آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان میگوید به هر قیمتی با یونان توافق نخواهد شد و برلین از موضع خود کوتاه نمیآید.
مرکل که برای شرکت در نشست سران حوزه یورو به بروکسل، پایتخت بلژیک سفر کرده است درباره دشواری مذاکرات پیشرو هشدار داد و افزود توافق «به هر قیمتی» حاصل نخواهد شد.
وی تاکید کرد برلین از موضع خود مبنی بر این که یونان برای ماندن در حوزه یورو باید تلاش بیشتری انجام دهد، کوتاه نمیآید.
الکسی سیپراس، نخست وزیر یونان میگوید اگر همه طرفها با هم همکاری کنند، توافق با وامدهندگان بینالمللی بر سر بحران بدهیهای این کشور امکانپذیر است.
سیپراس گفت: «من برای سازشی صادقانه اینجا هستم. ما مدیون مردم اروپا هستیم. اگر همه طرفها بخواهند، میتوانیم امشب به توافق برسیم.»
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، نیز پس از ورود به بروکسل گفت این کشور «برای ماندن یونان در حوزه یورو هر کاری را برای رسیدن به توافق انجام میدهد.»
نشست سران کشورهای عضو حوزه یورو قرار است امروز در بروکسل برگزار شود.
نشست وزیران دارایی کشورهای حوزه یورو روز شنبه به دلیل اختلاف دیدگاههای کشورهای عضو دربارۀ کمکهای این اتحادیه برای نجات یونان، پس از حدود ۹ ساعت بحث و گفتوگو، بدون نتیجه پایان یافت.
یکی از دیپلماتهای اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود گفت وزیران دارایی حوزه یورو در حال کار بر روی اختلافها هستند «و از روسای دولتها خواهند خواست تا شکافها را پر کنند.»
الکسی سیپراس، نخست وزیر یونان (راست)، فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه (پشت به تصویر) و آنگلا مرکلپیش از این، دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا گفته بود نشست سران 19 کشور حوزه یورو دربارۀ یونان از روز یکشنبه آغاز میشود و تا زمانی که به نتیجه برسد ادامه خواهد داشت.
در همین حال، نشست سران 28 کشور عضو اتحادیه اروپا که قرار بود امروز برگزار شود، لغو شد.
در پی اختلاف نظر وزیران دارایی کشورهای عضو منطقه یورو بر سر کمکهای این اتحادیه برای نجات یونان از خطر ورشکستگی، دونالد توسک خبر لغو این نشست را اعلام کرد.
وزیران خارجۀ حوزه یورو به یونان فشار میآورند تا برنامه اصلاحات اقتصادی شامل افزایش مالیاتها و کاهش حقوق بازنشستگی را تصویب کند تا بتواند سومین بسته کمکهای مالی به ارزش 74 میلیارد یورو (معادل 83 میلیارد دلار) را دریافت کند.
این در حالی است که نخست وزیر یونان برای جلوگیری از خروج یونان از حوزه یورو، برنامه پیشنهادی خود را به وامدهندگان بینالمللی ارائه داد و پارلمان این کشور دیروز آن را تائید کرد.
در این برنامه پیشنهادی امتیازهای مالیاتی به بخش گردشگری و جزایر یونان لغو میشوند، سن بازنشستگی به 67 سال افزایش مییابد و برخی از شرکتها و موسسات دولتی، مانند برخی بنادر و فرودگاهها نیز باید به بخش خصوصی واگذار میشوند.
یونان در سالهای 2010 و 2012 دو بسته کمک مالی در مجموع به ارزش 240 میلیارد یورو (272 میلیارد دلار) از وامدهندگان بینالمللی دریافت کرد. این کمکها در پی بحران اقتصادی سال 2009 و در ازای اجرای سیاستهای ریاضتی سخت به این کشور داده شد.
اختلاف نظر وزرای دارایی کشورهای عضو منطقه یورو بر سر کمکهای این اتحادیه برای نجات یونان از خطر ورشکستگی سبب شد که دونالد تاسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا، اعلام کند اجلاس عصر یکشنبه سران اتحادیه اروپا لغو شده است.
∎