«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» اظهار داشت ارتباطی میان تبادل زندانی بین ایران و آمریکا و از سرگیری مذاکرات برجام وجود ندارد، اما سیگنالی است مبنی بر اینکه درک متقابل امکانپذیر است. وی افزود: روسیه آماده است تا در صورت بروز درک مناسب از سوی همکاران غربی کار بر روی برجام را در وین از سر بگیرد.
ریابکوف در اشاره به تبادل زندانی اخیر بین ایران و آمریکا گفت: «مسکو معتقد است تبادل زندانیان بین ایالات متحده و ایران تغییر اساسی در روابط تهران و واشنگتن ایجاد نمیکند». این مقام روس همچنین گفت سفر «علی باقری کنی» معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به روسیه در سال جاری بعید نیست.
اخیراً «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی مستقر در وین در پیامی در ایکس (توییتر سابق) خواستار بازگشت به میز مذاکرات و توافقات سریع برای احیای برجام شد.
وی در پیام خود به نشست اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی اشاره کرد و گفت: «در جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، کشورهای غربی، فهرست بلندی از نگرانیها درباره انحرافات ایران از پارامترهای برجام ارائه کردند. پاسخ ما این است: بگذارید به مذاکرات بازگردیم، و توافق برای احیای برجام را نهایی کنیم و نگرانیها یکی یکی ظرف چهار ماه برطرف میشود».
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه هم تصمیم اخیر تروئیکای اروپا (بریتانیا، فرانسه و آلمان) برای حفظ تحریمهای هستهای و موشکی علیه جمهوری اسلامی ایران را نقض توافقات برجامی خواند. سخنگوی وزارت خارجه روسیه شنبه در بیانیهای با اشاره به توافقات ۲۰۱۵ برجام بین ایران و گروه موسوم به ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) که ایالات متحده به صورت یکجانبه از آن خارج شد، تصریح کرد:«مسکو به شدت قصد بریتانیا، آلمان و فرانسه برای نقض عامدانه مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را محکوم میکند».
وی تأکید کرد تصمیم سه کشور اروپایی از روی خشم گرفته و دقیقاً در زمانی گرفته شده که شرایطی خاص برای «احیای برجام» از طریق مذاکرات غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به وجود آمده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به این موارد تصریح کرد: «ما با قدرت از طرفهای اروپایی برجام می خواهیم که هرچه سریع تر مسیر مخرب خود را تغییر داده و با پایبندی کامل به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به طور کامل به تعهدات بینالمللیاشان پایبند باشند».
فارس