شناسهٔ خبر: 63375213 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

امیرعبداللهیان: اشتراکات ایران و تاجیکستان می‌تواند شتاب‌دهنده‌ توسعه‌ مناسبات دو کشور باشد

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان بیان کرد که اشتراکات تمدنی، زبانی، فرهنگی و مذهبی میان ایران و تاجیکستان می‌تواند شتاب‌دهنده‌ توسعه‌ مناسبات دو کشور باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و امضای 18 سند همکاری بین دو کشور در صفحه شخصی خود نوشت: در جریان سفر رئیس‌جمهور به تاجیکستان 18 سند همکاری دوجانبه در زمینه‌های تجاری، فناوری، هنری، ترانزیت و انرژی به امضا رسید.

وی همچنین نوشت: بر لزوم توقف فوری جنایات صهیونیست‌ها در غزه نیز تاکید شد.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: اشتراکات تمدنی، زبانی، فرهنگی و مذهبی میان ایران و تاجیکستان می‌تواند شتاب‌دهنده‌ توسعه‌ مناسبات دو کشور باشد.

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بعد از ظهر چهارشنبه در جریان سفر به تاجیکستان، در نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، اشتراکات متعدد و سوابق دیرینه تاریخی، دینی، فرهنگی و تمدنی میان ایران و تاجیکستان را زمینه مناسبی برای گسترش روابط در همه ابعاد دانست و گفت: در دو سال گذشته قدم‌های خوبی برای ارتقای سطح همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور برداشته شده، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

رئیسی هدف‌گذاری برای افزایش همکاری‌های اقتصادی دو کشور در قدم اول تا سطح 500 میلیون دلار را کاملاً امکان‌پذیر دانست و افزود: با توجه به زمینه‌های مختلف همکاری در بخش نفت، گاز، آب، صدور خدمات فنی و مهندسی و داروسازی دستیابی به این هدف در دسترس است.

رئیس جمهور نگاه دو کشور به مسائل جهان را دارای اشتراکات فراوان برشمرد و تصریح کرد: یکی از مسائل مهم امروز ظلم و جنایات بی‌سابقه علیه مردم مظلوم و مقتدر فلسطین در غزه است که در این زمینه ما به عنوان دو کشور مسلمان موظف به تلاش برای خاتمه دادن به این ظلم تاریخی هستیم.

در این نشست، امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان نیز توسعه همه جانبه روابط دو کشور به خصوص در بخش معدن، سلامت، کشاورزی، تاسیس شرکت‌های فناوری و صنعتی، نیروگاه‌های برق آبی، اکتشاف و استخراج نفت و گاز و همکاری‌های فرهنگی و علم و فناوری را ضروری دانست.

انتهای پیام/

نظر شما