شناسهٔ خبر: 62687576 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

حمله سکولارها به مراسم دینی حریدی‌ها در اسرائیل؛ «جنگ مذهبی» به مشکلات صهیونیست‌ها اضافه شد

صاحب‌خبر -


سرويس خارجي-
ارتدوکس‌های افراطی رژيم اسرائیل، معروف به حریدی، 13 درصد از جمعیت 9.7 میلیونی مناطق اشغالي را تشکیل می‌دهند و در يک‌سال گذشته شاهد تشديد درگيري‌ ميان سكولارها و حريدي‌ها بوده‌ايم، تا آنجا كه «موشه گافنی» عضو حزب حریدی «اتحاد یهودیت توراتی» خطاب به سکولارها گفته است: «شما به‌دنبال جنگ مذهبی علیه ما هستید.»
شکاف بین یهودیان تندرو افراطي و سکولار‌ها در دوران حاكميت «بنيامين نتانیاهو» عميق‌تر و شديدتر شده است. تعميق اين شكاف‌ها را در درگيري ميان تندروهاي صهيونيسم كه به حريدي‌ها معروفند با شهروندان عادي ساكن مناطق اشغالي مي‌توان ديد. در مواردي حريدي‌ها به پارك‌ها و اماكن عمومي حمله‌ور مي‌شوند و از مردم مي‌خواهند اماكن عمومي را خالي كنند. در اين وضعيت فقط دخالت پليس است كه اين درگيري‌ها را متوقف مي‌كند. در چند ماهه گذشته حداقل چند مورد از درگيري و دست به يقه شدن شهروندان عادي و تندروهاي حريدي‌ گزارش شده است. به‌طور كلي ارتدوکس‌های افراطی اسرائیل، معروف به حریدی‌ها، 13 درصد از جمعیت 9.7 میلیونی مناطق اشغالي را تشکیل می‌دهند. آنها گروهي از صهيونيست‌ها هستند كه به نوعي در انزوا با ديگر صهيونيست‌هاي سكولار زندگي مي‌كنند. به‌طور عمده حريدي‌ها بر سر سربازی اجباری، ادغام در نیروی کار و سبك زندگي با اكثريت سكولار ساكن در فلسطين اشغالي در تضاد شديد هستند. همواره شاهد درگیري حريدي‌ها و سكولارها در مناطق اشغالي فلسطين بوده‌ايم، اما اين درگيري‌ها در يك‌سال گذشته به‌شدت افزايش يافته است. در همين ارتباط نيز، یک عضو حریدی کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی درباره وقوع جنگ بین صهیونیست‌های دینی- حریدی و چپ‌گرایان سکولار هشدار داد. براساس گزارش روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، «موشه گافنی» كه عضو حزب حریدی «اتحاد یهودیت توراتی» به‌شمار مي‌رود، با اشاره به حمله چپ‌گرایان سکولار به مراسم صهیونیست‌های دینی و حریدی در میدان «دیزنگوف» تل‌آویو در عید «یوم کیپور» خطاب به سکولارها گفت: «شما دنبال جنگ مذهبی علیه ما هستید.»
زندگي ديوانه‌وار حريدي‌ها
ارتدوکس‌های افراطی يا همان حريدي‌ها عمدتاً در شهرهای كوچك مجزا و محله‌های جداگانه از ديگران زندگی می‌کنند و برخلاف اکثريت سکولار، تحت معافیت‌های چند دهه‌ای سربازي قرار مي‌گيرند و به خدمت سربازی نمی‌روند. بسیاری از آنها تا بزرگسالي به تحصیل متون اعتقادي خود ادامه می‌دهند و کار نمی‌کنند و با كمك هزينه ماهانه دولتی زندگی می‌کنند.
همچنين مدارس ارتدوکس حريدي‌ها برنامه درسی اصلی شامل ریاضی یا علوم جديد را آموزش نمی‌دهند و فرزندان حريدي فاقد مهارت‌هاي امروزي لازم براي ورود به بازار كار هستند. حريدي‌ها درواقع علوم جديد رياضي را يك بدعت مي‌دانند و با آن به‌شدت مخالفند. حتی به‌طور اساسی‌تر، حريدي‌ها در مورد اینکه اساساً هویت یهودی چیست، با هم اختلاف‌نظر دارند: اکثر ارتدوکس‌های افراطی می‌گویند که «یهودی بودن» عمدتاً یک موضوع مذهبی است و برخي ديگر از آنها يهوديت را انتسابي مي‌دانند. به‌طور كلي، حريدي‌ها از تعامل و دوستي با ديگران پرهيز مي‌كنند و روابط‌شان به خانواده‌هاي خودشان محدود است. عمده ازدواج‌هاي حريدي‌ها نيز به خانواده‌هاي نزديك به خود محدود است و با غريبه‌ها پيوند نسبي برقرار نمي‌كنند.
ضربه كاري حريدي‌ها به موجوديت تل‌آويو
فارن‌پاليسي در گزارش با استناد به آمارهاي رسمي پيش‌بيني كرده كه رشد جمعيت حريدي‌ها با نرخ رشد فعلي بسيار زياد خواهد بود و جمعيت حريدي‌ها تا سال 2042، نزدیک به 21 درصد و تا سال 2062 تقریباً یک‌سوم اشغالگران خواهد شد. اين در حالي است كه جامعه حریدی اسرائيل نه‌تنها به‌دلیل نرخ بالای زاد و ولد خود، بلکه به‌دليل نظام آموزشي خاص خود غيرمعمول و به‌‌شدت عقب‌مانده است. درواقع افزايش جمعیت افراطی ارتدوکس‌ها،‌ یک ضربه سنگین به اقتصاد رژيم صهيونيستي است، چون حريدي‌ها كساني هستند که شغلي ندارند، اما از کمک هزینه‌ها و یارانه‌های عمومي بهره‌مند می‌شوند، آنها از ماليات معاف هستند، اما از سهم مالياتي ديگران استفاده مي‌كنند. خانواده‌های پرجمعیت حريدي و جمعیت رو به رشد آنها بر سیستم درماني- بهداشتی، زیرساخت‌ها و تامین مسکن در رژيم صهيونيستي فشار وارد می‌کند، اما خود حريدي‌ها هيچ بازدهي و كارايي ندارد. اين وضعيت بدترين حالت براي اقتصاد رژيم صهيونيستي است.
سی‌ونهمین هفته متوالی اعتراضات عليه نتانياهو
روي كار آمدن كابينه تندرو نتانياهو كه مهم‌ترين پايگاه حمايتي حريدي‌ها به‌شمار مي‌رود به هرج‌ومرج و اعتراضات دامنه‌دار در جامعه صهيونيستي منجر شده، تا آنكه هزاران نفر از شهرک‌نشینان صهیونیست شنبه‌شب بار دیگر به خیابان‌های تل‌آویو آمده و به تصویب لایحه جنجالی کابینه نتانیاهو درباره تغییرات قضایی اعتراض کردند. منابع خبری رژیم صهیونیستی گزارش داد که هزاران نفر از شهرک‌نشینان امشب در سی‌ونهمین شنبه اعتراضی خود علیه کابینه نتانیاهو، بار دیگر به خیابان‌های تل‌آویو و دیگر مناطق فلسطین اشغالی آمده و خشم خود را از تصویب لایحه جنجالی تغییرات قضائی ابراز کردند. شهرک‌نشینان طی سی‌وهشت هفته گذشته، در ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل‌آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئرالسبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا علیه کابینه راست افراطی نتانیاهو و تغییرات دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. رؤسای اپوزیسیون رژیم صهیونیستی تغییرات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش این چهره برای جلوگیری از محاکمه خود به‌خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه‌خواری می‌دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.
ادامه حفاري و تلاش براي تخريب مسجدالاقصي
از سوي ديگر، رژیم صهیونیستی همزمان با اعیاد یهودی، تونل تازه‌ای را در زیر مسجدالاقصی افتتاح کرده که از صحن براق تا قصرهای اموی امتداد یافته است. این تونل از منطقه باب‌المغاربه در شهرک «سلوان» شروع شده و به سمت صحن براق و از آنجا به سمت قصرهای اموی امتداد یافته است. این تونل ۲۰۰ متر طول و ۱۲ متر ارتفاع دارد و در داخل آن یک نمایشگاه عکس دایر شده که رژیم صهیونیستی مدعی است تاریخ قدس را به تصویر کشیده است. همچنین در جریان عبور از این تونل، یک فایل ویدیویی ۳ دقیقه‌ای درباره معبد کذایی و دروغین یهودیان در زیر مسجدالاقصی به ۳ زبان عربی، انگلیسی و عبری به نمایش گذاشته می‌شود. رژیم صهیونیستی در راستای تلاش برای از بین بردن هویت اسلامی قدس، از سال ۱۹۶۷ مجموعه حفاری‌هایی را در محیط و زیر مسجدالاقصی کلید زده است. زمانی که رژیم صهیونیستی در جنگ شش‌روزه ارتش‌های عربی را شکست داد، این شکست منجر به اشغال اراضی گسترده فلسطینیان ازجمله قدس شد. صهیونیست‌ها بلافاصله محله «المغاربه» را در مجاورت دیوار «بُراق» در غرب مسجدالاقصی تخریب کردند و معبری برای نظامیان اشغالگر اسرائیل و شهرک‌نشینان صهیونیست برای ورود به محوطه این مکان مقدس ایجا کردند. از آن پس نهادها و مؤسسات اسرائیلی در چند مرحله در جست‌وجوی بقایای معبد سلیمان اقدام به حفاری‌هایی در محیط و زیر مسجدالاقصی کردند و هدف خود را جست‌وجوی تاریخی علمی عنوان کردند. اما فلسطینیان همواره این حفاری‌ها را تلاش صهیونیست‌ها برای سیطره بر اماکن مقدس و دینی مسلمانان دانستند و هدف آن را از بین بردن هویت اسلامی قدس عنوان کردند.