شناسهٔ خبر: 63230258 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزیاتو | لینک خبر

ماجرای وصیتنامه شهید حسین فهمیده چیست؟

مطرح شدن دو ادعای متضاد درباره ی وصیتنامه شهید حسین فهمیده در صدا و سیما آن هم به فاصله ی تنها یک روز، خبرساز شده است.

صاحب‌خبر -

مطرح شدن دو ادعای متضاد درباره ی وصیتنامه ی شهید حسین فهمیده در صدا و سیما آن هم به فاصله ی تنها یک روز، خبرساز شده است. رئیس سازمان بسیج دانش آموزی در حالی در یک برنامه ی تلویزیونی از وصیتنامه ی شهید فهمیده صحبت کرد که روز قبل در همان برنامه، برادر این شهید گفته بود وی وصیتنامه ای نداشته.

مجید فهمیده، برادر شهید حسین فهمیده، روز ۸ آبان به مناسب روز نوجوان و سالروز شهادت این شهید نوجوان، مهمان برنامه ی «صبح بخیر ایران» شبکه یک سیما می شود. او در بخشی از گفتگوی خود با مجری زن این برنامه تأکید می کند علیرغم برخی ادعاها در فضای مجازی، این شهید وصیتنامه ای نداشته.

روز بعد، ۹ آبان، مجتبی باستان، رئیس سازمان بسیج دانش آموزی، در برنامه ی «صبح بخیر ایران» حضور پیدا می کند. او در حالی که رو به روی همان مجری زن قرار می گیرد، در صحبت های خود بخشی از وصیتنامه ی شهید فهمیده را می خواند.

شهید حسین فهمیده که بود؟

شهید محمد حسین فهمیده متولد سال ۱۳۴۶ در روستای سراجه ی قم بود و در نوجوانی به همراه خانواده‌ اش به کرج مهاجرت کرد.

پخش اعلامیه‌های امام خمینی (ره) در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ در سن حدود ده تا یازده سالگی، شرکت در تظاهرات انقلاب اسلامی در زمستان ۱۳۵۷ و دیدار با امام در بازگشت به ایران، از جمله فعالیت های سیاسی این نوجوان بودند.

وصیتنامه شهید فهمیده

وی در شهریور سال ۱۳۵۹ پنج روز پیش از اعلام رسمی آغاز جنگ، همراه نیروی مقاومت بسیج به جبهه ی خرمشهر اعزام شد. از آنجا که در روزهای نخستین از شرکت او در خط مقدم جلوگیری می‌شد با تلاش‌هایی از جمله یک نفوذ چریکی به خط نیروهای دشمن، برای حضور در خط مقدم اجازه گرفت. وی روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ از نخستین روزهای اعلام تجاوز نظامی ارتش عراق، در جبهه نبرد حضور رسمی یافت. او یک بار در مهر ماه همان سال زخمی و به بیمارستان بندر ماهشهر اعزام شد. چند روزی پس از بهبودی با ترخیص از بیمارستان و بازگشت به جبهه و پایان دادن مجدد به مخالفت فرماندهان با حضور وی به خط مقدم اعزام شد. او بار دیگر در همان ماه  مهر در مقاومت در برابر حمله‌های دشمن دوباره زخمی شد. او سر انجام روز ۸ آبان ۱۳۵۹ در منطقه ی کوت شیخ در آن سوی رودخانه خرمشهر در سن ۱۳ سالگی به شهادت رسید.

بر اساس روایت رسمی، وی در جریان یک عملیات انتحاری علیه تانک های عراقی به شهادت رسید. ۵ دستگاه تانک عراقی به طرف رزمندگان ایران هجوم آورده و در صدد محاصره آن‌ها بودند. او در حالی که تعدادی نارنجک به خود بسته بود به زیر یک تانک می‌پرد. بعد از منهدم شدن آن تانک، عراقی‌ها گمان می‌کنند که آن منطقه مین گذاری شده و عقب‌نشینی می‌کنند.

پیکر وی در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

برادر وی داود فهمیده که متولد سال ۱۳۴۱ بود نیز در سال ۱۳۶۲ در سن ۲۱ سالگی در عملیات والفجر ۲ در منطقه ی حاج عمران ِ عراق بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.

مجید فهمیده، دیگر برادر وی، سال ها کارشناس ارشد قوه قضاییه بوده و ریاست بسیج کتابخانه ملی از دیگر سوابق او است.

برچسب‌ها
ایران, سیاست

برچسب‌ها: