یک ژنرال 4 ستاره بازنشسته آمریکایی گفت، اگر سوریه یا ایران فعالانه درگیر جنگ اخیر حماس با اسراییل شوند، آمریکا هم احتمالا با نیروی دریایی و هوایی خود برای دفاع از موجودیت اسراییل وارد جنگ خواهد شد.
به گزارش عصرایران به نقل از وبگاه " بیزنس اینسایدر" ژنرال "بری مک کافری" روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری" ام اس ان بی سی" آمریکا گفت در صورت تهدید موجودیت اسراییل، ایالات متحده آمریکا مستقیما با حملات هوایی و دریایی مداخله خواهد کرد.
این ژنرال آمریکایی گفت در صورتی که سایر همسایگان خاورمیانه ای اسراییل در جنگ اخیر بین حماس و اسراییل مداخله کنند، ایالات متحده آمریکا هم برای دفاع از اسراییل وارد جنگ خواهد شد. او افزود واشنگتن با چشمانی باز تحرکات کشورهایی مثل ایران و سوریه را نسبت به جنگ اخیر در اسراییل زیر نظر دارد.
ژنرال مک کافری درباره احتمال گسترش ابعاد و دامنه جنگ گفت: برای تشدید این تنش و جنگ یکی از احتمالاتی که منتظریم ببینیم این است که آیا حزبالله با زرادخانه عظیمی از 100 هزار موشک خود در آن مداخله خواهد کرد؟ آیا کرانه باختری هم به این جنگ می پیوندد؟ و سوریها و مصریها چه خواهند کرد؟
مک کافری افزود: حمایت ما از اسراییل مطلق خواهد بود و اگر شاهد مداخله نظامی سوریه و مداخله نظامی فعال ایران باشیم، وارد جنگ خواهیم شد.
شبه نظامیان حماس روز شنبه در قالب یک عملیات غافلگیر کننده موسوم به " طوفان الاقصی" یک سری حملات غافلگیرکننده و رگبار موشکی علیه اسراییل گشودند که در آن صدها نفر کشته و ده ها گروگان اسراییلی در مرز نوار غزه به اسارت آنها درآمد. اسراییل در پاسخ اعلام جنگ کرده است.
نیروهای نظامی اسراییل می گویند که در حملات حماس تاکنون 700 اسراییلی کشته و 1500 نفر دیگر زخمی شده اند. در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که دست کم 400 فلسطینی در حملات تلافی جویانه اسراییل جان خود را از دست دادند.
ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که یک ناو هواپیمابر شامل دهها هواپیمای جنگنده را برای گشت زنی در شرق مدیترانه و جلوگیری از جنگ همه جانبه با همسایگان اسراییل، به منطقه اعزام می کند.
مک کافری، که در جنگ خلیج فارس (جنگ بیرون راندن نیروهای صدام حسین از کویت در سال 1991) خدمت کرده و فرماندهی جنوب ایالات متحده را از سال 1994 تا 1996 رهبری کرده در این مصاحبه گفت: " نیروی دریایی ما برای بیش از یک نمایش قدرت صرف به شرق مدیترانه اعزام شده اند.
او خاطرنشان کرد که این ارزیابی خود او از درگیری هاست و "مطلقا هیچ مقام آمریکایی به این صراحت درباره ورود مستقیم به جنگ اظهار نظر نمی کند.
این ژنرال آمریکایی گفت:" آنچه من می گویم این است که اگر موجودیت کشور اسراییل در خطر باشد، اگر ارتش سوریه مداخله کند، اگر حزب الله شروع به غلبه بر اسراییلی ها کند، به نظر من در آن مقطع، ما با قدرت، مداخله فعالانه با نیروی هوایی و دریایی را در نظر خواهیم گرفت. "
مککافری افزود، با توجه به تواناییهای زمینی نیروهای نظامی اسراییل، بعید است که ایالات متحده نیروهایی را به اسراییل بفرستد.
او در پاسخ به این سوال که آیا دیگر متحدان آمریکا و اسراییل نیز وارد عمل خواهند شد، گفت: هنوز زود است که در مورد چنین فرضی صحبت کنیم چون فعلا درگیری بین اسراییل و حماس است.
او گفت: "من فکر می کنم عامل بازدارندگی چیزی است که دولت بایدن در حال حاضر به دنبال آن است. آنها می خواهند مطمئن شوند که ارتش سوریه و حزب الله وارد این معارضه نشوند. اگر این کار را انجام دهند، تهدیدی مرگبار برای موجودیت اسراییل خواهد بود."
حزبالله لبنان، روز یکشنبه اعلام کرد که به بلندیهای جولان که اسراییل در سال 1981 آن را از سوریه به خاک خود ضمیمه کرد، موشک شلیک کرده است.
این گروه گفت که این گلوله ها در همبستگی با "مقاومت فلسطینی" بوده است.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز روز یکشنبه در گزارشی مدعی شد که مقامات ایرانی از ماه اوت با حماس برای تدارک تهاجم به اسراییل رایزنی داشته اند.
اما آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به صراحت گفته که مقامات آمریکایی "هنوز شواهدی مبنی بر اینکه ایران پشت این حمله خاص بوده است" را ندیدهاند.
در همین حال، وزارت خارجه مصر روز شنبه به اسراییل نسبت به "عواقب شدید و جدی" ناشی از تشدید تنش با فلسطینیان هشدار داد.
رویترز گزارش داد که دولت قاهره از هر دو طرف خواسته تا خویشتنداری کنند و از تلفات غیرنظامیان اجتناب کنند.