شفقنا-روزنامه «نیویورکتایمز» نوشت: تشکیلات خودگردان فلسطین به دولت جو بایدن اطلاع داده است که در صورت حمایت واشنگتن از راهحل دو کشوری برای پایان دادن به منازعه اسرائیل و فلسطین، آماده است تا پس از اتمام جنگ اسرائیل در نوار غزه در مدیریت این منطقه نقشآفرینی کند.
به گزارش شفقنا، نیویورکتایمز افزود این اطلاعات را از «حسین الشیخ»، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین به دست آورده است که که هفته گذشته به «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که تشکیلات خودگردان فلسطین میخواهد «تعهدی از امریکا همراه با یک تصمیم سیاسی جامع درخصوص نوار غزه، کرانه باختری و بیتالمقدس دریافت کند.»
نیویورک تایمز نوشته این اظهارات را یک مقام فلسطینی دیگر در رام الله در کرانه باختری هم تایید کرده و گفته است الشیخ اعلام کرده رهبران فلسطینی می خواهند شاهد «ابتکار جدی آمریکا باشند که اسرائیل را وادار به پذیرش و تعهد به آن کند.»
این روزنامه پیام حسین الشیخ را یک برونرفت و در عین حال چالشی برای کاخ سفید دانست که به دنبال راهی برای خروج از جنگ اسرائیل علیه غزه است و آن را یکی از بدترین حلقههای «خشونت» در چند دهه گذشته میان اسرائیل و حماس میداند.
نیویورک تایمز افزود: مقامات آمریکایی میگویند تشکیلات خودگردان فلسطین باید پس از پایان حملات اسرائیل به غزه که هدف آن از بین بردن حماس است، در غزه ایفای نقش کند.
در ادامه آمده است، تشکیلات خودگردان فلسطین که مدیریت کرانه باختری را بر عهده دارد، سیگنالهایی مبنی بر قصد خود برای نقشآفرینی مشابه ارسال کرده است و برای انجام این کار، نیازمند تعهد رئیس جمهور آمریکا برای ورود به یک چالش دیپلماتیک است که اسلاف وی از آن رویگرداناند و این چالش دستیابی به توافقی میان رژیم اشغالگر اسرائیل و فلسطین برای تحققبخشی به راهکار دو کشوری است.
متن این خبر در نیویورک تایمز