شناسهٔ خبر: 6331847 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جهان‌صنعت | لینک خبر

بحران یونان ادامه دارد؛

راه رفتن روی تیغ

صاحب‌خبر - سارا عمرانی پارچین - نشست وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه یورو موسوم به یوروگروپ‌ که به کمک اوضاع اقتصادی یونان اختصاص داشت،‌ پنجشنبه گذشته بی نتیجه پایان یافت‌ درحالی که منابع اروپایی اعلام کردند موسسات مالی کارها را پیگیری می‌کنند. به گفته وزیر دارایی فنلاند، مذاکرات ادامه دارد.
منابع دیگری نیز اعلام کردند نشست آتی ممکن است روز شنبه (امروز) برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پنجشنبه گذشته، قیمت شاخص نفت وست تگزاس اینترمدیت، برای تحویل در ماه آگوست با ۵۷ سنت کاهش به ۵۹ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت خام برنت دریای شمال نیز در بازار لندن و برای تحویل در ماه آگوست، ۶۳ دلار و ۴۹ سنت معامله شد و به این ترتیب، نسبت به روز چهارشنبه ۲۹ سنت ارزان‌تر شد.
یونان و اعتباردهندگان بین‌المللی آن‌ نیز نتوانستند بن‌بست مذاکرات را بشکنند‌ و در صورت شکست این مذاکرات، احتمال خروج یونان از حوزه پولی یورو افزایش می‌یابد. کشورهای حوزه یورو، صندوق بین‌المللی پول و بانک مرکزی اروپا از یک طرف و دولت یونان مدت‌هاست که گفت‌وگوهای دشواری را درباره کمک به اقتصاد و نیز نحوه پرداخت قروض کشور در آستانه ورشکستگی یونان آغاز کرده‌اند.
دولت پیشین یونان توانسته بود موافقت نهادهای بین‌المللی برای اعطای ۲۴۰ میلیارد یورو کمک در قبال سیاست‌های سختگیرانه و اصلاحات اقتصادی را جلب کند‌ اما دولت کنونی یونان با اجرای این سیاست‌ها
مخالف است.
آتن تا پایان هفته جاری فرصت دارد تا یک و نیم میلیارد یورو قسط بدهی خود را به صندوق بین‌المللی پول بپردازد.
این صندوق و بانک مرکزی اروپا گفته‌اند تا زمان اجرای تعهدات قبلی توسط یونان، حاضر به اعطای تسهیلات جدید به این کشور نیستند.
انتقاد مرکل از عدم پیشرفت در مذاکرات
آنگلا مرکل گفت: در مذاکراتی که میان یونان و وام‌دهندگان بین‌المللی آتن انجام می‌شود، پیشرفت کافی وجود ندارد.وی در ادامه خاطرنشان کرد با توجه به آنچه به تازگی و در آستانه نشست وزرای اقتصاد به من گفته شد تاکنون پیشرفت کافی در مذاکرات حل بحران بدهی‌های یونان به عمل نیامده است. صدر اعظم آلمان تاکید کرد: در شرایط کنونی بسیار مهم است که یونان همچنین با سه وام‌دهنده اصلی خود یعنی بانک مرکزی اروپا، صندوق بین‌المللی پول و کمیسیون اروپا همکاری داشته باشد.
امیدواری صندوق بین‌المللی پول
از طرفی‌ اما به گزارش یورونیوز، صندوق بین‌المللی پول اطمینان دارد که یونان از عهده پرداخت بدهی‌هایش به وام‌دهندگان برخواهد آمد و به سرنوشت کشورهای آفریقایی سومالی، زیمباوه و سودان دچار نخواهد شد.گری رایس می‌گوید: ما انتظار داریم که یونان بدهی‌هایش را تا پیش از سی ام ژوئن پرداخت کند. این تعهدی است که دولت این کشور آن‌را پذیرفته است.امیدواری صندوق بین‌المللی پول در حالی است که نتایج نشست وزرای دارایی اتحادیه اروپا برای حل بحران یونان ناامید کننده است. سخنگوی صندوق بین‌المللی تاکید کرد کمیسیون اروپایی، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین‌المللی پول نظری مشترک درباره بحران یونان دارند.
برخی از تحلیلگران اقتصادی در واشنگتن می‌گویند صندوق بین‌المللی پول سختگیری ویژه‌ای نسبت به بدهی‌های یونان دارد در حالی که نسبت به کشورهای دیگر اینگونه نبوده است و دلیل آن شاید سیاسی است. کریستین لاگارد، رییس صندوق بین‌المللی سال اینده با چالش ویژه انتخاب دوباره‌اش مواجه است و با سختگیری‌ها می‌خواهد به ابرقدرت‌های نوظهور اقتصادی نشان دهد که بخششی برای اروپا قائل نیست.
نشست امروز حیاتی است
صدر اعظم آلمان و رییس‌جمهور فرانسه نشست وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه یورو را درباره بحران یونان تعیین‌کننده و حیاتی توصیف کردند.
آنگلا مرکل در پایان گفت‌وگوهای 10 ساعته سران اروپا پنج‌شنبه گذشته‌ در بروکسل که یکی از محورهای مهم آن بحران مالی یونان بود، تاکید کرد: ما توافق کردیم که باید همکاری میان یونان و نهادهای اروپایی ادامه داشته باشد.
ما همچنین به این نتیجه رسیدیم که نشست روز شنبه (امروز) وزرای دارایی منطقه یورو درباره یونان بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.
فرانسوا اولاند نیز به نوبه خود تاکید کرد‌ من معتقدم نشست شنبه (امروز) درباره بحران یونان حیاتی خواهد بود چرا که این کشور در حل و فصل بحران بدهی‌های خود به مرحله مهمی نزدیک می‌شود.
هدف اصلی تلاش‌های دیپلماتیک صورت گرفته در چند ماه اخیر در سطح اروپا، دستیابی به یک توافق با طلبکاران بین‌المللی یونان به منظور جلوگیری از هر گونه تصمیم یکجانبه درباره بحران این کشور بوده است.
مقامات آتن تاکید می‌کنند که قرار نگرفتن کشورشان در وضعیت عدم توان بازپرداخت بدهی‌های دولتی، هدفی نیست که آتن بخواهد به هر قیمتی که شده به آن دست پیدا کند بلکه هدف اصلی دولت یونان، انعقاد توافقنامه‌ای است که ضامن منافع اکثریت یونانی‌ها باشد و در عین حال مشکلات موجود را تشدید نکند.
چالش اصلی در این مذاکرات توافق میان یونان و طلبکاران بین‌المللی این کشور درباره وعده‌هایی است که مقامات آتن برای ایجاد اصلاحات اقتصادی و مالی و همچنین کاهش هزینه‌های عمومی داده‌اند.
عمل به این تعهدات توسط دولت یونان، راه را برای واریز کردن بخش دیگری از کمک‌های مالی به دولت یونان که صندوق‌های ارزی آن خالی شده است، باز خواهد کرد.