راه امروز نوشت: رئیس دامپزشکی استان هرمزگان درباره وضعیت تولید دام در این استان به خبرنگار «راه امروز» گفت: حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس دام سبک، ۳۰ تا ۴۰ هزار راس دام سنگین و نیز ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر شتر در استان پرورش داده شده است. همچنین در یک سال گذشته نزدیک ۲۰میلیون گوشت مرغی در استان پرورش داده شد، که پس از کشتار وارد چرخه مصرف انسانی شد.
صادرات میگو و ماهی به ۲۲ کشور دنیا
رئیس دامپزشکی استان هرمزگان تاکید کرد که تمامی این محصولات باید الزامات کشورهای مقصد را باید پاس کنند، به این منظور گاهی ممکن است برخی کشورها بازرس بفرستند و پس از تاییدیه و رجیسترهای مورد نیاز این محصولات صادر شود.
براساس آمار اعلامی این مقام مسوول، در سال گذشته ۵۴ هزار تن میگو و ماهی از استان هرمزگان صادر شده است.
جزئیاتی از واردات و صادرات گوشت
به گزارش راه امروز، فخرآبادی پور در پاسخ به اینکه آیا صادرات گوشت در یکسال گذشته انجام شده است یا خیر، توضیح داد: به دلیل نیاز کشور صادرات «گوشت قرمز، مرغ و دام زنده» صورت نمیگیرد.
رئیس دامپزشکی استان هرمزگان همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار «راه امروز» مبنی بر اینکه هم اکنون واردات گوشت از چه کشورهایی انجام می شود، گفت: در حال حاضر واردات گوشت گرم از کشور «کنیا» صورت میگیرد.
او توضیح داد: برای واردات کشتارگاه های کشورهای مبدا را بازرسی میکنیم؛ زیرا سلامت و امنیت غذایی جامعه خط قرمز ما است. پس از کسب تاییدیه های لازم اجازه واردات از آن را میدهیم. برای مثال از ۵ کشتارگاه «ونزوئلا» فقط یک کشتارگاه تاییدیه لازم را کسب کرد. در کنیا پس از قرنطینه ۲۱ روزه دام تحت نظارت کشتار شد و گوشت آن به صورت گرم وارد استان تهران، البرز و قم شد.
فخرآبادی پور با اشاره به اینکه «برزیل» قطب تولید گوشت در دنیا هست، توانسته تاییدهای لازم را بگیرد و به سراسر دنیا گوشت صادرکند، اماونزوئلا نتواست تاییدیه های مورد نیاز برای ارسال گوشت به ایران را بگیرد. بنابراین کشتارگاه های این کشور باید نواقصشان را رفع کنند، تا بتوانند تایید های لازم از سوی ایران را دریافت کنند.
رایزنی با استرالیا برای واردات دام زنده
به گزارش راه امروز، این مقام مسوول با اعلام اینکه اخیرا نماینده استرالیا در حال رایزنی با کسانی است که متقاضی واردات دام زنده هستند، گفت: استان هرمزگان بعنوان شاهراه و محور اصلی این پتانسیل را دارد، که این ارتباط را برقرار کند؛ ولی سختگیری هایی از سوی طرف مقابل وجود دارد. به محض اینکه تاییدهای لازم را به طرف ایرانی بدهند، متقاضیان میتوانند دام زنده وارد کشور کنند.
او همچنین در پاسخ به اینکه آیا موردی بوده که مثلا پس از واردات گوشت در سلامت آن مشکلی وجود داشته باشد، که بخواهید محصول را مرجوع کنید؟ گفت: دامپزشکی مرزبان سلامت کشور است. بله مواردی داشتیم به طور مثال در سال ۱۳۹۶ ،۲۰۰ تن گوشت به صورت قاچاق وارد کشور شده بود که بار میکروبی زیادی داشت. با دستور مقام قضایی این محموله گوشتی توقیف، معدوم و از چرخه مصرف حذف شد.
فخرآبادی پور در پایان توضیح داد: هر محموله پس از ورود به کشور اگر نتواند ضوابط سازمان دامپزشکی یا استاندارد ملی را اخذ کند، معمولا سه حالت پیش می آید، یا معدوم می شود، یا به کشور مبدا مرجوع و یا اینکه قرنطینه میشود تا به کشور دیگر صادر شود.
∎