سید ابراهیم رئیسی در جلسه عصر امروز یکشنبه هیأت دولت با اشاره به خشم و انزجار بیسابقه جهانی از جنایات هولناک در حال وقوع در غزه، جامعه جهانی را مخاطب قرار داد و گفت: امروز سؤال مردم جهان از دولتها، قدرتهای جهانی و سازمانهای بینالمللی این است که چگونه اجازه میدهند در مقابل چشم آنها یک رژیم استکباری با حمایت آمریکا، زنان و کودکان مظلوم فلسطینی در غزه را با چنین قساوتی به خاک و خون بکشد؟
رئیسی با اشاره به حمایت بیشرمانه آمریکا از جنایات صهیونیستها، اظهارات جو بایدن رئیسجمهور آمریکا را مبنی بر اینکه «اگر رژیم صهیونیستی در این منطقه وجود نداشت، آمریکا برای ایجاد آن تلاش میکرد»، سخنانی ارتجاعی، ضددمکراسی، ضدانسانی و حاوی چند نکته بسیار مهم دانست و تصریح کرد: نکته اول اینکه آمریکاییها پاسخ دهند چنین سخنانی با کدام قانون، معاهده و مقررات بینالمللی سازگاری دارد؟ دوم اینکه چنین اظهاراتی اعتراف ناخواسته به جعلی بودن رژیم غاصب صهیونیستی است و نکته سوم که میتواند بهعنوان هشداری مورد توجه دولتهای اسلامی منطقه قرار بگیرد اینکه چنین سخنانی بیانگر این واقعیت است که برای آمریکا حفظ رژیم غاصب صهیونیستی به مراتب مهمتر از حیات انسانها بهویژه زنان و کودکان است.
رئیسجمهور در ادامه آنچه را در غزه و علیه مردم مظلوم این منطقه میگذرد، مصداق آشکار جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت توصیف کرد و با تأکید بر ضرورت محاکمه سران جنایتکار آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان عاملان و حامیان اصلی این جنایات، اظهار کرد: یقین داریم خونهای به ناحق ریخته شده مردم مظلوم غزه، سقوط رژیم صهیونیستی و آزادی قدس شریف را سرعت خواهد بخشید.
در ابتدای جلسه امروز هیأت دولت وزرای آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اقدامات وزارتخانههای خود در راستای ایفای وظایف و مأموریتهای محوله از سوی رئیسجمهور گزارشهایی ارائه کردند.
صحرایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تأکیدات رئیسجمهور مبنی بر ضرورت تحقق عدالت آموزشی در کشور بهویژه در مناطق کمبرخوردار و محروم، از افزایش جذب دانشآموزان این مناطق در مدارس سمپاد خبر داد و گفت: بعد از دستور ویژه رئیسجمهور برای اعطای هدیه به دانشآموزان تیزهوش دهکهای پایین، ۴۵ درصد به ورودی مدارس سمپاد از میان دانشآموزان تیزهوش مناطق محروم روستایی دهکهای ۱ تا ۴ اضافه شده است.
پرداخت ۱۰۰ درصدی مطالبات گندمکاران مهمترین نکته گزارش وزیر جهادکشاورزی از حوزه تحت مسئولیت خود بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به برگزاری جلسه مربوط به مشاغل خانگی و استخراج آمار رسمی سامانه رصد در این زمینه، از ایجاد حدود ۲۵۰ هزار فرصت شغلی در مشاغل خانگی طی ۲ سال عملکرد دولت مردمی خبر داد.
گزارش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با توجه به آغاز هفته سلامت، حاوی اخباری از این حوزه بود.
بیمه رایگان قریب به ۳۳ میلیون نفر، تأسیس صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج با پوشش ۱۰۷ بیماری، آمار ۹۸ درصدی نسخهنویسی الکترونیکی در کشور و بیمه ناباروری با پوشش مادران و کودکان تا سن ۵ سالگی خبرهای ارائه شده در این گزارش بود.
رئیسجمهور با تقدیر از اقدامات انجام شده، اقداماتی نظیر بیمه رایگان دهکهای پایین جامعه، تأسیس صندوق بیماری خاص و صعبالعلاج و بیمه ناباروری را اقداماتی ملموس و امیدآفرین دانست و بر ضرورت استمرار آنها تأکید کرد.
رئیسجمهور همچنین وزیر بهداشت را مکلف کرد در توزیع شیر خشک بهگونهای برنامهریزی شود که ضمن جلوگیری از قاچاق، این کالا به سهولت در اختیار متقاضیان واقعی قرار گیرد.
رئیسی: امیدی به نقشآفرینی شورای امنیت سازمان ملل در حفظ صلح جهانی نیست
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور بعد از ظهر امروز یکشنبه در دیدار خانم «نالدی پاندوز» وزیر روابط خارجی و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی با تقدیر از تلاشها و پیگیریهای آفریقای جنوبی در زمینه عضویت جمهوری اسلامی ایران در گروه بریکس، احساس مسئولیت دولت و ملت آفریقای جنوبی در حمایت از مردم فلسطین و ابراز تنفر و انزجار از مظالم رژیم صهیونیستی را نیز ارزشمند و شایسته قدردانی دانست.
رئیسجمهور با اشاره به جنایات صهیونیستها علیه مردم، بهویژه زنان و کودکان فلسطینی، موضع آفریقای جنوبی در ممانعت از عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را نیز مسئولانه توصیف کرد.
رئیسی با زیر سؤال بردن جایگاه و کارکرد شورای امنیت سازمان ملل در برقراری و حفظ امنیت و صلح در جهان، تصریح کرد: وقتی آمریکا هم با ارسال تجهیزات و تسلیحات به رژیم صهیونیستی در جنایات او علیه مردم بیدفاع غزه شریک میشود و هم از صدور قطعنامه محکومیت این جنایات در شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری میکند، دیگر امیدی به نقشآفرینی این شورا در حفظ صلح جهانی نیست.
«نالدی پاندوز» وزیر روابط خارجی و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی نیز در این دیدار با بیان اینکه عضویت ایران در بریکس مورد اجماع همه کشورهای عضو بود، تأکید کرد: ایران میتواند نقش مؤثری در ارتقای جایگاه بریکس و تلاش مشترک کشورها برای پیشرفت عادلانه داشته باشد.
وزیر روابط خارجی و همکاریهای بینالمللی آفریقای جنوبی، افزود: در همین چارچوب، آفریقای جنوبی نیز علاقه وافری برای تقویت فزآینده همکاریها بهخصوص در حوزه اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارد.
نظر شما