به گزارش خبرگزاری تسنیم از سقز، معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری ظهر امروز در راس هیئتی برای بررسی مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به استان کردستان، وارد این شهرستان شد.
محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور در بازدید از سد چراغ ویس سقز عنوان کرد: پروژه سد چراغ ویس، تصفیه خانه شماره 2 و خطوط انتقال آب به شهر سقز در مدار قرار گرفته و هم اکنون آب شرب سقز تامین شده است.
وی با بیان اینکه آب سد چراغ ویس جزو پروژههای بزرگ و آبهای با کیفیت کشور است، افزود: آب شرب شهروندان سقزی به میزان 24 میلیون متر مکعب در سال تامین میشود.
معاون رئیسجمهور افزود: این سد با ظرفیت 86 میلیون متر مکعب در تراز نرمال جهت مصارف باند مدت شهروندان و تامین آب اراضی پایاب سد به مساحت 5 هزار هکتار و تامین حقابه زیست محیطی و صنعت گامی بلند در جهت توسعه منطقه خواهد بود.
فرودگاه سقز آماده بهرهبرداری
وی در ادامه سفر خود از پروژه فرودگاه سقز بازدید کرد و گفت : اقدامات زیرساختی و تکمیل فرودگاه سقز به مرحله نهایی رسیده و هماکنون آماده بهره برداری و استفاده مردم این منطقه است.
منصوری اضافه کرد: اقدامات زیرساختی، مجموعه باند و ساختمانهای اصلی و پلیس فرودگاه سقز تکمیل شده و فقط چند کار جزئی مانده که با همت شرکت فرودگاههای کشور و مسئولان استانی این طرح آماده خواهد شد.
وی با بیان اینکه در هفتههای اخیر سه پرواز آزمایشی در باند فرودگاه سقز با موفقیت انجام شده است، خاطر نشان کرد: این اقدامات زمینه را برای بهرهبرداری فرودگاه سقز فراهم کرده و امیدواریم این پروژه ملی در آینده نزدیک مورد استفاده مردم این منطقه قرار گیرد.
معاون رئیسجمهور با اشاره به اینکه بخش زیادی از پروژههایی که در سفر رئیس جمهور به کردستان مصوب شده بود به اتمام رسیده است، افزود: بیش از 55 هزار میلیارد ریال برای این طرحها تامین اعتبار شده است.
وی استان کردستان را پیشتاز اعتبارات اختصاص شده کشور عنوان کرد و گفت: کردستان از لحاظ تامین اعتبارات طرحهای عمرانی، صنعتی و اقتصادی جزو استانهای برتر بوده که این امر نشاندهنده توجه و نگاه ویژه رئیس جمهور است.
خبرهای خوش از بازگشایی بازارچه مرزی سیف سقز
این مقام مسئول در بازدید از بازارچه مرزی سیف شهرستان سقز نیز با اشاره به اینکه گذرگاه مرزی سیف در نقطه صفر مرزی قرار گرفته و معیشت و درآمد مردم این منطقه را تامین میکند، اظهار کرد: بازگشایی این بازارچه مرزی از مطالبات جدی مردم این منطقه است که رئیسجمهور در مورد موضوع بازگشایی این بازارچه دستور شفاف و واضحی دارند.
منصوری ابراز داشت: جلسه مقدماتی بازگشایی این گذرگاه در نهاد ریاست جمهوری برگزار شده و هفته آینده جلسه نهایی در خصوص بازگشایی آن برگزار خواهد شد که امید است این گذرگاه با تدبیر مسئولان بازگشایی و مشکلات پیش روی آن برطرف شود.
کردستان در مسیر توسعه و آبادانی
استاندار کردستان نیز در این بازدیدها ضمن قدردانی از نگاه مثبت دولت به توسعه استان گفت: دولت سیزدهم با نگاه ویژهای که به استان کردستان دارد، باعث شده تا این استان در آستانه جهش بسیار خوبی در حوزه آبادانی و توسعه اقتصادی قرار بگیرد.
اسماعیل زارعیکوشا افزود: دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور باتوجه به تخصیص اعتبارات در حوزههای عمرانی به استان کردستان عنایات ویژه به این استان دارد.
وی با بیان اینکه کردستان در تخصیص اعتبارات کشوری جزو استانهای اول کشور است، عنوان کرد: مردم برکات سفر اول رئیس جمهور را به خوبی مشاهده کردند و با تکمیل و بهرهبرداری این طرحهای عمرانی، برکات سفر دوم هم شامل مردم کردستان خواهد شد.
استاندار کردستان با اشاره به بازدید محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور از پروژههای فرودگاه، بازارچه مرزی سیف و سد چراغ ویس شهرستان سقز، یادآور شد: با تلاش و پیگیریهای صورت گرفته، موانع و مشکلات اجرای و تامین اعتبار پروژههای استان کردستان برطرف شده و بزودی شاهد افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای مهم و نیمه تمام چندین ساله استان خواهیم شد.
درخواست فرماندار سقز از معاون رئیسجمهور
جعفر توان معاون استاندار و فرماندار ویژه سقز نیز خواستار از سرگیری اجرای خطوط انتقال ساحل چپ با 65 درصد پیشرفت فیزیکی برای تبدیل 1700 هکتار زمین دیم به آبی، تکمیل ساحل راست، تکمیل ایجاد شبکه آبیاری و زهکشی در مساحت 500 هکتار، ایجاد شبکه زهکشی ( کانال 3 و 4) در ساحل چپ پایاب سد شد.
وی با اشاره به اقدامات مناسب دولت برای تکمیل مجموعه سد و همچنین تصفیه خانه آب شماره 2 سقز، تکمیل این طرح را برای تامین آب شهرستان سقز در افق بلند مدت مهم برشمرد.
فرماندار سقز همچنین در بازدید معاون اجرایی رئیس جمهور از فرودگاه سقز، بهرهبرداری از این طرح را در خدماتدهی به حدود 2 میلیون نفر ساکنان استان کردستان و تعدادی از شهرهای آذربایجان غربی، با اهمیت ارزیابی کرد.
فرماندار ویژه شهرستان سقز در نقطه صفر مرزی در دیدار با معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به اهمیت مرز به عنوان ظرفیتی جهت اشتغال،خواستار بازگشایی و رونق اقتصادی و صادرات و واردات کالا از این بازارچه سیف شد.
توان با اشاره به حجم صادرات و واردات کالا در گذشته و استفاده مردم 31 روستای مرزنشین از این بستر اقتصادی، عنوان کرد: در صورت بازگشایی مجدد بیش از 8 هزار نفر از ساکنان این آبادیها تا شعاع 20 کیلومتر مرز میتوانند در راستای ایجاد اشتغال از آن استفاده کنند.
استاندار کردستان، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و مدیرکل فرودگاههای و مدیر عامل شرکت آب منطقهای کردستان، معاون رئیسجمهور را همراهی میکردند.
انتهای پیام/488/
∎
نظر شما