پلیس آلمان روز گذشته (پنجشنبه) به بهانه تحقیقات درباره اتهام ارتباط "مرکز اسلامی هامبورگ" با ایران و گروه حزب الله لبنان، به 54 مکان در سراسر این کشور یورش برد.
به گزارش عصرایران به نقل از الجزیره ، وزارت کشور آلمان اعلام کرد که عملیات روز پنجشنبه عمدتا مرکز اسلامی هامبورگ (IZH) و همچنین پنج گروه وابسته را هدف قرار داده است و صدها پلیس در 7 ایالت آلمان به 54 مکان یورش برده و اسناد و مدارکی را همراه خود بردند.
"نانسی فایزر" وزیر کشور آلمان در این باره گفت: "میخواهم روشن کنم که ما علیه اسلامگرایان عمل میکنیم، نه علیه یک دین یا دولت دیگر."
وی افزود: "بهویژه اکنون که بسیاری از یهودیان احساس خطر میکنند، ما تبلیغات اسلامگرا یا سخنان نفرتانگیز ضد یهودی و ضد اسرائیلی را تحمل نمیکنیم."
این حملات در حالی انجام شد که جوامع یهودی، مسلمان و عرب در سراسر جهان به ویژه در کشورهای غربی می گویند که با تشدید جنگ بین اسرائیل و حماس، با افزایش تبعیض و ارعاب دولت های غربی مواجه شده اند.
حمله روز پنجشنبه پلیس آلمان به مرکز اسلامی هامبورگ و 53 سایت دیگر در 7 ایالت مختلف/ رویترز
وزیر کشور آلمان افزود که فعالیت مرکز اسلامی هامبورگ مدتهاست که توسط آژانس اطلاعات داخلی تحت نظر بوده است. وزارت کشور آلمان مدعی شده که این مرکز از "مفهوم انقلابی" مورد نظر رهبر ایران حمایت می کند که ممکن است نقض قانون اساسی آلمان باشد.
در جریان حمله دیروز پلیس آلمان هیچ بازداشتی صورت نگرفته و وزارت کشور آلمان گفته که این حملات بر گردآوری شواهد در راستای تحقیقات در مورد ارتباط این مرکز با ایران و حزب الله متمرکز بوده است.
ماه گذشته مرکز اسلامی هامبورگ اعلام کرد که "هر شکلی از خشونت و افراط گرایی را محکوم می کند و همیشه از صلح، مدارا و گفتگوی بین مذهبی حمایت می کند."
مرکز اسلامی هامبورگ یک مسجد در هامبورگ را اداره می کند اما وزارت کشور آلمان مدعی شده که اطلاعات نشان میدهد که این مرکز بر برخی مساجد و گروههای دیگر نفوذ یا کنترل کامل دارد.
دولت آلمان در سال 2020 گروه حزب الله لبنان را تحریم کرد. بر اساس قوانین تحریمی آلمان هرگونه نماد این گروه ممنوع است و دارایی های آن مصادره می شود. در ماه جاری، دولت ممنوعیت کامل فعالیت حماس را نیز اعلام کرد. دولت آلمان هر دو سازمان حزب الله و حماس را در لیست تروریستی قرار داده است.
همچنین وزارت کشور آلمان فعالیت شعبه آلمانی "سمیدون" معروف به "شبکه همبستگی زندانیان فلسطینی" را نیز ممنوع اعلام کرده و وزیر کشور آلمان مدعی شده که این گروه از گروههایی "تروریستی" از جمله حماس حمایت و تمجید میکند.
گروه حزب الله لبنان که با حماس ارتباط نزدیکی دارد، از زمان آغاز جنگ در 7 اکتبر با نیروهای اسرائیلی در مرز لبنان و اسرائیل تبادل آتش کرده است.
مقامات آلمانی بسیاری از تظاهرات طرفداران فلسطینی را به بهانه مقابله با "یهود ستیزی و مهار بی نظمی" ممنوع کرده است اما با وجود این ممنوعیت طی هفته های گذشته تظاهرات گسترده ای در حمایت از فلسطین در شهرهای مختلف آلمان برگزار شده است که این مساله خشم و عصبانیت دولت آلمان را در پی داشته است. پلیس آلمان نیز با شدت عمل با تظاهرات کنندگان برخورد کرده و بسیاری از آنها را بازداشت کرده است.
حامیان فلسطین در آلمان می گویند ابراز حمایت علنی از مردم غزه با تبعاتی چون خطر دستگیری، از دست دادن شغل یا بازبینی دولت در وضعیت مهاجرت آنها همراه است و دولت برلین با این اهرم ها در تلاش است صدای حامیان پرشمار فلسطین در این کشور را خفه کند.
در حالی که مقامات آلمان مدعی اند با اعمال این محدودیت ها با یهودستیزی مقابله می کنند، اما منتقدان می گویند این اقدامات در راستای حمایت تمام عیار دولت برلین از رژیم اسراییل و خفه کردن صدای حامیان فلسطین است.
طی هفته های گذشته برخی بازیکنان فوتبال در آلمان به دلیل انتشار پست هایی در شبکه های اجتماعی درباره فلسطین از تیم شان اخراج شده اند.
"فرانک والتر اشتاین مایر" رییس جمهوری آلمان، اخیرا با بیان اینکه اعراب آلمان باید از گروه حماس فاصله گرفته و از کارهای آن تبری بجویند، مورد انتقاد قرار گرفت.