شد.

زلنسکی: حمایت آلمان را در اقدامات واقعی ارزیابی خواهیم کرد

 ولادیمیر زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی خود یادآور شد که اوکراین کمک‌های آلمان را با اقدامات واقعی و نه فقط بر اساس کلمات حمایتی ارزیابی خواهد کرد. 

در طول این رویداد، از رئیس جمهور اوکراین پرسیده شد که آیا به اظهارات اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، درباره آمادگی او برای حمایت کامل از کی‌یف «تا آخر» اعتقاد دارد یا خیر. زلنسکی گفت: «آلمان به رهبری صدراعظم شولتز از لحاظ حمایت از اوکراین، بعد از ایالات متحده، در رتبه دوم قرار دارد - چه از نظر مالی، نظامی و از هر نظر. من فقط می توانم از دولت و جامعه آلمان برای تحقق آن تشکر کنم. در عین حال گفتن کلمه "حمایت تا آخر" ساده است، ولی در عمل مشکل است. باید صبر کنیم و ببینیم چه می شود. ما همچنان بر اساس اقدامات واقعی افراد قضاوت خواهیم کرد و نه فقط از روی حرف هایشان.»

پیشنهاد ارتش اوکراین برای استخدام 500 هزار نیروی جدید

ولادیمیر زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی خود در مورد پیشنهاد ارتش اوکراین برای سرباز گیری اضافی به تعداد 450 تا 500 هزار نیروی جدید صحبت کرد. رئیس جمهور اوکراین رقم دقیق استخدام ارتش را  تایید نکرد، زیرا به گفته او، در حال حاضر تفاهم در مورد موضوع چرخش نیروها و اعزام برای خدمت سربازی فعال وجود ندارد. زلنسکی افزود که «هنوز هیچ گونه اعزام جدیدی به در جبهه ندیده نمی‌شود.»

زلنسکی گفت که با زالوژنی رابطه کاری دارد

ولادیمیر زلنسکی، در تفسیر اخبار رسانه‌های اوکراینی و غربی درباره اختلافات بین رهبری نظامی و سیاسی این کشور، مدعی شد که با والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین رابطه کاری دارد.

او در کنفرانس مطبوعاتی پایان سال خود گفت: «من با ژنرال زالوژنی رابطه کاری دارم. ضمن اینکه مسئولیت اتفاقات میدان جنگ بر عهده فرمانده کل نیروهای مسلح است. او به همراه ستاد کل باید مسئول نتیجه بدست آمده در میدان جنگ باشد. سوالات زیادی وجود دارد. عملیات نظامی و روند اوضاع جنگ یک موضوع دشوار است.»

در همان زمان، زلنسکی چندین بار در طول کنفرانس مطبوعاتی از پاسخ دادن به سوال امکان برکناری زالوژنی اجتناب کرد. وقتی روزنامه نگاری پرسید که آیا زلنسکی قصد دارد فرمانده کل را برکنار کند، او پاسخ داد: "من فقط قصد دارم کار کنم."

رئیس جمهور همچنین گفت که به شایعات در مورد وجود اختلافات با زالوژنی واکنشی نشان نداد تا از گسترش بیشتر این موضوع اجتناب ورزد.

زلنسکی قصد تغییر تیم رهبری خود را ندارد 

رئیس‌جمهور اوکراین  در پاسخ به سوال خبرنگاران در نشست خبری گفت که در حال حاضر حاضر نیست افراد تیم خود را تغییر دهد. ولادیمیر زلنسکی توضیح داد: «من یک تیم کوچک، پنج یا شش مدیر دارم. نمی‌توانم آنها را قربانی کنم، چون مثلاً پدافند هوایی کشور افزایش پیدا نکرده است. من توان مالی آن را ندارم.»

وی همچنین با اشاره به اینکه پارلمان را منحل نخواهد کرد، افزود: «من نمی‌توانم رادا عالی را منحل کنم، زیرا نمی‌توانم در زمان جنگ انتخاباتی برگزار کنم.»

رئیس جمهور در مورد احتمال تشکیل دولت جدید  هم پاسخ روشنی نداد. او فقط از خبرنگاری که این سوال را مطرح کرده بود، پرسید: «نخست وزیر کیست؟ یک حزب نام ببرید، یک نفر که بتواند نخست وزیر شود.»

مقامات اوکراینی احتمال نیاز به بسیج زنان را رد نمی‌کنند

اینا سووسون، نماینده پارلمان اعلای اوکراین از حزب "صدای وطن" شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی پیش بینی کرد که وضعیت در جبهه نبرد ممکن است به حدی وخیم شود که بسیج زنان مورد نیاز باشد.

این مقام پارلمانی گفت: «تصمیمات نامطلوبی ممکن است گرفته شود. منکر این نیستم که مجبور شویم به بسیج زنان روی آوریم. اگر این کار برای دفاع از کشور لازم است، پس برای دفاع لازم است. باید فقط این جمله وجود داشته باشد: دوستان، ما یا شکست خواهیم خورد یا باید تصمیم سخت بسیج زنان را بگیریم.»

وی تاکید کرد که تعیین رده بندی زنان مشمول بسیج و سایر موارد اجرای این طرح و حمایت از این اقدام ضروری است.

اوکراین می‌تواند با الگوبرداری از آلمان در سال 1945 تسلیم شود

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته سه شنبه  در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) پیش بینی کرد که روند اوضاع کنونی درگیری نظامی در اوکراین در حال حاضر به طور فزاینده‌ای یادآور وضعیت آلمان در سال 1945 است که مجبور به امضای یک پیمان تسلیم بی قید و شرط شد. 

این دیپلمات روس در واکنش به خبر امکان نیاز اوکراین به آغاز خدمت سربازی اجباری زنان، این موضوع را مطرح کرده و یادآور شد: «در واقع، اگر آلمان‌ها توانستند این کار را انجام دهند و پیمان تسلیم بدون قید و شرط را در سال 1945 امضا کنند، پس چرا اوکراین نتواند چنین  کاری کند؟» 

روز گذشته نشریه اکونومیست نوشت که مردم اوکراین اشتیاقی برای خدمت سربازی ندارند و به همین دلیل است که نیروهای مسلح اوکراین با کمبود رزمنده مواجه هستند. طبق این گزارش، وزارت دفاع اوکراین این مشکل را تشخیص داده و کار روی استراتژی بسیج جدید را آغاز کرده است. این اصلاحات بر ایجاد یک سیستم ثبت نام دیجیتال متمرکز خواهد بود تا افراد استخدام شده بتوانند خودشان تعیین کنند که در کجا خدمت کنند. همچنین برنامه ریزی شده که یک سیستم شفاف تر از زمان استراحت و چرخش نیروها وجود داشته باشد.

رهبر دموکرات‌ها: سنای آمریکا نتوانست بر سر توافقی برای کمک به اوکراین به توافق برسد

چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در مجلس اعلای کنگره آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد که سناتورهای ایالات متحده هنوز نتوانسته‌اند بر سر توافقی برای تشدید قوانین مهاجرتی و محافظت از مرزهای کشور به منظور تخصیص کمک های بعدی به اوکراین به توافق برسند. 

وی گفت: «در حالی که در هفته گذشته پیشرفت قابل توجهی برای تامین امنیت مرزها داشتیم، همه طرفین بر این عقیده‌اند که به زمان بیشتری برای بررسی این مسائل نیاز است.»

شومر گفت که تلاش برای دستیابی به توافق "مسئله‌ای پیچیده" است، البته او امیدوار است  دو حزب بتوانند پس از بازگشت از تعطیلات سال نو در ژانویه در این زمینه پیشرفت بیشتری داشته باشند.

دولت آمریکا نمی‌تواند با دور زدن کنگره به اوکراین کمک کند

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری اعلام کرد که دولت ایالات متحده «ظرف جادویی» ندارد که بتواند بدون تصمیم گیری مقتضی کنگره در مورد بودجه اضافی، به ارائه کمک به اوکراین ادامه دهد. 

او گفت: «اگر کنگره این لایحه را تصویب نکند، ما هیچ ظرف جادویی نداریم که بتوانیم برای این منظور از آن استفاده کنیم.»

همچنین گزارش شده که ایالات متحده هیچ منبع مالی دیگری برای کمک به اوکراین ندارد به جز بودجه هایی که در انتظار تصویب کنگره است. میلر توضیح داد: «ما کاملا آماده حمایت از بودجه اضافی برای اوکراین هستیم. ولی ما یک بسته کمکی برای ارائه به اوکراین داریم و پس از آن دیگر توانایی خود  برای ارائه کمک های امنیتی بیشتر را به پایان خواهیم رساند.»

پوتین: غرب پس از سال 2014 در مورد اوکراین «غیرقانونی» رفتار کرد

 ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز سه شنبه در نشستی با مقام بلندپایه وزارت دفاع روسیه یادآور شد که کشورهای غربی، پس از کودتای دولتی در اوکراین در سال 2014، در رابطه با این کشور کاملاً "غیرقانونی" رفتار کرده و روسیه را مجبور به پاسخگویی کردند.

رئیس جمهور گفت: این انتخاب آنهاست، انتخاب مردم اروپا است، ما هرگز قصد دخالت نداشته، دخالت نمی کنیم و قرار نیست دخالت کنیم، اما دقیقاً آنچه در برابر این اقدامات انجام خواهیم داد این است که از منافع کشور خود دفاع خواهیم کرد.

در عین حال، پوتین تاکید کرد که ایالات متحده در اوکراین در واقع روسیه را از "فرصت ایجاد روابط با این کشور به روشی عادی و سیاسی محروم کرد". او گفت: «آنها کار خود را کرده، کودتا را براه انداخته و بعد اوکراین را به حال خود گذاشتند تا دچار هرج و مرج و بی قانونی شود و ما را مجبور کردند تا به این وضعیت بی قانونی پاسخ دهیم.» 

در عین حال، رئیس جمهور تاکید کرد که در اروپا، مردم در حال درک این موضوع هستند که کشورهای دیگر و در وهله نخست ایالات متحده، از آنها برای رسیدن به منافع خود استفاده می کنند. به گفته وی، البته این مسئله به آنها ربط دارد و ما در آن دخالتی نمی‌کنیم.

پوتین: روسیه برخلاف اوکراین، سربازان مجروح خود را به حال خود رها نمی‌کند

ولادیمیر پوتین همچنین روز گذشته در جریان بازدید خود از تسلیحات پیشرفته ارتش روسیه که در نمایشگاه وزارت دفاع به همراه سرگئی شویگو، وزیر دفاع و ژنرال والری گراسیموف رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از آنها دیدن کرد، تاکید کرد که روسیه نمی تواند مانند این کارگران موقت در اوکراین رفتار کند و سربازان مجروح خود را به حال خود رها کرده و سرنوشت آنها را به خود واگذار کند.

رئیس جمهور در زمان معرفی خودروهای امدادی جدید ارتش گفت: «ما نمی توانیم مانند این کارگران موقت در اوکراین رفتار کنیم که مجروحان را در همان وضعیت به حال خود رها می کنند. برای آنکه آنها را مردم خود نمی‌دانند. ولی ما باید بهترین مراقبت را از نظامیان مجروح در جبهه ارائه دهیم.»

وال استریت ژورنال پوتین را "برنده ژئوپلیتیک سال" نامید

بر اساس گزارش روز گذشته روزنامه "وال استریت ژورنال"، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برنده ژئوپلیتیک سال شناخته شده است. 

این روزنامه‌ یادآور شده: علت این تصمیم آن است که با وجود تمام کمک‌های مالی و نظامی غرب، "ضد حمله ارتش اوکراین کاملاً بی‌اثر بوده و نیروهای مسلح روسیه در جبهه نبرد برتری کامل دارند، اقتصاد روسیه با قدرت در مقابل تحریم‌های غرب مقابله کرده و این در حالی است که عزم رهبران اروپایی در مورد کمک به اوکراین در حال کم‌رنگ شده و حمایت آمریکا در حال تضعیف شدن است.بدین ترتیب، پوتین برتری خود در زمینه صبر استراتژیک تا رسیدن به پیروزی را به خوبی ثابت کرده است.

شورای وزیران ایتالیا هشتمین بسته کمکی به اوکراین را تصویب کرد

شورای وزیران ایتالیا روز گذشته لایحه مربوط به گسترش کمک های مالی، نظامی و بشردوستانه به اوکراین در سال 2024 را تصویب کرد که هشتمین بسته کمکی رم خواهد بود.

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه و معاون نخست وزیر ایتالیا در این باره گفت: «دولت ایتالیا انتخاب می‌کند که در راستای موضعی که متحدان ناتو و اتحادیه اروپا اتخاذ کرده‌اند، در کنار آزادی ملت‌ها و احترام به قوانین بین‌الملل در راستای صلح عادلانه و پایدار بماند.»

پیش از این وزیر دفاع ایتالیا، گیدو کروستو، گفته بود که منابع رم تقریباً تمام شده است. وی یادآور شد که طرف اوکراینی مدام درخواست کمک بیشتر می کند و ایتالیا تاکنون کارهای زیادی انجام داده است.

لندن هیچ برنامه‌ای برای انتقال هواپیما یا بالگرد به کی‌یف ندارد

جیمز هیپی معاون وزیر دفاع انگلیس اعلام کردذ دولت بریتانیا قصد ندارد هواپیما یا بالگردهای اضافی را به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کند.

وی گفت: بریتانیا سه بالگرد جستجو و نجات سی-کینگ (Sea King) را به اوکراین تحویل داد. و در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای انتقال هواپیما یا بالگرد اضافی به اوکراین وجود ندارد.

یک روز قبل، نشریه انگلیسی «دیلی تلگراف» به نقل از منابع خود گزارش داد که بریتانیا در هفته‌های آینده یک پیمان امنیتی ده ساله با اوکراین امضا خواهد کرد که در چارچوب آن لندن تجربیات دریایی خود را برای مبارزه با روسیه با کی‌یف به اشتراک خواهد گذاشت.

ژاپن 4.5 میلیارد دلار اضافی به اوکراین اختصاص خواهد داد

ژاپن یک بسته کمک مالی اضافی به مبلغ 4.5 میلیارد دلار به اوکراین ارائه خواهد کرد. وزارت دارایی این کشور یادآور شده که این تصمیم در نشست مجازی روسای وزارت‌های دارایی و روسای بانک‌های مرکزی گروه هفت (G7) که طی آن شرکت‌کنندگان از جمله در مورد حمایت از اوکراین بحث کردند، اعلام شد.

هفته گذشته گزارش شد که  فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن به اوکراین وعده 4.5 میلیارد دلاری داده است. به گفته وی، از این مبلغ یک میلیارد دلار برای بازسازی زیرساخت ها و مبلغ دیگر برای اجرای ضمانت‌های وام های اختصاص داده شده به کی‌یف از سوی بانک جهانی استفاده می‌شود.

در اواخر ماه نوامبر، دولت ژاپن اعلام کرد که قصد دارد به اوکراین در زمینه پاکسازی مناطق مین گذاری شده و امنیت سایبری کمک کند. 

تایم: غرب از ابتدا قصد نداشت به کی‌یف سلاح هایی بدهد که بر روسیه برتری داشته باشد

مجله آمریکایی تایم روز گذشته در تحلیلی نوشت که کشورهای غربی هرگز برنامه‌ای برای انتقال تسلیحات قدرتمند به کی‌یف نداشتند تا با کمک آنها نیروهای مسلح اوکراین بتوانند در منطقه نبرد با روسیه به برتری برسند.

در این مقاله آمده است: «اگر دولت [رئیس جمهور بایدن] و متحدانش در ناتو قاطعانه اوکراین را در روزهای اولیه [درگیری] مسلح و از او حمایت می‌کردند، کاملاً ممکن بود که عملیات نظامی روسیه شکست بخورد. اما چنین حمایت قوی احتمالا هرگز وجود نداشته و نخواهد داشت.»

کارشناس آمریکایی در این باره به این روزنامه گفت: منافع ملی ما به اندازه کافی با منافع اوکراین کاملاً منطبق نیست. استراتژی کاخ سفید کند کردن تصویب است، زمانی که نیروهای مسلح اوکراین با تسلیحات کافی برای ادامه درگیری ارائه می‌شوند، اما برای دستیابی به موفقیت واقعی در میدان نبرد کافی نیست.

اعتراف یک فرمانده ارتش اوکراین درباره شکست در تمامی جبهه‌ها 

کیریل ورس، فرمانده یکی از گردان‌های نیروهای مسلح اوکراین اعتراف کرده که کی‌یف در همه جبهه‌ها در حال شکست خوردن است. به گفته وی، این کشور اکنون در "شرایط بسیار دشواری" قرار دارد.

این مقام نظامی در یک مصاحبه گفت: «اگر درباره کل جنگ صحبت کنیم، در تمامی جبهه‌ها - چه در عرصه رسانه ‌ای و چه در میدان نبرد - ما در حال شکست خوردن هستیم.»

این فرمانده در پاسخ به سوالی در مورد اینکه اوکراین در چه زمینه‌ای پیروز خواهد شد، پاسخ داد: "نمی‌دانم کجا، نمی توانم چنین چیزی را بگویم."

اذعان مزدوران کانادایی به شکست اوکراین در درگیری با روسیه

روزنامه کانادایی "گلوب اند میل" به نقل از دو مزدور - دیو و جاستین گزارش داد که این دو تبعه کانادایی به وضعیت دشوار نیروهای مسلح اوکراین در خط مقدم جبهه نبرد به دلیل پیشروی نظامیان روسی اذعان کردند. این دو مزدور کانادایی از تلفات سنگین ارتش اوکراین خبر داده و گفتند، آنها خودشان هم نمی‌دانند که چرا همچنان در اوکراین باقی مانده اند.

به گفته  این مزدوران، مشکل اصلی اوکراین کاهش توجه کشورهای غربی به آن و کاهش سرعت ارائه کمک های نظامی است. آنها یادآور شدند که اکنون وضعیت جبهه نبرد به نفع روسیه تغییر کرده، در حالی که ضد حمله اوکراین شکست خورده، حملات گسترده ارتش روسیه جایگزین آن شده که از نظر تعداد سربازان، تانک‌ها و توپخانه کاملاً بر طرف اوکراینی برتری دارد.

اقتصاد اوکراین به دلیل مسدود شدن مرز با لهستان بیش از یک میلیارد یورو ضرر کرد

ولادیمیر بالین، نایب رئیس انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل جاده‌ای اوکراین روز گذشته اعلام کرد که اقتصاد این کشور متحمل بیش از یک میلیارد یورو خسارت به دلیل مسدود شدن عبور و مرور از طریق پست‌های بازرسی در مرز دو کشور توسط کامیون داران لهستانی شده است. او در یک نشست خبری گفت: «اقتصاد کشور (اوکراین) به دلیل این اعتصاب بیش از یک میلیارد یورو از دست داده است.»

بالین اشاره کرد که یک روز توقف برای کامیون اوکراینی در مرز بسته به شرکت، 300 تا 500 یورو هزینه دارد. وی افزود: در این راستا، شرکت‌های حمل‌ونقل به دنبال فرصت‌هایی هستند تا با تغییر مسیر خودروها به آن سوی مرزها با سایر کشورها، تلفات خود را به حداقل برسانند.

با این حال، وی معتقد است که اقتصاد لهستان هم از محاصره مرزی آسیب زیادی دیده است.

مدودف از اتحادیه اروپا برای کمک به رشد اقتصاد روسیه تشکر کرد

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه اعلام کرد، در حالی که اقتصادهای اتحادیه اروپا در حال سقوط به سمت رکود هستند، تولید ناخالص داخلی روسیه در سایه تحریم‌های غربی در حال رشد است.

وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) نوشت: اقتصاد اروپا به طور پیوسته در حال فرو رفتن در یک رکود بی سابقه است. در آلمان، تولید ناخالص داخلی - 0.2 درصد سالانه در سه ماهه دوم و -0.3 درصد در سه ماهه سوم است. در فرانسه این رقم در سه ماهه دوم +0.5 درصد است، اما در سه ماهه سوم -0.1 درصد بود.

در عین حال، مدودف تأکید کرد که در روسیه، تولید ناخالص داخلی در سه ماهه سوم سالانه 5.5 درصد و در سه ماهه دوم 7.8 درصد افزایش یافته است. وی گفت: وقت آن رسیده که اتحادیه اروپا به بسته بعدی تحریم‌ها فکر کند و ما از کمک آنها به رشد اقتصاد روسیه متشکریم. 

انتهای پیام/

نظر شما