شناسهٔ خبر: 63913335 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

تحولات فلسطین

نبرد تَن با تانک در غزه و مقابله نیرو‌های مقاومت با حمله اشغالگران به کرانه باختری

جنگ علیه غزه در حالی وارد سومین ماه پیاپی خود شد که رژیم صهیونیستی به بمباران این باریکه به ویژه شهر خان‌یونس در جنوب آن ادامه می‌دهد و نگرانی‌های بین‌المللی در خصوص بروز یک بحران انسانی جدید وجود دارد. در مقابل حملات راکتی علیه صهیونیست‌ها ادامه دارد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: گردان‌های «شهدای الاقصی-گردان طولکرم» اعلام کرد که نیرو‌های مقاومت فلسطین شامگاه چهارشنبه و ساعات اولیه بامداد امروز پنجشنبه با یورش‌های اشغالگران به شهر طولکرم و اردوگاه نور شمس در کرانه باختری مقابله کرده و آن‌ها را با شلیک گلوله و بمب‌های انفجاری هدف قرار دادند.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش این گردان‌ها، نیرو‌های مقاومت، دو سرباز دشمن را در محله المطار در داخل اردوگاه طولکرم زخمی کرد و یک بمب را در نزدیکی یک دستگاه بولدوزر نظامی اشغالگران که در حال یورش به شهر طولکرم بود، منفجر کردند.

تعداد زیادی از سربازان ارتش رژیم صهیونیستی ساعات پایانی روز چهارشنبه همراه با خودرو‌های زرهی و بولدوزر‌های خود از غرب شهر طولکرم وارد آن شده و همزمان با تیراندازی شدید به سمت اردوگاه‌های طولکرم و نور شمس حرکت کردند که در نتیجه آن درگیری‌های شدیدی میان آن‌ها و فلسطینی‌ها آغاز شد.

اشغالگران در اطراف بیمارستان شهید ثابت مستقر شده و آن را شدیدا تحت محاصره قرار داده و مانع از خروج خودرو‌های آمبولانس و کادر درمان از آنجا شدند.

همچنین سربازان ارتش رژیم صهیونیستی همراه با سه دستگاه بولدوزر بزرگ اردوگاه نور شمس را محاصره کرده و نیرو‌های تک‌تیرانداز خود را بالای ساختمان‌های مرتفع در طول خیابان نابلس در مجاورت دو اردوگاه طولکرم و نور شمس مستقر کرده و استحکامات نظامی خود را به منطقه منتقل کردند، همزمان پهپاد‌های این ارتش نیز به شدت در آسمان منطقه به پرواز درآمدند.

در ادامه نیز آن‌ها به اردوگاه نور شمس یورش برده و به خانه‌های مردم در منطقه جبل النصر و حاره المدارس حمله کردند و پس از بازداشت ساکنان خانه‌ها، تک‌تیرانداز‌های خود را بر بالای سقف خانه‌ها مستقر کردند. همزمان بولدوزر‌های آن‌ها خیابان حاره العیاده، المسلخ و نابلس واقع در ورودی اردوگاه را تخریب کردند.

همچنین اشغالگران خودرو‌های گشتی و زرهی خود را در خیابان‌های مختلف طولکرم به ویژه خیابان الحدادین و مرکز شهر و نیز در طول خیابان نابلس مستقر کرده و در اطراف میدان الجعرون در شمال طولکرم متمرکز شدند.

آن‌ها در یورش خود به طولکرم «محمود طالب» شهروند ۵۲ ساله فلسطینی، امیر لؤی ابو عرجه، جوان ۱۶ ساله و غیث صبحی مهداوی را پس از یورش به خانه‌هایشان بازداشت کردند.

همچنین بولدوزر‌های آن‌ها مسیر مواصلاتی جبل النصر در اردوگاه نور شمس و ضاحیه ذنابه را با قرار دادن کیسه‌های خاک مسدود کردند.

این دومین یورش به اردوگاه نور شمس از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کرانه باختری اشغالی از هفتم اکتبر است، در یورش اول زیرساخت‌های اردوگاه از جمله خیابان‌ها، کوچه‌ها و اموال عمومی آن به شدت تخریب شد.

در غزه اما، گردان‌های «عزالدین قسام» شاخه نظامی جنبش حماس عصر چهارشنبه تصاویری از تقابل خود با تانک‌های ارتش رژیم صهیونیستی که به محله الشجاعیه شهر غزه نفوذ کرده بودند، منتشر کردند، در این ویدیو خودرو‌های زرهی دشمن با خمپاره هدف قرار می‌گیرند.

همچنین این گردان‌ها شامگاه چهارشنبه در بیانیه‌ای با اشاره به درگیری‌های شدیدی که از صبح چهارشنبه با نیرو‌های ارتش رژیم صهیونیستی در تمامی محور‌های نفوذ به غزه در شمال و شرق خان‌یونس داشته، اعلام کرد که تنها در محور‌های درگیری در دو شهر خان‌یونس در جنوب نوار غزه و بیت‌لاهیا در شمال آن ۲۳ دستگاه خودروی نظامی دشمن را به صورت کامل منهدم کرده و یا آسیب جزئی وارد کرده و نیرو‌های تک‌تیرانداز القسام ۶ سرباز دشمن را از پا درآورده و یا زخمی کردند.

همچنین القسام در بیانیه خود اعلام کرد که نیروهایش خانه‌ای را که گروهی ویژه از نیرو‌های دشمن در آن سنگر گرفته بودند، با بمب منفجر کرد و همین‌طور آن‌ها با استفاده از موشک‌های ضد نفر گروه دیگری از نیرو‌های دشمن را در خانه‌ای هدف قرار دادند و با سامانه کوتاه برد «رجوم» و خمپاره پایگاه‌های نظامی آن‌ها را منهدم کرده و حملات راکتی گسترده‌ای را علیه اهداف متعدد دشمن در فاصله‌های مختلف در فلسطین اشغالی انجام دادند.

طبق گزارش‌ها با تشدید درگیری‌ها به ویژه در شرق خان‌یونس، جنگنده‌های ارتش دشمن حملات هوایی شدیدی را علیه این استان واقع در جنوب نوار غزه آغاز کردند.

گردان‌های سرایا القدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز تجمع نیرو‌های اشغالگر در اطراف مسجد الظلال و آرامگاه شیخ ناصر در شرق خان‌یونس را با تعداد زیادی خمپاره سنگین هدف قرار دادند.

همچنین رزمندگان سرایا القدس موفق شدند در محله التفاح در محور پیشروی در شرق غزه سه خودروی زرهی دشمن را با شلیک چند خمپاره تاندوم منهدم کرده و در درگیری‌هایی با اشغالگران در محله شیخ رضوان نیز با خمپاره‌های کالیبر ۶۰ دو خودروی آن‌ها را منهدم کنند.

سرایا القدس کشته و زخمی شدن تعدادی از نیرو‌های ارتش رژیم صهیونیستی در محور‌های پیشروی در محله الشجاعیه واقع در شرق غزه را تایید کردند، همچنین آن‌ها پنج دستگاه خودروی زرهی دشمن را با بمب، خمپاره‌های تاندوم و آرپی‌جی هدف قرار دادند.

علاوه بر این‌ها گردان‌های شهید ابوعلی مصطفی، شاخه نظامی جبهه مردمی آزادسازی فلسطین دو شهرک «کیسوفیم» و «بئیری» در غلاف غزه و نیز نقاط تجمع سربازان دشمن در شرق استان مرکزی را با خمپاره و راکت هدف قرار دادند.

ارتش رژیم صهیونیستی نیز امروز با اعتراف به کشته‌شدن ۲ نظامی در درگیری‌ها در شمال نوار غزه اعلام کرد که تلفات نظامی‌اش از زمان آغاز طوفان الاقصی به ۴۱۴ نفر رسیده است.

وزارت بهداشت فلسطین نیز چهارشنبه اعلام کرد که چهار فلسطینی در شمال کرانه باختری بر اثر تیراندازی سربازان ارتش رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

طبق گزارش این وزارتخانه، عمر ابوبکر، جوان ۱۶ ساله فلسطینی به دلیل اصابت گلوله به سینه‌اش در شهرک یعبد در جنوب غرب جنین به شهادت رسید، همچنین عبد الناصر مصطفی الریاحی ۲۴ ساله در تیراندازی اشغالگران در اردوگاه بلاطه شهید شد، همینطور عبد الرحمان عماد خالد بنی عوده ۱۶ ساله و معاذ ابراهیم زهران ۲۳ ساله در تیراندازی اشغالگران در طمون و اردوگاه الفارعه به شهادت رسیدند.

این وزارتخانه اعلام کرد، سه فلسطینی که به ضرب گلوله اشغالگران زخمی شده بودند، به بیمارستان رفیدیا منتقل شدند و وضعیت دو تن از آن‌ها وخیم است.

از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر دستکم ۲۵۹ فلسطینی در تیراندازی‌های سربازان ارتش رژیم صهیونیستی و حملات شهرک‌نشین‌ها به مناطق مختلف کرانه باختری به شهادت رسیدند.

اما تحولات ۲۴ ساعت اخیر مرز‌های لبنان و فلسطین اشغالی؛ جنگنده‌های ارتش رژیم صهیونیستی شامگاه چهارشنبه مناطق اطراف شهرک عیتا الشعب در جنوب لبنان را حدود ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه شب هدف قرار دادند.

همچنین یک پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی اطراف شهرک عیترون را با شلیک دو موشک هدف قرار داد.

رژیم صهیونیستی پیش از حملات شامگاه چهارشنبه نیز اطراف شهرک‌های عیتا الشعب، القوزح، رامیا، طیرحرفا، مارون الراس و بلیدا را با توپخانه خود هدف قرار داده بود.

مقاومت اسلامی لبنان- حزب‌الله در چارچوب عملیات‌های خود در حمایت از مردم و مقاومت فلسطین، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ عملیات نظامی را علیه پایگاه‌ها و نقاط استقرار سربازان صهیونیست در دو بخش شرقی و غربی مرز‌های جنوبی لبنان با فلسطین اشغالی اجرا کرد.

طبق اعلام حزب‌الله، در بخش شرقی پایگاه «الرادار» با تسلیحات مناسب، پایگاه «رویسه القرن» در مزارع شبعا اشغالی با یک موشک هدایت‌شونده و پایگاه «هونین» با تسلیحات مناسب هدف قرار گرفتند، در بخش غربی این مرز‌ها نیز پایگاه «الضهیره» با تسلیحات مناسب و پایگاه «حدب البستان» با موشک‌های هدایت شونده هدف قرار گرفتند که در تمامی این نقاط اهدافی به صورت مستقیم مورد اصابت قرار گرفتند.

همچنین حزب‌الله لبنان پایگاه‌های «المالکیه» و «الراهب» و نیز پایگاه دریایی «الناقوره» با سلاح مناسب هدف قرار گرفت.

علاوه بر این نیرو‌های مقاومت لبنان نقطه تجمع سربازان صهیونیست در پایگاه «جل العلام» و نقطه دیگری از تجمع آن‌ها در «کرم التفاح» واقع در نزدیکی پایگاه «میتات» را با سلاح مناسب هدف قرار دادند.

همچنین محل تجمع اشغالگران در پایگاه «تل شعر» در مقابل شهرک عیتا الشعب نیز هدف نیرو‌های حزب‌الله قرار گرفت.

مقاومت اسلامی لبنان شهادت علی حسن الاتات از منطقه «حاره حریک» در ضاحیه جنوبی بیروت را در جریان عملیات‌های طریق القدس اعلام کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز چهارشنبه در پیامی خطاب به شورای امنیت با اشاره به اینکه جنگ در غزه می‌تواند خطرات موجود برای صلح و امنیت بین‌المللی را تشدید کند، برای اولین بار از زمان انتصاب در این سمت در سال ۲۰۱۷، ماده ۹۹ منشور سازمان ملل را فعال کرد.

این ماده از منشور سازمان ملل که به ندرت استفاده می‌شود، به گوترش این اجازه را می‌دهد شورای امنیت را متوجه هر مساله‌ای کند که از نظر او می‌تواند تهدیدی برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی باشد.

دبیرکل سازمان ملل در پلتفرم ایکس اعلام کرد، در راستای مقابله با خطر جدی فروپاشی ساختار انسانی در غزه از شورای امنیت می‌خواهم به جلوگیری از وقوع فاجعه‌ای انسانی در غزه کمک کند و درخواست برقراری آتش‌بسی انسانی می‌دهم.

او در ادامه نسبت به فروپاشی قریب الوقوع و کامل نظم عمومی در غزه به دلیل شرایط ناامیدکننده موجود در آنجا که ارسال کمک‌های بشردوستانه حتی اندک را غیرممکن کرده، هشدار داد و گفت: احتمالا شرایط با شیوع بیماری‌های واگیردار و افزایش فشار‌ها برای حرکت‌های دسته‌جمعی به سمت کشور‌های همسایه بدتر می‌شود.

استفان دوجاریک، سخنگوی گوترش نیز در پاسخ به سوال‌های خبرنگاران درباره مفهوم این پیام گفت: دبیرکل از این اختیاری که منشور به او می‌دهد استفاده می‌کند و می‌توان آن را یک گام بزرگ قانون اساسی دانست این ماده قدرتمندترین ابزاری است که دبیرکل در چارچوب منشور سازمان ملل در اختیار دارد.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب نیز حمایت جدی خود را از این ابتکارعمل گوترش و درخواست او از شورای امنیت برای آتش‌بس فوری در نوار غزه اعلام کرد.

ابوالغیط در پلتفرم ایکس نوشت که رجوع گوترش به شورای امنیت بر اساس ماده ۹۹ منشور سازمان ملل برای اولین بار از زمان انتصابش نشان‌دهنده وخامت اوضاع است و شورای امنیت باید پس از این ناکامی‌های مکرر مسوولیت خود را بپذیرد.

در مقابل الی کوهن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در پلتفرم ایکس ناخرسندی و خشم خود را از اظهارات گوترش ابراز کرد و مدعی شد که حضور گوترش در سمت معاونت کل سازمان ملل «تهدیدی برای صلح جهانی» بوده درخواست او برای فعال‌سازی ماده ۹۹ و درخواست آتش‌بس در غزه در واقع حمایت از حماس و تایید اقدامات آن است!

همچنین کوهن مدعی شد، «هر کسی که حامی صلح جهانی است باید از آزادسازی غزه از کنترل حماس حمایت کند».

نظر شما