شناسهٔ خبر: 63261591 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

سد چراغ ویس سقز بعد از گذشت ۱۳ سال افتتاح شد/ رئیسی کامِ مرزنشینان را شیرین کرد

سد چراغ ویس سقز بعد از گذشت ۱۳ سال با حضور رئیس‌جمهور رسماً مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سقز، همزمان با دومین روز سفر رئیس‌جمهور به استان کردستان؛ سد چراغ ویس سقز صبح امروز با حضور مسئولان کشوری و استانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان در حاشیه این آئین اظهار داشت: طرح آبرسانی به شهر سقز از سال 1389 شروع شده و اکنون بعد از گذشت 13 سال رسماً مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی گفت: سد چراغ ویس و مدول دوم تصفیه خانه شماره 2 شهرستان سقز از جمله پروژه‌های مهم هستند که در این سفر افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

وی ارزش فعلی این دو پروژه که کام مردم سقز را شیرین خواهند کرد، 2 هزار و 645 میلیون ریال ذکر کرد و گفت: خط انتقال 32 کیلومتری با ظرفیت تصفیه خانه 400 لیتر بر ثانیه در سال 1400 افتتاح و اکنون مدول دوم تصفیه خانه نیز به ظرفیت 200 لیتر بر ثانیه مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان افزود: حجم کل مخزن سد چراغ ویس در تراز نرمان 58.82 میلیون متر مکعب است که افزون بر تأمین آب شرب، آب مورد نیاز حوزه صنعت و کشاورزی شهرستان را نیز تأمین می‌کند

وی بیان کرد: با بهره‌برداری از این سد، پنج هزار هکتار اراضی پایاب سد به آبی تبدیل و برای هزار و 250 نفر اشتغال ایجاد شده است.

آریانژاد اعلام کرد: سد عباس آباد و ایستگاه پمپاژ دائم بوئین بانه، بهره برداری از 2700 هکتار شبکه آبیاری و زهکشی گاران مریوان و آبگیری سد امیرآباد از پروژه‌های دیگر است که امروز با حضور آیت الله رئیسی افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسند.

سد چراغ ویس با هسته رسی در فاصله 17 کیلومتری جنوب غربی شهرستان سقز در استان کردستان واقع شده است. این سد در دهستان میرده قرار داشته و منبع آب آن از رود زرینه‌رود و شاخه اصلی آن رودخانه سقز با نام محلی چم سقز تامین می‌شود. این رودخانه‌ها از کوهستان‌های مابین منطقه سقز و بانه سرچشمه می‌گیرد.

همچنین در ادامه افتتاح طرح‌ها و پروژه‌های آبرسانی؛ از مدول (بخش) دوم تصفیه‌خانه شماره 2 شهر سقز از سد چراغ ویس به ارزش 667 میلیارد تومان با اهدافی چون تامین آب شرب بلند مدت شهر سقز با افزایش ظرفیت از 400 لیتر به 600 لیتر در ثانیه به میزان 19 میلیون مترمکعب در سال تا افق سال 1425 به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام/481/

نظر شما