شناسهٔ خبر: 63142672 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

امیرعبداللهیان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد:

نسل‌کشی در غزه ادامه یابد، آمریکا هم از این آتش در امان نمی‌ماند

وزیر امور خارجه در مجمع عمومی سازمان ملل خطاب به جنگ‌افروزان صهیونیست و دولتمردان آمریکایی گفت: ما از گسترش و دامنه جنگ در منطقه استقبال نمی‌کنیم اما اگر نسل‌کشی در غزه ادامه یابد، از این آتش در امان نخواهید ماند.

صاحب‌خبر -
 
 
 
سرویس سیاسی-
 
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه پنجشنبه چهارم آبان ماه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره فلسطین در مقر سازمان ملل در نیویورک شرکت کرد.
وزیر خارجه طی سخنانی در نشست مجمع عمومی عنوان کرد که ایران نقش سازنده‌ای در کمک به صلح و ثبات و در مبارزه با تروریسم و داعش ایفا کرده است.
رئیس‌دستگاه دیپلماسی به اوضاع غزه اشاره کرد و افزود: آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی بدون توجه به منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل در کنار رژیم اشغالگر اسرائیل ایستاده‌اند. قطعنامه‌های شورای امنیت چه بود؟ این قطعنامه‌ها به غیر از این بودند که مردم فلسطین را تروریست خطاب کرده و حق دفاع از خود را برای آنها در نظر نگرفتند. این قطعنامه‌ها از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در غزه حمایت کردند.
وی با بیان اینکه شورای امنیت در تامین صلح ناکام مانده است، افزود: آمریکا و شماری از کشورهای اروپایی تماشاگر و نظاره‌گر کشتار هفت هزار غیرنظامی در کمتر از سه هفته توسط رژیم صهیونیستی و تامین‌کننده مالی و تسلیحاتی این رژیم هم هستند.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب نسل‌کشی در غزه است.
وی به آمریکا توصیه کرد که به جای ارسال راکت‌ها و بمب به غزه تامین‌کننده صلح باشد و افزود: آمریکا باید از حمایت رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه دست بردارد. ما همیشه حامی صلح و امنیت بوده‌ایم. امروز در نیویورک و سازمان ملل به صراحت به آمریکا و سیاستمداران آن و کسانی که از نسل‌کشی در غزه حمایت می‌کنند، می‌گویم ما به دنبال توسعه و گسترش جنگ در منطقه نیستیم. این‌جا خانه ما و غرب آسیا هم منطقه ماست.
امیرعبداللهیان با تأکید بر اینکه نسل‌کشی در غزه باید فورا متوقف شود، تصریح کرد: غزه نیازمند کمک‌های انسان‌دوستانه فوری است.
وی گفت: براساس قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مجمع عمومی مردم فلسطین حق مشروع دارند که در برابر اشغالگری مبارزه کنند. رئیس ‌دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: آمریکا به عنوان حامی همیشگی و بی‌قید و شرط اسرائیل، اصلی‌ترین عامل ناکام ماندن تلاش‌ها برای مشخص کردن سرنوشت مردم فلسطین توسط شورای امنیت است.
وی افزود: ما برای مسئله فلسطین فقط از اجرای کامل حق تعیین سرنوشت و تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شریف حمایت می‌کنیم. سرزمین فلسطین متعلق به ساکنان اصلی آن اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است. ایران به حق مردم فلسطین برای مقاومت در برابر اشغالگری باور دارد و معتقد است که همه‌پرسی در بین مردمان اصلی فلسطین برای تعیین سرنوشت آنها به شکلی که در سازمان ملل ثبت شده باید انجام شود.
اساس و بنیان رژیم صهیونیستی براساس فریب اشغالگری و جنایت است
امیرعبداللهیان عنوان کرد: اساس و بنیان رژیم صهیونیستی براساس فریب، اشغالگری و جنایت است و تاکنون بیش از ۲۰ جنگ در منطقه به راه انداخته است. حتی به کشورهایی که در همسایه این رژیم نیستند نیز حمله کرده است. این رژیم همه‌گونه جنایات از جمله تجاوز، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی را انجام داده و بارها این جنایات را مرتکب شده است. این رژیم به هیچ قانونی پایبند نیست.
وزیر خارجه با بیان اینکه اشغالگری بی‌رحمانه به آپارتاید منجر شده است، افزود: این به مجوز کشتار علیه مردم فلسطین تبدیل شده است و این چهره واقعی رژیم صهیونیستی است.
مسخره است که رژیم صهیونیستی خود را 
قربانی نشان دهد
به گزارش فارس، رئیس‌ دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تلاش‌های مردم فلسطین و از جمله گروه حماس برای مقابله با اشغالگری حق ذاتی و مشروع آنها و برای مقابله با اشغالگری است، گفت: باید حق مشروع دفاع از خود در برابر اشغالگر را به آنها اعطا کرد. مسخره است که رژیم صهیونیستی خود را قربانی نشان دهد.
امیرعبداللهیان با ذکر این نکته که طوفان‌الاقصی فقط واکنشی به ادامه تجاوز به مردم فلسطین و ادامه اشغالگری بود، افزود: این عملیات فوران غم و خشم مردم فلسطین علیه ۷۵ سال اشغالگری و جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و به خصوص دولت نتانیاهو است.
وی ادامه داد: براساس قوانین بین‌الملل، مقاومت مسلحانه حق ذاتی مردم فلسطین است و نیازی به اجازه دیگر کشورها برای اجرای این حق ندارند و این حق براساس حقوق شناخته شده بین‌المللی
 است. 
کسانی که مدام درباره جلوگیری از این درگیری‌ها صحبت می‌کنند به خصوص ما که در ایران به دنبال گسترش این درگیری نیستیم، باید بگوییم اگر کسانی هستند که نمی‌خواهند این جنگ گسترش یابد، باید به رژیم صهیونیستی فشار بیاورند که جنایات جنگی آن متوقف شود.
رئیس‌دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه رهبران حماس برای آزادی اسرای غیرنظامی آمادگی خود را به ما اعلام کرده‌اند، گفت: ما آماده ایفای نقش خود برای برقراری صلح و ثبات در منطقه هستیم. ایران به همراه قطر و ترکیه آماده نقش‌آفرینی است.
وی بر ضرورت آزادی ۶ هزار زندانی فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی تأکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به کشتار بیش از هفت هزار غیرنظامی فلسطینی که حدود سه هزار نفر از آنها کودک بودند و زخمی شدن ۱۷ هزار نفر و اینکه غذا و برق و آب مردم غیرنظامی قطع شده و به صورت بی‌رحمانه مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها،‌ مدارس و کلیساها و زیرساخت‌ها هدف بمباران قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرد: اقدامات آمریکا که به صورت مستقیم در این درگیری‌ها شرکت کرده و حمایت مالی و نظامی از اسرائیل، نقض منشور سازمان ملل و الزامات و مسئولیت‌های آمریکاست و باید به جامعه بین‌الملل پاسخگو باشد.
وزیر خارجه با بیان اینکه آمریکا در جنایت علیه مردم فلسطین مشارکت می‌کند، افزود: آمریکا مدیریت جنگ کنونی را برعهده‌ دارد و این در حالی است که دیگران را به خویشتنداری دعوت 
می‌کند.
نتیجه هرگونه عادی‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی 
محکوم به شکست است
وی اعلام کرد که نتیجه هرگونه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی محکوم به شکست است.
رئیس‌دستگاه دیپلماسی بیان کرد: انتظار می‌رود قطعنامه‌ای بسیار قوی در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب برسانیم که خواستار توقف فوری خشونت‌ها و نسل‌کشی غیرنظامیان باشد و منجر به ارسال کمک‌های انساندوستانه به مردم غزه که به شدت نیازمند این کمک‌ها هستند، شود.
امیرعبداللهیان: نمایندگی ایران 
برای به نتیجه نرسیدن قطعنامه آمریکا 
تلاش زیادی کرد
وزیر امور خارجه در بدو ورود در جمع خبرنگاران نیز اعلام کرد که شرایط منطقه غرب آسیا  با توجه به اتفاقاتی که روی مردم غیرنظامی غزه در جریان است، قتل عام، نسل‌کشی و حمایت‌هایی که آمریکا و تعداد محدودی از کشورهای اروپایی به صورت کورکورانه اما تمام‌عیار از رژیم صهیونیستی انجام می‌دهند به نقطه نگران‌کننده‌ای برای همه کشورهای منطقه رسیده و هر آن احتمال خارج شدن کنترل از دست همه طرف‌ها وجود دارد.
وی ادامه داد: سه شنبه این هفته نشست شورای امنیت به موضوع فلسطین پرداخت و وزیر امور خارجه برزیل دعوتی را به عمل آورده بود که من در این نشست حضور پیدا کنم. اما به خاطر اینکه دوشنبه تا دیروقت نشست ۳+۳ قفقاز جنوبی را در تهران داشتیم، امکان اینکه به‌موقع برسیم، فراهم نبود. 
در نتیجه روز چهارشنبه در نشست مجمع عمومی مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع تحولات منطقه را بیان خواهیم کرد.
رایزنی با گوترش در دستورکار است
رئیس‌دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: در عین حال فرصتی است با آقای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل راجع به تحولات از نزدیک رایزنی داشته باشیم و چند برنامه‌ای که در مدت حضور کوتاهم در نیویورک دنبال خواهم کرد.
وزیر خارجه همچنین درباره قطعنامه‌های پیشنهادی در موضوع فلسطین نیز بیان کرد: روسیه، آمریکا و برزیل هر کدام پیش‌نویس‌هایی را ارائه دادند. پیش‌نویس مربوط به آمریکا و روسیه به نتیجه نرسید و رای نیاورد یا وتو شد. در حال حاضر متن پیشنهادی برزیل به عنوان رئیس‌دوره‌ای شورای امنیت در دستورکار قرار دارد.
امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در موضوع متن پیشنهادی آمریکا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک فعالانه عمل کرد که اهداف مدنظر ما که تامین‌کننده ثبات، امنیت و آرامش در منطقه بود در این قطعنامه دیده نشده بود تحرک نمایندگی به این کمک کرد که در مجموع قطعنامه آمریکا با وتوی چین و روسیه همراه شود.
وزیر خارجه ادامه داد: در تهران دو شب پیش در این رابطه با آقای لاوروف رایزنی به عمل آمده بود و با چین هم در این رابطه مشورت‌هایی انجام شده بود. اما در نیویورک همکاران من و سفیر ایران تلاش زیادی را کردند که این قطعنامه با آن محتوای یکجانبه به نتیجه نرسد.
به گزارش فارس، روسیه و چین از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل علیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه استفاده کردند و این قطعنامه به نتیجه نرسید. نماینده روسیه در این باره گفت که: «پیش‌نویس قطعنامه آمریکا نمی‌تواند به تصویب برسد چون اعتبار شورای امنیت سازمان ملل را به طول کامل از بین می‌برد». نماینده چین هم اعلام کرد: «در پیش‌نویس قطعنامه آمریکا هیچ اشاره‌ای به اشغال فلسطین از مدت‌ها پیش، نشده است».
حماس یک جنبش آزادیبخش فلسطینی 
در مقابل پدیده اشغالگری
وزیر امور خارجه درباره حماس و گروه‌های مقاومت فلسطین نیز اظهار داشت: ما همواره با صدای بلند اعلام کرده‌ایم که حماس (جنبش مقاومت اسلامی فلسطین) یک جنبش آزادیبخش فلسطینی است که در مقابل پدیده شوم اشغالگری عمل کرده و این حق بر اساس حقوق بین‌الملل به هر جریان آزادیبخشی داده شده که کشورش یا بخشی از سرزمینش مورد اشغال قرار می‌گیرد.
به گفته رئیس‌دستگاه دیپلماسی، آنچه مربوط به اقدام گروه‌های مقاومت و گروه‌های فلسطینی آزادیبخش در مقابله با اشغالگری است،کاملا ریشه در حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل دارد.
رایزنی وزرای خارجه ایران و اردن 
درباره اوضاع فلسطین
خبر دیگر اینکه، امیرعبداللهیان شامگاه پنجشنبه چهارم آبان ماه در نیویورک با «ایمن الصفدی» معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اردن، درباره پیش‌نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای پایان یافتن جنایات رژیم صهیونیستی گفت‌وگو و رایزنی 
کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که شامگاه چهارشنبه به وقت محلی برای رایزنی‌های بین‌المللی درباره اوضاع فلسطین و منطقه وارد نیویورک شد، پنجشنبه در حاشیه نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درخصوص قطعنامه مطروحه مجمع عمومی سازمان ملل با همتای اردنی گفت‌وگو کرد و افزود: این قطعنامه باید شامل سه عنصر باشد: آتش‌بس فوری،  لزوم دسترسی و ارسال مستمر کمک‌های انساندوستانه به مردم مظلوم غزه، و مقابله با کوچ 
اجباری.
معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه اردن نیز ضمن محکومیت حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، بر لزوم وجود سه‌ عنصر مورد اشاره توسط امیرعبداللهیان در قطعنامه پیشنهادی برزیل تأکید کرد.
طرفین همچنین بر ضرورت هم‌افزایی و همکاری کشور‌های اسلامی در حمایت از حقوق مردم فلسطین 
تأکید کردند.
توقف نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه 
محور گفت‌‌‌وگوی امیرعبداللهیان با همتای اندونزیایی
 پنجشنبه شب چهارم آبان ماه و در حاشیه نشست ویژه فلسطین در مجمع عمومی، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با خانم «رتنو مرسودی» وزیر امور خارجه اندونزی دیدار و درباره قطعنامه پیشنهادی برزیل به شورای امنیت برای پایان یافتن جنایات رژیم صهیونیستی تبادل‌نظر 
کرد.
وی در این دیدار گفت: این قطعنامه‌ها باید شامل سه عنصر اساسی باشد: آتش‌بس فوری، لزوم دسترسی و ارسال مستمر کمک‌های انساندوستانه به مردم مظلوم فلسطین و مقابله با کوچ اجباری.
رئیس‌دستگاه دیپلماسی در این دیدار با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی در حال نسل‌کشی در فلسطین است. اگر نسل‌کشی در غزه ادامه یابد، جنگ‌افروزان خود، از این آتش در امان نمی‌مانند.
امیرعبداللهیان افزود: اقدام اخیر ملت فلسطین و سازمان آزادیبخش حماس علیه اشغالگران، بر مبنای قواعد قابل اعمال حقوق بین‌الملل، عملی کاملاً مشروع بوده و حق ذاتی آنهاست.
خانم رتنو مرسودی وزیر امور خارجه اندونزی نیز وضعیت انسانی در غزه را اسفبار خواند و بر ضرورت هم افزایی برای توقف کشتار مردم بی‌دفاع غزه، لزوم استمرار ارسال کمک‌های انساندوستانه به غزه و توقف کوچ اجباری ساکنان غزه تأکید کرد.
به گزارش فارس، وی وضع بیمارستان اهدایی اندونزی در غزه را به دلیل فقدان دارو و امکانات پزشکی بسیار نگران‌کننده خواند.

برچسب‌ها: