به گزارش تجارتنیوز، رضامراد صحرایی درباره اینکه گفته میشود امسال در کشور ما حدود ۴ میلیون دانش آموز بازمانده از تحصیل داریم، افزود: من چنین آماری را تائید نمیکنم. آمار بازمانده از تحصیلی که رسماً وزارت آموزش و پرورش اعلام میکند باید مبنا باشد. هرکس یک جملهای بگوید ممکن است که آن آمار در یک مفهموم و درستی درست باشد ولی آماری که ما تشخیص دادهایم این است که تا امروز بیش از ۲۰۰ هزار نفر در مقطع ابتدایی به مدرسه نیامدهاند.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص برنامه وزارتخانه متبوعش برای بازگرداندن دانشآموزان بازمانده از تحصیل در کلاسهای درس، عنوان کرد: دانشآموزان بازمانده از تحصیل برای این دولت نیستند و این دولت در حال شناسایی این دسته از دانشآموزان است که آنها را باز میگردانند.
وی ادامه داد: دقت کنید، ما در مورد بازمانده از تحصیل چندین شیوه مختلف آمار گرفتن و آمار دادن را داریم، نخستین آمار درباره دانشآموزانی است که بعد از اتمام یک مقطع، دیگر ادامه تحصیل ندادهاند؛ مثلا مقطع ابتدایی را تمام کردهاند و دیگر به مدرسه نرفتهاند؛ اینها وارد حوزه کار نهضت سوادآموزی میشوند.
صحرایی ادامه داد: یک دسته دانشآموزانی هستند که اصلا به مدرسه نیامدهاند؛ آموزش و پرورش بیش از همه نگران این دانشآموزان است و در مورد آنها تحقیق میکند. سال گذشته طرحی به نام شهید محمودوند اجرا شد.
وی یادآور شد: بر همین اساس سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار دانشآموز به مدرسه نیامده بودند و اطلاعات سجلی ثبت احوال و سامانه دانشآموزی یک عدد منفی ۲۰۰ هزارتا را نشان میداد که شروع به شناسایی این دانش آموزان کردیم که جمعیت بیش از ۵۰ هزار نفریشان به مدرسه بازگشتند، مابقی دلایل متعددی دارند، مثلا تعدادی از این افراد در کودکی فوت شدهاند.
وزیر آموزش و پرورش کرد: طبق آمار، ما دانشآموزان بازمانده از تحصیل را شناسایی میکنیم.
عنوان کرد: چیزی که برای ما نگران است این است که حتی یک نفر از این افراد از تحصیل بازنماند. بررسی این موضوع و به معاون اول هم گزارش شده است در حال تهیه یک طرح ویژه برای این استانهای خاص. ما 4 استان که اگر روی آنها بررسی شود، آمار بیسوادی را میبینیم که مهمترین آنها استان سیستان و چستان است.
منبع: ایلنا