گروه بین الملل - وزیر امور خارجه نیوزیلند به عنوان کشوری که ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل را در اختیار دارد روز چهارشنبه توافق هسته ای ایران و دولت های عضو گروه 1+5 پس از 22 ماه مذاکره سخت و فشرده را 'توسعه مثبتی برای ثبات منطقه ای در خاورمیانه' دانست و گفت که نیوزیلند تمام توان خود را در شورای امنیت برای تسریع اقدامات در خصوص توافق هسته ای بکار می گیرد.
به گزارش بولتن نیوز، 'موری مک کولی' وزیر امور خارجه نیوزیلند، گفت که این کشور به عنوان رییس فعلی شورای امنیت سازمان ملل، تمام توان خود برای تسریع هر اقدام لازم در این شورا و اجرایی شدن آن در اسرع وقت به کار می گیرد.
'محمد جواد ظریف' رییس دستگاه دیپلماسی ایران گفته است شورای امنیت هفته آینده برنامه غنی سازی یک کشور در حال توسعه را به رسمیت می شناسد و این جز با مقاومت و ایستادگی مردم و جز با نشان دادن این که حربه تحریم فشار و زورگویی بر این مردم کارساز نیست، میسر نبود.
براساس موارد مندرج در برنامه جامع اقدام مشترک، با صدور قطعنامه جدید ذیل ماده 25 منشور ملل متحد، ضمن اشاره به ماده 41 منشور صرفا در بندهای مربوط به لغو تحریم های گذشته، تحول ماهوی در نحوه برخورد شورای امنیت با ایران ایجاد خواهد شد.
قطعنامه های تحریمی ناعادلانه شورای امنیت سازمان ملل متحد، شامل کلیه تحریم های اقتصادی و مالی تحمیل شده علیه کشورمان، در قالب یک چارچوب مورد تفاهم و از طریق صدور یک قطعنامه جدید در شورای امنیت سازمان ملل به یکباره لغو خواهند شد.
به نوشته تارنمای 'نیوزیلند هرالد'، وزیر امور خارجه این کشور به عنوان رییس دوره ای شورای امنیت، گفت که تمام توان خود را برای تسریع اقدام لازم در شورای امنیت و اجرایی شدن توافق در اسرع وقت به کار می گیرد.
وی گفت که توافق ایران و گروه 1+5، 'امکان توسعه روابط بیشتر بین ایران و نیوزیلند را فراهم می کند'.
موری مک کولی، توافق هسته ای میان ایران و شش قدرت بزرگ را موفقیتی 'مهم' توصیف کرد و همه گروه های درگیر در این مذاکرات را به دلیل پایبندی خود و امضای این توافق مهم مورد ستایش قرار داد.
پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به همراه آلمان، پس از یک دوره 22 ماهه مذاکره سخت و فشرده، سرانجام روز گذشته برای رفع سوء تفاهم ها در مورد برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران و همزمان لغو تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران به توافق نهایی دست یافتند.
در نتیجه این توافق حاصل شده که با رعایت چارچوب ها، دستورالعمل ها و خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران تهیه و تدوین شده، دستاوردهایی در حوزه هسته ای و لغو تحریم ها برای ایران به دست آمده است.