شناسهٔ خبر: 64016514 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

کیومرث هاشمی: استفاده از ظرفیت دانشکده تربیت‌بدنی به توسعه ورزش کمک می‌کند

صاحب‌خبر -
کیومرث هاشمی: استفاده از ظرفیت دانشکده تربیت‌بدنی به توسعه ورزش کمک می‌کند
خبرگزاری آریا - وزیر ورزش و جوانان گفت: باید با استفاده از ظرفیت دانشگاهها بخش آموزش را تقویت کنیم و در همین راستا باید ارتباطی بین جامعه عملی و ورزش کشور ایجاد شود و امیدوارم این اتفاق رقم بخورد.
به گزارش خبرگزاری آریا، با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان در دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران، دانشجویان حاضر به بیان مطالبات و دغدغه‌های خود پرداختند.
نرجس قلی‌نژاد عضو تیم ملی تیراندازی با تفنگ خطاب به وزیر ورزش و جوانان گفت: من عضو کوچکی از جامعه ورزش هستم و امیدوارم بتوانم تجربیاتم را در زمینه ورزش و علمی در اختیار جامعه ورزش قرار دهم . زمانی که من رشته تیراندازی را شروع کردم، توانستم به مرحله کسب مدال در بازی‌های آسیایی برسم اما یک حسرت بزرگ به دلم ماند وآن این است که نتوانستم به المپیک راه پیدا کنم و در ادامه وارد دانشکده تربیت‌بدنی شدم.
وی افزود: در فدراسیون تیراندازی، به همراه دانشجویان دکتری که در رشته تیراندازی فعالیت می کردند ، علم و تجربه خود را ترکیب کردیم و در کمیته استعدادیابی، تلاش داریم تا علاقمندان به ورزش را به سمت مسیر درست سوق دهیم. ما می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم و به فدراسیون ارائه دهیم و با این مساله، می‌توانیم به پیشرفت ورزش کشورمان کمک کنیم.
محمد آقازاده یکی دیگر از دانشجویان دانشکده علوم ورزشی و تندرستی نیز در این نشست با تاکید براهمیت نقش دانشجو در کشور اظهار داشت: تحصیل کردن دانشجو تبدیل به یک هفت‌خوان رستم شده است. در اکثر کشورهای دنیا، اهمیت نقش دانشجو و دانشگاهیان به خوبی حس شده است، همیشه برای من سوال بوده آیا کارگروهی در ورزات ورزش و وزارت علوم وجود دارد که بازار کار رشته علوم ورزشی را مورد بررسی قرار دهد؟ ما شاهد حضور افراد غیرورزشی هستیم. ما مخالف حضور آن‌ها نیستم و در صورت شایستگی از آن‌ها استقبال می‌کنیم اما وقتی اکثر ارکان در دست افراد غیرورزشی است، انگیزه مان از دست می‌رود.
وی افزود: با پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی، برایم سخت است که درخصوص مسائل پیش و پا افتاده صحبت کنم زیرا شان دانشجو بیشتر از این حرف‌ها است و می‌خواهیم این مشکلات برطرف شود. چرا سرمایه‌های ملی که در ورزش همگانی هزینه شود، به جیب فلان بازیکن خارجی می رود؟ چرا باید دانشجو به فکر رفتن از جایی باشد که به آن تعلق دارد؟ نمی‌خواهم برای دانشجو حس ترحم بخرم. من جایگاه دانشجو را می‌شناسم، شعار ما این است که دانشگاه تهران دانشگاه مسئولیت‌پذیر و کارآفرین است اما چه کاری برای شغل این دانشجویان صورت گرفته است. در همین دانشکده افرادی هستند که دانشجو را لمس و درک می‌کنند که نباید زحمات آنها نادیده گرفته شود.
حسین فلاح که در رشته دو ومیدانی فعالیت می کند در این نشست خطاب به کیومرث هاشمی گفت: از سال 95، مربی دوومیدانی دانشگاه بودم. متاسفانه پیست دانشگاه تارتان نیست و این درحالی است که دیگر دانشگاهها، پیست تارتان دارند و پیست ما خاکی است و این در شان دانشجو نیست. شاید دانشگاه بودجه نداشته باشد که این کار را انجام دهد اما من از شما این درخواست را دارم که این کار صورت گیرد.
هانیه قلی‌پور مربی تکواندو و دانشجوی حاضر دراین نشست صحبت‌هایش را با یک سوال آغاز کرد و افزود: دانشجوی تربیت‌بدنی چه بستری برای بازار کار دارد؟ کسی که مربی‌گری و ورزش را حرفه خود می‌داند، چه کسب درآمدی از حرفه خود می‌تواند داشته باشد و تحت چه بستری می‌تواند این درآمد را داشته باشد و این بستر را چه نهادی برای من تعیین می‌کند؟ این مساله چقدر می‌تواند امنیت شغلی من را تامین کند؟ آینده کاری من چقدر تضمین شده است و این آینده چقدر برای من تضمین خواهد بود؟ چه کسی از من حمایت می‌کند که تا امنیت شغلی داشته باشم و حقوق مختلف خود را کسب کنم؟ پس از این پرسش‌های ابتدایی، یکی از مسائلی که خیلی مهم است، کمترین حقوق در ازای بیشترین ساعت کاری است.
وی افزود: چهار سال در بازار کار هستم و چیزی غیر از این ندیدم. رزومه ورزشی داشتم و سال‌ها کار قهرمانی انجام دادم. چرا باید حق من اینقدر ضایع شود و پول کمی دریافت کنم؟ چرا نباید حق ما به خودمان برسد. این مشکلی بود که می‌خواستم درباره آن صحبت کنم. کدام سازمان می‌تواند از ما حمایت کند؟
دانشجوی دانشکده علوم ورزشی و تندرستی افزود: از وزارت ورزش انتظار داریم که ما را در کنار مربیان برتر کشور قرار دهند تا در کنار آن‌ها کار کنیم و در رشته تخصصی خودمان شناخته شویم.
وی تصریح کرد: نظارت بر عملکرد بر باشگاه‌ها و نحوه واریزی‌ها باید بررسی شود و موارد حقوقی و دادگاهی مربیان مورد بررسی قرار بگیرد. چرا مربیان در این مساله جایگاهی ندارند، ما خودمان را سفیران سلامتی می‌دانیم و می‌خواهیم این بستر را ایجاد کنیم و تقاضای ما از وزارت ورزش و جوانان این است که بازار کار و امنیت شغلی را برای ما ایجاد کنند.
در ادامه این نشست وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: همواره خود را نیازمند دانستن می‌دانم و هیچ وقت مدعی نبوده و سعی کردم از تجربیات، نظرات و صحبت‌ها استفاده کنم و در همین جا قول می‌دهم این نشست‌ها استمرار داشته باشد، چرا که این جلسات می‌تواند به توسعه ورزش کشور کمک می‌کند.
وی با اشاره به دیدار ورزشکاران با مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: در این دیدار مشخص شد که رهبری چه نگاهی به ورزشکاران دارند، به نکات خوبی اشاره می‌کردند و شاه‌بیت سخنان ایشان «ورزش قوی، ایران قوی» بود که باید در نظر داشته باشیم و آن را به گفتمان تبدیل کنیم.
کیومرث هاشمی با اشاره به اثرگذاری و افتخارآفرینی ورزشکاران کشورمان در داخل و خارج از کشور در رویدادهای بین المللی افزود: وقتی ورزشکار کشورمان روی سکوی قهرمانی قرار می‌گیرد، تمام سالن به احترام پرچم جمهوری اسلامی ایران می‌ایستند و احترام می‌گذارند. این فرصت‌هایی است که در اختیار ورزش است و ما باید از این ظرفیت بهره ببریم.
وی با تاکید براینکه به تنهایی به عنوان مقام مسئول نمی توانیم کاری انجام دهیم، بیان کرد: استمرار کار بین ما و شما و تبدیل «ورزش قوی، ایران قوی» به عنوان یک گفتمان، می‌تواند اثربخشی قابل توجهی را شکل دهد. در آموزش پرورش، حدود 15 هزار فارغ التحصیل و معلم ورزش را توانستیم در مدارس تربیت کنیم و این دستاوردی بود که توسط همین فارغ التحصیلان شکل گرفت و ما وظیفه خود می‌دانیم که این کار را در دانشگاه ها هم انجام دهیم.
وزیر ورزش وجوانان با بیان اینکه سازمان نظام ورزش مورد قبول است، اظهار داشت: در وزارت ورزش، کمیته، فدراسیون‌ها و سازمان‌های دیگری در این حوزه کارهای مختلفی انجام می‌دهند، درهمین راستا متولی ورزش باید افرادی تحصیل کرده ورزش در امور مختلف باشند و من کلیات این سخن را می‌پذیرم.
وی با تاکید بر اینکه "آموزش" باید در نظام ورزش تقویت شود، اظهار داشت: باید با استفاده از ظرفیت دانشگاهها بخش آموزش را تقویت کنیم و در همین راستا باید ارتباطی بین جامعه عملی و ورزش کشور ایجاد شود و امیدوارم این اتفاق رقم بخورد.
کیومرث هاشمی با بیان اینکه آمایش سرزمین حلقه گمشده در ورزش کشور است، افزود: جلساتی در این خصوص برگزار کردیم و شرکتی که در بخش خصوصی در این حوزه فعالیت دارد،‌ کارهای لازم را صورت داده تا ما روزی شاهد پراکندگی مسائل نباشیم.
وی ادامه داد: برخی از اماکن ورزشی به خاطر فشارهای صورت گرفته ساخته شده و وقتی به آن مکان می‌رویم، می بینیم که بی‌استفاده مانده است، این به خاطر نبود آمایش سرزمین است، این امید را داریم تا پایان سال، زمینه‌های اجرایی آمایش سرزمین به طور کامل فراهم شود.
وزیر ورزش و جوانان در بخش دیگر صحبت‌هایش از واگذاری دو باشگاه باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی تا پایان سال خبر داد و افزود : تلاش داریم که این مهم انجام شود در حد شعار باقی نماند.
وی توجه به دانشجویان را به جهت جلوگیری از مهاجرت مورد تاکید قرار داد و افزود: باید دانشجویان در کشور حفظ شوند و این مهم جز با توجه و رسیدگی و تامین نیازهای آنها محقق نخواهد شد.
هاشمی موضوع ارتباط صنعت با ورزش را یکی از بحث‌های مطرح در ورزش دنیا عنوان کرد و افزود: اصلی‌ترین بحث صنعت ورزش، پخش تلویزیونی است و بیش از 60 درصد درآمد ورزش حرفه‌ای، از پخش تلویزیونی بدست می آید و 20 درصد هم به قانون کپی رایت برمی‌گردد. زمانی که این قوانین تصویب شود، می‌توانیم رابطه تنگاتنگی با ورزش داشته باشیم.
وی در ادامه درخصوص طرح شناسنامه ورزش گفت: باید منطقه به منطقه، میزان سرانه ورزش یک استان را مورد بررسی قرار دهیم و در زمان خود، از نزدیک شاهد مسائل ادارات کل استان‌های مختلف بود، در فدراسیون‌ها، ادارات کل و آکادمی‌ها دوره‌های کارورزی را استقبال می‌کنیم تا دانشجویان در این دوره‌ها مهارت‌های خود را بیشتر تقویت کنند.
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه آینده در اختیار دانشجویان خواهد بود، افزود: حضور دانشجویان در فرایند تصمیم‌گیری در کشورهای جنوب شرقی آسیا انجام می‌شود و من موافق این کار هستم و دانشجویان می‌توانند از نزدیک شاهد فرایند تصمیم‌گیری قرار بگیرند. اگر 50 نفر از نخبگان رشته علوم ورزشی را بررسی کنیم، این آمادگی را داریم که در ادارات استان‌ها دانشجویان را وارد این فرایند کنیم.
وی با بیان اینکه جلسات زیادی درخصوص شغل دانشجویان رشته تربیت بدنی برگزار کردیم، خاطرنشان کرد: در این جلسات این سوال مطرح بود که چه کنیم آینده شغلی دانشجو تضمین شود، این وظیفه ما است که این مساله را در دستور کار قرار دهیم. شغل فقط شغل دولتی نیست و بیش از 120 شغل در حوزه ورزش وجود دارد اما باید شرایط فعالیت را فراهم کنیم.
هاشمی ادامه داد: ما باید به دنبال این باشیم که مربی‌گری به عنوان یک شغل در جامعه ثابت کنیم و مربی باید احساس کند که آینده شغلی و امنیت آن تامین می‌شود، 39 هزار شغل در باشگاه‌های ورزشی ایجاد شده است. امیدواریم 18 هزار شغل دیگر نیز اضافه شود و این مهم وظیفه‌ای است که دولت به تمام زیرمجموعه‌ها ابلاغ کرده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راه‌ها برای تضمین آینده شغلی کسانیکه در ورزش فعالیت می کنند، تسهیلاتی است که ما باید در اختیار باشگاهها قرار دهیم. این رسالت مدیران مجموعه ورزش کشور است که این مهم را به نتیجه برسانند.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه آینده شغلی رشته تربیت‌بدنی نسبت به سایر رشته‌ها وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: همت ما باید این باشد تا دغدغه این موضوع برطرف شود. پسر خود من هم دانشجو است و من آینده شغلی دانشجو را به خوبی درک می‌کنم و امیدوارم دانشجو دغدغه‌ای از این بابت نداشته باشد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دانشجویی درخصوص حضور دانشجویان در اردوی‌های تیم ملی گفت: پیشنهاد خوبی است و قابلیت عملیاتی شدن را دارد و ان‌شالله این موضوع هم انجام خواهد شد.
هاشمی خاطرنشان کرد: از زمانی که من در وزارت‌خانه حضور پیدا کردم، با اساتید تمام دانشگاه‌ها جلسه گذاشتم و بررسی کردیم که چطور از همه ظرفیت‌ها استفاده شود، باید درباره آن همفکری و تصمیم‌گیری شود و باید تلاش کنیم تا راهکاری در این خصوص شکل بگیرد و رابطه نظام‌مندی با جامعه دانشگاهی داشته باشیم.
وی موضوع استعدادیابی را بسیار مهم دانست و افزود: ما فاقد یک سیستم یکپارچه در این مساله هستیم، زمانی می‌توانیم استعدادیابی خوبی داشته باشیم که یک نظام هماهنگی وجود داشته باشد. نقش باشگاه‌ها و مدارس در این خصوص کجا هستند؟ ما دنبال سندی به نام سند پیشرفت ورزش کشور هستیم در این سند از دوره تولد یک کودک تا مرگ او،‌ برنامه ورزشی داریم و باید توجه داشته باشیم اگر ما ورزش خوبی در نظام آموزش و پرورش داشته باشیم مطمئنا دانشجویان ورزشی خوبی را خواهیم داشت.
هاشمی با بیان اینکه ما اعتقاد به خصوصی‌سازی داریم، اظهار داشت: ورزش یکی از مسائل بسیار مهمی است که می‌توانیم اثربخشی‌های خوبی را در آن شکل دهیم.
کیومرث هاشمی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت ورزش دوومیدانی استفاده کرد، افزود: امیدوارم پیست تارتان کارهایش به صورت ساختاری انجام شود و امیدواریم تا پایان سال هزار و چهارصد و سه بتوانیم این پیست تجهیز شود، ان شالله از فردا همکاران فنی و مهندسی پای کار این مساله خواهند آمد.
وزیر ورزش و جوانان در پایان تصریح کرد: به دنبال این هستیم که اماکن ورزشی‌ که در اختیار دولت است،‌ را با ارائه کارت دانشجویی در اختیار دانشجویان قرار دهیم و همچنین به دنبال طرحی هستیم که شرایطی فراهم کنیم که اماکن ورزشی برای کار در اختیار دانشجویان بگذاریم.

نظر شما