شناسهٔ خبر: 6412702 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کائنات | لینک خبر

منصور نریمان دار فانی را وداع گفت

صاحب‌خبر - گروه هنر :منصور نریمان پیشکسوت موسیقی ایرانی سرانجام بعد از مدتها بیماری سه‌شنبه شب در بیمارستان بهمن تهران دار فانی را وداع گفت.
منصور نریمان که به پدر عود ایران معروف است طی چند سال گذشته چندین بار به دلیل عارضه ریوی در بیمارستان بستری شده بود. وی بعد از مدت ها تحمل بیماری سه‌شنبه شب دارفانی را وداع گفت.
اسکندر ابراهیمی زنجانی که بعدها نام هنری‌‌اش را به منصور نریمان تغییر داد، در سال ۱۳۱۴ در مشهد دیده به جهان گشود. پدرش که خود سه تار، تار و نی می‌نواخت از همان دوران کودکی او را تحت آموزش خود گرفت و وی را با ردیف‌ها و گوشه‌های موسیقی ایرانی آشنا کرد و نواختن سه تار را به او آموخت.این نوازنده موسیقی ایرانی از سن چهارده سالگی همکاری خود را با رادیو مشهد به عنوان تک‌نواز موسیقی آغاز کرد و پس از تسلط کافی بر شیوه نوازندگی عود، در بعضی برنامه‌ها به اجرای موسیقی با این ساز پرداخت. وی پس از مدتی همکاری با رادیو مشهد، به شیراز نقل مکان کرد و به مدت چهار سال فعالیت و همکاری خود را در زمینه موسیقی و اجرا با رادیو شیراز ادامه داد و پس از آن به عنوان تک‌نواز رسمی رادیو در کنار اساتید دیگر نظیر جلیل شهناز، فرهنگ شریف، پرویز یاحقی و دیگر تک‌نوازان آن دوره به فعالیت در رادیو تهران پرداخت.در سال ۱۳۴۱ از نریمان برای تدریس تخصصی ساز عود در هنرستان موسیقی دعوت به عمل آمد. وی در این سال ها تصمیم به نگارش کتابی برای تدریس این ساز گرفت. این کتاب با نام «شیوه بربت نوازی» در سال ۱۳۷۲ همراه با دوره عالی که شامل پنج تمرین متنوع است به چاپ رسید. از تالیفات دیگر نریمان می‌توان به کتاب «۴۲ قطعه برای عود» و «ردیف موسیقی ایرانی برای بربت» اشاره کرد
اعلام زمان تشییع پیکر منصور نریمان
پیکر منصور نریمان معروف به «پدر عود ایران» جمعه 26 تیرماه از مقابل تالار وحدت تشییع خواهد شد.آیین تشییع پیکر منصور نریمان ساعت 9 صبح از مقابل تالار وحدت آغاز خواهد شد و دوستداران این هنرمند، او را تا قطعه‌ی هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه خواهند کرد.
این هنرمند پیشکسوت که چندی پیش به‌دلیل عارضه ریوی در بیمارستان بستری شده بود، بامداد چهارشنبه دار فانی را وداع گفت.
«اسکندر ابراهیمی زنجانی» که بعدها نام هنری‌اش را به «منصور نریمان» تغییر داد، کتاب‌های «۴۲ قطعه برای عود» و «ردیف موسیقی ایرانی برای بربت» را تألیف کرده است.

نظر شما