شناسهٔ خبر: 63241960 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

حقیقتی نا گفته درباره ی جایزه ی گرد مولر

اف ...

صاحب‌خبر -

ارلینگ هالند فصل گذشته با پیراهن منچسترسیتی همه افتخارات ممکن در ‏رده باشگاهی را به دست آورد و بهترین گلزن فصل بود.

اما در نهایت توپ طلا به او تعلق نگرفت و ‏این لئو مسی بود که به دلیل فتح جام جهانی قطر با تیم ملی آرژانتین برای هشتمین بار صاحب توپ ‏طلا شد. ‏ هالند وقتی روی صحنه تئاتر دو شاتله رفت به دو هزار نفری که در سالن نشسته بودند لبخند می‌زد اما ‏لبخند او برای گرفتن جایزه بهترین بازیکن فصل، توپ طلا، نبود. هالند را برای دریافت جایزه دیگری به ‏روی صحنه احضار کرده بودند: جایزه گرد مولر.

اما این جایزه چیست؟ منتقدان می‌گویند این جایزه ‏چیزی نیست جز ابداع فرانس فوتبال برای اینکه حق‌کشی علیه بازیکنی که علی‌رغم شایستگی از توپ ‏طلا محروم مانده لاپوشانی شود. ‏

برای اطلاع بیشتر از کم و کیف این جایزه باید به سال 2020 برگردیم. روبرت لواندوفسکی در آن فصل ‏آمار گلزنی خارق‌العاده‌ای داشت ولی بعد ناگهان اپیدمی کرونا از راه رسید.

دنیای فوتبال برای چندین ‏ماه متوقف شد و وقتی وضعیت کمی تغییر کرد و برگزاری بازی‌ها در پشت درهای بسته آغاز شد این ‏ستاره لهستانی به درخشش برای بایرن ادامه داد. اما مراسم توپ طلای آن سال لغو شد تا لواندوفسکی ‏نتواند به جایزه‌ای که مدتها انتظارش را می‌کشید برسد. ‏

فصل بعدی لواندوفسکی بار دیگر آمار خیلی خوبی داشت. اما فرانتس فوتبال در یکی از عجیب‌ترین ‏تصمیم‌های تاریخ توپ طلا جایزه را نه به ستاره لهستانی بلکه به لئو مسی اهدا کرد.

اما فرانس فوتبال ‏برای اینکه از فشار انتقادها بر خود بکاهد چه کرد؟

این نشریه جایزه‌ای به نام گرد مولر ابداع کرد که قرار ‏بود به بهترین گلزن فصل برسد. به این ترتیب لواندوفسکی دست‌کم به صورت فرمایشی روی صحنه ‏رفت و با یک جایزه فرعی عکس گرفت. ‏ این سوال که چرا توپ طلا به جای لواندوفسکی به لئو مسی رسید جواب ساده‌ای دارد. به خاطر ‏سیستم رای‌گیری فرانس فوتبال. سی فوتبالیست برتر فصل توسط این نشریه انتخاب می‌شود و سپس ‌‏180 روزنامه‌نگار از سراسر دنیا بهترین بازیکن سال را انتخاب می‌کنند. در واقع این روزنامه‌نگارها بودند ‏که مسی را به جای لواندوفسکی انتخاب کردند. اما سال بعد همه چیز بدون جنجال برگزار شد و توپ ‏طلا به شایستگی به کریم بنزما رسید. ‏

 امسال اما بار دیگر شاهد ماجرایی شبیه به دوقطبی لواندوفسکی- مسی بودیم با این تفاوت که جای ‏لواندوفسکی را ارلینگ هالند پر کرده بود.

ستاره نروژی منچسترسیتی چاره‌ای نداشت جز اینکه مثل ‏لواندوفسکی به جایزه گرد مولر بسنده کند. ‏ ظاهرا ارزش قهرمانی لئو مسی با آرژانتین در جام جهانی بیشتر از فصل درخشان ارلینگ هالند با سیتی ‏و قهرمانی او در چمپیونزلیگ، لیگ برتر و جام اتحادیه و به ثمر رساندن 56 گل در 56 بازی بوده است.

‏با نگاهی دوباره به آمار درخشان ارلینگ هالند شاید بتوان به منتقدان فرانس فوتبال حق داد که مدعی ‏هستند جایزه گرد مولر تنها برای این ابداع شده که اگر توپ طلا به ستاره‌ای که شایستگی‌اش را داشت ‏نرسید دست‌کم با یک جایزه فرعی بتوان دل او را به دست آورد.

نظر شما