شناسهٔ خبر: 63926484 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

جبهه ای سوم برای کشاندن آمریکا به جنگ در حال گشوده شدن است

"عرفان علی" رییس جمهوری گویان افزود که با سازمان ملل متحد، رهبران جهانی صحبت کرده و با ارتش ایالات متحده تماس گرفته است.

صاحب‌خبر -

ایالات متحده ممکن است به سمت دخالت در یک درگیری جهانی دیگر همزمان با "جنگ غزه" و "جنگ اوکراین" پیش برود، زیرا تنش ها بین دو کشور ونزوئلا و گویان پس از برگزاری یک همه پرسی بحث برانگیز در ونزوئلا، افزایش یافته است.

به گزارش عصرایران، نشریه آمریکایی "نیوزویک" با این مقدمه هشدار گونه نوشت:

ارتش ایالات متحده روز پنجشنبه (دیروز) از برگزاری مانورهای مشترک پرواز نظامی در گویان خبر داد.

سفارت ایالات متحده در گویان در بیانیه ای اعلام کرد: "با همکاری نیروی دفاعی گویان، فرماندهی جنوبی ایالات متحده عملیات پروازی را در 7 دسامبر در داخل گویان انجام خواهد داد."

این پروازها بخشی از "تعامل و عملیات معمول برای تقویت مشارکت امنیتی" بین ایالات متحده و گویان، "و تقویت همکاری های منطقه ای" است.

در این بیانیه آمده است: "ایالات متحده به تعهد خود به عنوان شریک امنیتی مورد اعتماد گویان و ارتقای همکاری و قابلیت همکاری منطقه ای ادامه خواهد داد."

روز یکشنبه گذشته رای دهندگان ونزوئلا در یک همه پرسی از پیشنهادهای نیکلاس مادورو، رییس جمهوری ونزوئلا برای ادعای حاکمیت بر منطقه مورد مناقشه "اسکیبو" که بیش از یک قرن است محل اختلاف بین ونزوئلا و گویان بوده، حمایت کردند. 

عکس آرشیوی/ دیدار مادورو و پوتین در مسکو/ تاس

جبهه ای سوم برای کشاندن آمریکا به جنگ در حال گشوده شدن است

منطقه غنی از منابع  نفتی و معدنی "اسکیبو"، توسط دولت "جورج تاون" (پایتخت گویان) کنترل می شود و این منطقه که نزدیک به 160 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد، بیش از دو سوم قلمرو گویان را تشکیل می دهد.

شعله ور شدن تنش ها بین دو کشور پس از آن که شرکت نفت و گاز آمریکایی"  اکسون موبیل" اعلام کرد "یک کشف نفتی مهم" در سواحل منطقه اسکیبو انجام داده است، تشدید شد. 

اکسون موبیل برنده مناقصه ای شده که قرار است از منابع نفتی فراساحلی اسکیبو نفت استخراج کند و دولت ونزوئلا که روی حاکمیت بر این منطقه ادعا دارد، خواستار توقف فعالیت این شرکت آمریکایی شده است.

در روزها و هفته های گذشته تحرکاتی نیز از سوی ارتش ونزوئلا در مرز با گویان مشاهده شده و واحدهایی از ارتش ونزوئلا به این مناطق اعزام و به حال آماده باش درآمده اند. حتی درگیری های مرزی پراکنده ای نیز بین دو کشور گزارش شده است.

نتایج همه پرسی ونزوئلا توسط گویان به عنوان گامی اولیه به سوی الحاق اسکیبو به ونزوئلا، تلقی شده است.

 نیکولاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا  پس از اعلام نتایج همه پرسی، با اشاره به نام جایگزین منطقه، گفت: ما اولین گام های یک مرحله تاریخی جدید را برداشته ایم تا برای "گوایانا اسکیبا" خود بجنگیم، برای صلح و بازیابی آنچه که آزادی خواهان ما به جا گذاشتند."

دیوان بین‌المللی دادگستری گفته بود که دولت کاراکاس نباید اقدامی انجام دهد که بتواند کنترل گویان بر منطقه اسکیبو را تغییر دهد، اما ونزوئلا را به طور صریح از برگزاری همه پرسی منع نکرده بود.

گویان از دادگاه خواسته بود که همه‌پرسی را متوقف کند و هشدار داده بود که ونزوئلا ممکن است "اقدامات یکجانبه‌ای برای حل و فصل اختلافات با گویان از طریق الحاق و ادغام رسمی تمام قلمرو مورد بحث به خاک خود، اتخاذ کند."

پس از همه پرسی، "عرفان علی" رییس جمهوری گویان "تهدید مستقیم تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال سیاسی گویان" را محکوم کرد. علی گفت دولت جورج تاون "تدابیر پیشگیرانه را برای حفاظت از قلمرو خود تشدید خواهد کرد" و افزود که با سازمان ملل متحد، رهبران جهانی صحبت کرده و با ارتش ایالات متحده تماس گرفته است.

علی روز چهارشنبه در سخنرانی خود خطاب به شهروندان گویان گفت: اقدامات دولت ونزوئلا "بر خلاف قوانین بین‌المللی و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است."

این زبان بازتاب روشنی از منطق ایالات متحده برای دخالت آن در جنگ های جاری در خاورمیانه ( جنگ غزه) و اروپای شرقی (جنگ اوکراین) دارد و این گمانه زنی ها را در مورد اینکه حمایت نظامی ایالات متحده از گویان ممکن است منجر به گشوده شدن جبهه جنگی جدیدی در قاره آمریکای لاتین شود، تقویت کرده است. 

جبهه ای سوم برای کشاندن آمریکا به جنگ در حال گشوده شدن است

ایالات متحده در حال حاضر کمک هایی از جمله حمایت نظامی به اسرائیل ارایه می کند و حمایت خود را از اسراییل در پی حملات 7 اکتبر حماس، افزایش می دهد. واشنگتن همچنین پس از تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین در فوریه 2022، از دولت کی یف حمایت کرده است.

دولت ایالات متحده در بیانیه ای اعلام کرد، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه با علی گفت و گو کرد تا "دوباره بر حمایت تزلزل ناپذیر ایالات متحده از حاکمیت گویان" تاکید کند.

بهارات جاگدئو، معاون رئیس جمهوری گویان، قبل از همه پرسی ونزوئلا گفت که "همه گزینه ها برای دفاع از کشورمان روی میز است." وزارت دفاع برزیل همچنین اعلام کرده که در حال تقویت حضور نظامی خود در امتداد مرز شمالی خود با ونزوئلا و گویان است.

 

نظر شما