شناسهٔ خبر: 63003242 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی تهران خبر داد

پرداخت مطالبات گندم‌کاران و کلزاکاران با وصول 25 هزار میلیارد تومان معوقات ابربدهکاران مالیاتی

صاحب‌خبر -
 
 
 
مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی تهران با اشاره به مسدود شدن شش هزار حساب بانکی، از وصول 25 هزار میلیارد تومان معوقات ابر بدهکاران مالیاتی در راستای مبارزه با فرار مالیاتی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور مالیاتی کشور، «کامران منصور» با بیان اینکه ابر بدهکاران شناسایی شده درعملیات وصول بدهی ابربدهکاران، شامل بیش از 90 شخصیت حقوقی اعم از شرکت‌های فولادی، پتروشیمی و سیمانی هستند، تصریح کرد: با انجام اقدامات گسترده اجرائی، براساس احکام قانون محاسبات عمومی کشور و مقررات اجرائی قانون مالیات‌های مستقیم، از ابتدای مهرماه مبلغ 25 هزار میلیارد تومان وصول و جهت پرداخت تعهدات این شرکت‌ها به بیت‌المال، به حساب خزانه واریز شد. 
مدیرکل مبارزه با فرار مالیاتی تهران با اشاره به ارجاع پرونده‌های ابر بدهکاران صنعت نفت کشور به سازمان امور مالیاتی برای دریافت مطالبات معوق دولتی اظهار داشت: بیش از 61 هزار میلیارد تومان از حقوق عامه شناسایی و روند عملیات اجرائی و وصول آن آغاز شده است. 
منصور با بیان اینکه این شرکت‌ها در اکثر بانک‌ها دارای حساب‌های متعدد اعم از ریالی، ارزی و سپرده بلندمدت هستند، افزود: برای وصول مطالبات بیت‌المال، گردش حساب‌های بانکی و منابع مالی این شرکت‌ها شناسایی شده و به صورت همزمان نزدیک به شش هزار حساب بانکی متعلق به این شرکت‌ها با اخذ حکم از طرف دادگستری مسدود شده است. 
مدیرکل مبارزه با فرارمالیاتی تهران در ادامه گفت: شناسایی گردش حساب‌های بانکی و تأمین منابع مالی این شرکت‌ها در حالی صورت گرفت که برخی بانک‌های عامل با افتتاح حساب‌های آفلاین و ویژه مانع رصد تراکنش‌ها و جابه‌جایی وجوه شده‌ بودند.
 وی در نهایت با بیان اینکه این سازمان در راستای تدابیر دولت سیزدهم با جدیت به دنبال اخذ مانده مطالبات است، خاطرنشان کرد: برابر قانون بودجه سال 1402، مبالغ دریافت شده از ابربدهکاران به تأمین منابع سازمان هدفمند‌سازی از جمله پرداخت مطالبات گندم‌کاران و کلزاکاران تخصیص یافت.
 اتصال ۴۸ هزار مؤدی مالیاتی به سامانه مؤدیان
فعال‌‌سازی سامانه مؤدیان هم یکی از راهکارهای بستن راه‌های فرار مالیاتی است و زمینه نظارت سازمان امور مالیاتی بر چگونگی معامله‌ها و خرید و فروش‌ها را فراهم می‌کند.
این سامانه به صورت مرحله‌ای و تدریجی اجرائی شده و اکنون گروه‌های مختلفی از دستگاه‌های دولتی، خصوصی و شرکت‌های بورسی به این سامانه متصل شده‌اند.
سامانه مؤدیان با شفافیت در صدور صورتحساب‌های الکترونیکی، به ثبت خرید و فروش‌ها و هر گونه معامله منجر شده است. هدف این بوده تا جلوی انحراف‌های مالیاتی گرفته شده و مالیات ستانی عادلانه از فعالان اقتصادی دریافت شود.
طبق آخرین گزارش‌های سازمان امور مالیاتی تاکنون ۴۸ هزار مؤدی به این سامانه پیوسته‌اند که شامل ۴۷۰ شرکت بورسی، ۹۵ شرکت دولتی و مابقی اشخاص حقوقی دیگر هستند.
رئیس ‌سازمان امور مالیاتی روز گذشته گزارشی از فعالیت سامانه مؤدیان و قانون پایانه‌های فروشگاهی اعلام کرده که از ابتدای خردادماه تا ۲۴ مهرماه امسال نزدیک به ۲۲۰ میلیون صورت‌حساب در این سامانه صادر شده است.
طبق گفته محمدهادی سبحانیان، حدود ۷۹ هزار صورت‌حساب توسط شرکت‌های معتمد صادر شده است. همچنین حدود ۴۸ هزار مؤدی مالیاتی به سامانه مؤدیان متصل شده‌اند.
بر اساس گفته رئیس ‌سازمان امور مالیاتی کشور، بیش از ۹ میلیون کارپوشه فعال وجود دارد و بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار شناسنامه عمومی و اقتصادی برای کالا و خدمات صادر شده است.
سبحانیان، اجرای قانون سامانه مؤدیان و پایانه فروشگاهی را کمک به فعالان اقتصادی و در راستای توسعه عدالت مالیات‌ستانی عنوان کرده و تاکید دارد که سامانه مؤدیان یک قانون بسیار مترقی است که پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد، بر این اساس زمانی برای بلوغ آن لازم است که باید آن را با گفت‌وگو و همدلی به دست آورد.
به گفته وی، پاردایم (چارچوب فکری) حاکم بر قانون سامانه مؤدیان مالیاتی و فروشگاهی این است که ادعای مؤدی مالیاتی صحت دارد و این پاردایم بسیار خوبی است که می‌تواند به فعال اقتصادی کمک کند.
حرکت از مالیات‌ستانی سنتی به سمت مالیات‌ستانی هوشمند، با رویکرد عدالت‌محورانه دولت سیزدهم در هوشمند‌سازی نظام مالیاتی رقم خورد. این سامانه‌ها موجب می‌شود تا راه‌های فرار مالیاتی بسته شود و مالیات‌ستانی عادلانه و بر اساس درآمد فعالان اقتصادی دریافت شود.