رژیم تا بن دندان مسلح صهیونیستی، اواخر جمعه شب و همزمان با اعلام حمایت مجمع عمومی سازمان ملل از حماس به عنوان یک جنبش آزادیبخش، تهاجمی را در مقیاس گسترده انجام داد. در پی آن، تلآویو با انتشار ویدئویی ادعا کرد در چارچوب تدارک برای «مرحله بعدی عملیات نظامی» علیه مقاومت با استفاده از تانک، یورشی را از سه محور به شمال غزه انجام داده و نیروهایش وارد این منطقه شدهاند اما پس از چند ساعت بهسمت فلسطین اشغالی عقبنشینی کردهاند!
حمله یا پیشحمله؟
صهیونیستها باوجود تلاش چندباره برای ورود به غزه که تا این لحظه با ناکامی مواجه شده، هر بار اعلام میکنند نام عملیاتشان ورود به غزه نبوده بلکه گسترش عملیاتهای پیشین بوده است. باوجود بمباران دیوانهوار مناطق مختلف غزه و همچنین قطع کامل ارتباطات (اینترنت، برق و...) مردم غزه با بیرون و نیز با اینکه عملیات اخیر، اقدام نظامی مشترک آمریکاییها و اسرائیلیها بود، اما این حمله نیز با شکست روبهرو شده است.
در این مسیر، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی روز گذشته مدعی ورود به غزه و هدف قرار دادن تعدادی از فرماندهان جنبش مقاومت اسلامی حماس شد. وی البته مدعی شد: نیروهای ما که در طول شب وارد نوار غزه شدند، همچنان در مواضع خود مستقر هستند. به گفته وی در حمله به نوار غزه ۱۰۰ هواپیمای جنگی مشارکت داشته و 150 هدف مورد حمله قرار گرفته است.
در واکنش به این اظهارات، یک منبع مقاومت فلسطین به المیادین گفته دشمن در حالت ضربه و فرار است و نتوانسته هیچیک از نیروهای خود را در مناطق عملیات اصلی شمال شرق، شمال غرب و مرکز بریج تثبیت کند. جنبش مقاومت اسلامی حماس هم در تشریح این رخداد در بیانیهای تأکید کرده حمله زمینی اخیر ارتش اشغالگر قدس به خاک غزه از سه محور با شکست همراه شده است. حماس در این بیانیه گفت: نظامیان اسرائیلی در کمین مقاومت گیر افتاده و رزمندگان با موشکهای کورنت و بمبهای «یاسین» با این حمله مقابله کردند. به گفته حماس، ارتش اسرائیل با دادن تلفات، زخمیها و کشتههای خود را با بالگرد از مناطق درگیری خارج کرد. حماس همچنین در بیانیه خود پیشبینی کرد ارتش رژیم صهیونیستی بار دیگر برای ورود به غزه تلاش کند.
رسوایی دیگر برای صهیونیستها
همانگونه که گفته شد ارتش رژیم صهیونیستی آغاز حمله زمینی به غزه را رد کرده است. اما برخلاف ادعای صهیونیستها و تلاش برای سناریوسازی در توجیه شکست دوباره، همه چیز گواه این مدعاست. به گزارش الجزیره، تلفات اسرائیل در تهاجم اخیر شامل ۲۱تانک، ۲۵نفربر و ۳۲کشته میشود که این چیزی فراتر از یک عملیات کوچک به نظر میرسد.
شبکه انبیسینیوز در تأیید این مدعا نوشت: به نظر میرسد تهاجم زمینی اسرائیل به نوار غزه آغاز شده است. یک مقام ارتش اسرائیل نیز در گفتوگو با روزنامه نیویورک تایمز از ورود نظامیان و تانکهای ارتش اشغالگر به نوار غزه خبر داده است اما این روزنامه مینویسد این مقام اسرائیلی حاضر نشده «آغاز تهاجم زمینی» علیه غزه را تأیید کند. تأیید نکردن آغاز تهاجم زمینی از سوی رسانههای آمریکایی میتواند حکایت از آن داشته باشد که ایالات متحده از ورود اسرائیل به غزه بیم دارد.
اسامه حمدان، از رهبران مقاومت اسلامی حماس هم ضمن تأکید بر شکست عملیات گسترده اشغالگران، اعلام کرد آنچه اکنون صهیونیستها در غزه انجام میدهند تلاشی برای ساختن تصویری از پیروزی است. وی افزود: اسرائیل ادعا میکند عملیات اخیر، عملیات زمینی برنامهریزیشده نیست تا در صورت شکست، خود را در تنگنا و وضعیت شرمآوری قرار ندهد. اشغالگران صهیونیست امیدوارند پس از شکست 7 اکتبر بتوانند یک پیروزی برای خود بدست آورند اما تصویری که جهان شاهد آن خواهد بود بیشک تصویر شکستی است که مقاومت بر نیروهای اشغالگر وارد خواهد کرد.
آمریکا؛ شریک جرم
اما در حالی که بسیاری از افکار عمومی منطقه، ایالات متحده را شریک تداوم جنایات صهیونیستها میدانند، جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید بار دیگر تلاش کرد منکر مشارکت مستقیم در حملات به غزه شود. جان کربی به شبکه سیانان گفت: ما تماس نظامی مستمری با اسرائیل داریم، اما این عملیات نظامی، مختص ارتش اسرائیل است و آنها هستند که تصمیم میگیرند (در غزه) به دنبال چه هستند و چه میخواهند.
این در حالی است که در روزهای اخیر بسیاری از رسانههای صهیونیستی از حضور فرماندهان آمریکایی در سرزمینهای اشغالی با هدف هدایت و فرماندهی عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در غزه خبر داده بودند. اطلاعات رسیده حاکی از آن است حدود 5هزار نظامی آمریکایی در عملیات جمعه شب اسرائیلیها برای ورود زمینی به غزه مشارکت داشتهاند. پنتاگون در میانه جنگ گسترده در غزه، از استقرار ۹۰۰ نیروی نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا خبر داده است.
شاید بر همین اساس است که روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده آمریکا شماری از افسران ارتش این کشور ازجمله جیمز گلین، افسر سهستاره تفنگداران دریایی را برای کمک به طرح عملیات نظامی در نوار غزه به سرزمینهای اشغالی فرستاده است. مقامهای آمریکایی تأکید میکنند مأموریت نظامیان این کشور در اسرائیل تنها «مشاوره» است و آنها قرار نیست نحوه اجرای عملیات زمینی در نوار غزه را تعیین کنند. اما نیویورکتایمز پیشتر گزارش داده بود مقامهای ارشد دولت جو بایدن بر این باور هستند که ارتش اسرائیل هنوز آمادگی لازم برای آغاز عملیات نظامی در باریکه غزه را ندارد.