شناسهٔ خبر: 64046544 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

ژاپنی ها با فضولات گاو سوخت موتور موشک ساختند

طبق بیانیه رسمی این شرکت، سوخت بیومتان این موتور موشک از فضولات گاو که از مزارع لبنیات محلی جمع‌آوری شده بود، به دست آمده و مزایای بالقوه، آن را به عنوان یک سوخت موشک دوستدار محیط زیست به نمایش گذاشته است.

صاحب‌خبر -
یک استارآپ ژاپنی به نام «اینتراستلار تکنولوژیز»(Interstellar Technologies) موفق به انجام آزمایش آتش ثابت برای موشک خود موسوم به «زیرو»(Zero) شده است که از سوخت بیومتان مایع استفاده می‌کند.
 
به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، استارت‌آپ فضایی ژاپنی اینتراستلار تکنولوژیز یک نمونه آزمایشی موفقیت‌آمیز موتور موشک با انرژی بیومتان مایع(LBM) مشتق شده از کود گاوی موسوم به موشک زیرو(Zero) ساخته است.
 
این شرکت مجموعه‌ای از آزمایش‌های آتش ثابت را برای موشک خود در مجتمع پرتابی فرودگاه فضایی هوکایدو انجام داد.
 
در طول این آزمایش، «زیرو» برای حدود ۱۰ ثانیه یک شعله افقی آبی و نارنجی ایجاد کرد.
 
طبق بیانیه رسمی این شرکت، سوخت بیومتان این موتور موشک از فضولات گاو که از مزارع لبنیات محلی جمع‌آوری شده بود، به دست آمده و مزایای بالقوه، آن را به عنوان یک سوخت موشک دوستدار محیط زیست به نمایش گذاشته است.
 
ژاپنی ها با فضولات گاو سوخت موتور موشک ساختند

سوخت موشک سازگار با محیط زیست

این سوخت موشک سازگار با محیط زیست با مشارکت شرکت ژاپنی «ایر واتر»(Air Water) ساخته شده است.
 
شرکت ایر واتر یک زنجیره تامین چرخشی منطقه‌ای را در منطقه هوکایدو پیاده‌سازی کرده است، جایی که بیوگاز حاصل از کود دامی به LBM تبدیل می‌شود.
 
این تلاش تعاونی شامل مشارکت کشاورزان محلی است که از تجهیزات در مزرعه برای تبدیل کود دامی به بیوگاز استفاده می‌کنند. سپس شرکت ایر واتر این بیوگاز را جمع‌آوری و آن را به سوخت موشک تبدیل می‌کند.
 
موشک زیرو علاوه بر بیومتان مایع از متان مایع نیز می‌تواند به عنوان پیشران استفاده کند که مزایای مختلفی را از جمله هزینه کم، عملکرد بهینه، در دسترس بودن و تاثیرات زیست محیطی اندک ارائه می‌دهد.
 
متان مایع برای بسیاری از شرکت‌های فضایی از جمله اسپیس‌ایکس، برای ارسال موشک استارشیپ به انتخابی ارجح تبدیل شده است.
 
ژاپنی ها با فضولات گاو سوخت موتور موشک ساختند

تکنولوژی محفظه احتراق

این موشک با طراحی دو مرحله‌ای، دارای یک انژکتور میله‌ای است که باعث کاهش تعداد اجزا و بهبود بازدهی احتراق می‌شود.
 
در بیانیه مطبوعاتی شرکت سازنده آمده است: تعداد قطعات به یک دهم موتورهای معمولی کاهش یافته است که اساساً هزینه‌های ساخت موتور موشک را کاهش می‌دهد و تخمین زده می‌شود نیمی از هزینه‌های کلی را کاهش دهد.
 
انژکتور میله‌ای، پیشران‌ها(سوخت مایع و اکسید کننده) را به صورت کنترل شده به محفظه احتراق موتور موشک می‌رساند. این تکنیک در موتورهای موشک‌های ساخت شرکت اسپیس‌ایکس نیز به کار می‌رود.
 
برای دستیابی به عملکرد احتراق عالی، محفظه احتراق موشک زیرو با همکاری دانشگاه توکیو و سازمان فضایی ژاپن(JAXA) تحت تلاش‌های تحقیق و توسعه قرار گرفته است.
 
اکنون این آزمایش‌های موفقیت‌آمیز گام مهمی به سوی پرتاب واقعی این موشک کوچک ماهواره‌بر تا سال ۲۰۲۵ است.
 
شرکت اینتراستلار تکنولوژیز قصد دارد از این سوخت برای پرتاب ماهواره‌ها به مدار پایین زمین استفاده کند. به گفته این شرکت، موشک زیرو با هدف پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای خدمات پرتاب ماهواره‌های کوچک در سطح جهان به ویژه در مناطق آسیا و اقیانوسیه ساخته می‌شود.
 
در بیانیه این شرکت آمده است: خدمات حمل و نقل فضایی زیرو با قیمت رقابتی - با هزینه کمتر از ۸۰۰ میلیون ین در هر پرتاب(در صورت تولید انبوه) - که از طریق یک فرآیند توسعه و ساخت یکپارچه ممکن شده، متمایز است.
 
کود گاوی می‌تواند به طور قابل توجهی به خنثی کردن تولید کربن کمک کند. گاوها مقادیر قابل توجهی متان آزاد می‌کنند، متانی که یک گاز گلخانه‌ای قوی است که به گرم شدن کره زمین کمک می‌کند.
 
تلاش‌های مشترک شرکت اینتراستلار تکنولوژیز و ایر واتر به سمت اطمینان از پایداری بیشتر سوخت موشک هدایت می‌شود و از این طریق سهمی ملموس در کاهش تغییرات آب و هوایی خواهد داشت.

برچسب‌ها: