اسرائیل به دنبال پر کردن تونل های غزه با آب دریاست.
به گزارش عصرایران، روزنامه امریکایی "وال استریت ژورنال" به نقل از مقامات آمریکایی نوشت اسرائیل سیستم بزرگی از پمپ ها را در ساحل غزه مستقر کرده که ممکن است برای انتقال آب دریا به درون تونل های غزه باشد. این تونل ها توسط حماس حفر و استفاده می شوند.
منطقه غزه به طول 41 کیلومتر و عرض حدود 6 تا 12 کیلومتر، مساحت 360 کیلومتری دارد. گفته می شود حماس در زیرزمین منطقه غزه، حدود 500 کیلومتر شبکه تونلی ساخته است. نیروهای نظامی حماس از این تونل ها برای پناه گرفتن در برابر حملات نظامی اسرائیل و جنگ با نیروهای اسرائیلی استفاده می کنند. این تونل ها همچنین حاوی انبارهای مهمات و سلاح آنهاست. استفاده این تونل ها باعث حملات غافلگیرکننده نیروهای حماس علیه اسرائیل شده است.
در این گزارش آمده ارتش اسرائیل در ماه گذشته، حداقل پنج پمپ در حدود یک مایلی (حدود 3 کیلومتری) شمال اردوگاه پناهجویان ساحل در غزه نصب کرده است. این پمپ ها میتوانند هزاران متر مکعب آب در ساعت را منتقل و ظرف چند هفته، تونلهای غزه را غرق کنند.
گزارش اضافه می کند مشخص نیست اسرائیل قبل از آزادی همه گروگانها، استفاده از پمپها را آغاز می کند یا خیر. حماس پیشتر گفته بود که گروگان ها را در "مکان ها و تونل های امن" مخفی کرده است.
هنگامی که از یک مقام آمریکایی در مورد گزارش روزنامه سوال شد او گفت منطقی است که اسرائیل برای غیرقابل استفاده کردن تونل ها تلاش کند. اسرائیل در حال بررسی طیف وسیعی از راه ها برای انجام این کار است.
وزارت دفاع اسرائیل بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.
وال استریت ژورنال ادامه داد یکی از مقامات ارتش اسرائیل از اظهار نظر در مورد طرح انتقال آب دریا به تونل ها خودداری کرد اما او گفت: ارتش اسرائیل به طرق مختلف با استفاده از ابزارهای مختلف نظامی و فناوری، برای از کار انداختن حماس تلاش می کند.
این روزنامه گزارش داد اسرائیل ماه گذشته برای اولین بار این گزینه را به آمریکا اطلاع داد و اعلام کرد مقامات امریکایی نمی دانند دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل چقدر به اجرای این طرح نزدیک است.
یکی از مقامات امریکایی هم به روزنامه امریکایی "وال استریت ژورنال" گفته است اسرائیل تصمیم نهایی برای اجرای این طرح یا رد آن را نگرفته است.