شناسهٔ خبر: 62495666 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: سه پیام را به امیرعبداللهیان منتقل کردم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که در دیدار با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل،‌۳ پیام اصلی را به تهران منتقل کرده است.

صاحب‌خبر -
 
 
سرویس سیاسی-
 
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه به وقت تهران در نیویورک و در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدار و گفت‌وگو کردند.
در این دیدار که در محل اقامت امیرعبداللهیان در نیویورک انجام شد، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد ایران و همچنین «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم حضور داشتند.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد چهارشنبه به ارائه توضیحاتی درباره دیدار با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد پرداخت. بورل در صفحه توئیتر خود نوشت: «من سه پیام اصلی را به امیرعبداللهیان منتقل کردم. اول، بازداشت خودسرانه اتباع اروپایی را محکوم کرده و خواستار آزادی آنها هستم. دوم، باید راهکار دیپلماتیکی برای مسئله هسته‌ای ایران از طریق برجام یافت. سوم، همکاری نظامی [ایران] با روسیه متوقف شود».
سرویس اطلاع‌رسانی اتحادیه اروپا نیز طی بیانیه‌ای درباره این دیدار نوشت: «بورل در نقش خود به عنوان هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام، فوری‌ترین موضوعات مرتبط با روابط دوجانبه اتحادیه اروپا و ایران، و تحولات اخیر در مورد برجام را مطرح کرد.» 
در این بیانیه آمده است: «بورل، محکومیت شدید اتحادیه اروپا علیه بازداشت‌های خودسرانه بسیاری از شهروندان اروپایی، از جمله دو تابعیتی‌ها در ایران را ابلاغ کرد. او از امیرعبداللهیان بار دیگر خواست تا تمامی شهروندان اتحادیه اروپا آزاد شوند».
بر این اساس،‌اتحادیه اروپا همچنین به دخالت در امور داخلی ایران پرداخته و مدعی شد: 
«موضع اتحادیه اروپا در مورد وضعیت بسیار نگران‌کننده حقوق بشر در این کشور بدون تغییر باقی می‌ماند. ایران باید تضمین کند که آزادی‌های اساسی رعایت می‌شود».
این بیانیه درباره گفت‌وگوهای دوطرف درباره برجام نیز توضیح داد: «بورل بر اهمیت دنبال کردن مسیر کاهش تنش تاکید کرد. در این زمینه، او از ایران خواست در تصمیم خود برای لغو مجوز رسمی چند بازرس با تجربه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بهبود همکاری با آژانس تجدید نظر کند».
وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا قویاً از آژانس اتمی و کار آن حمایت می‌کند، افزود: «بورل اعتقاد راسخ خود را مبنی بر لزوم یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران در چارچوب برجام اعلام کرد».
در پایان این بیانیه آمده است: «بورل بار دیگر از دولت ایران خواست تا ادامه همکاری نظامی خود با روسیه در جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی علیه اوکراین را متوقف کند».
رایزنی علی باقری با نمایندگان فرانسه 
آلمان و انگلیس در نیویورک
علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران که به همراه آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در نیویورک حضور دارد، در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی عضو برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
معاون وزیر خارجه پیش از این از برگزاری نشست‌ با طرف‌های مذاکره‌کننده در برجام خبر داده بود و گفته بود که در حاشیه مجمع عمومی در نیویورک تاریخ‌هایی را برای مذاکره با دست‌اندرکاران مذاکرات تعیین کرده‌ایم‌.  در همین خصوص علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه سه شنبه شب در این باره اعلام کرد: «در ادامه نشست‌های قبلی، با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس در نیویورک دیدار کردم. ما طیفی از موضوعات مورد علاقه دو طرف از جمله مذاکرات رفع تحریم‌ها را مورد بحث قرار دادیم.» 
آخرین دیدار باقری و نمایندگان سه کشور اروپایی خرداد ماه سال جاری در ابوظبی انجام شده بود.
علی باقری قبل از آن نیز با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی در اسلو (نروژ) دیدار و گفت‌وگو کرده بود. وی دوم فروردین ماه سال‌جاری در توئیتی درباره این دیدار نوشت: با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی در اسلو نشستی داشتم. طیفی از موضوعات مورد علاقه و نگرانی متقابل را مورد بحث قرار دادیم.هیچ فرصتی را برای روشن کردن دیدگاه‌هایمان و هشدار نسبت به برخی سوءمحاسبه‌ها از دست نمی‌دهیم. در پیشبرد منافع ملی خود، از جمله از طریق دیپلماسی، مصمم هستیم.
امیرعبداللهیان پیش از این درباره این گفت‌وگوها عنوان کرده بود: این گفت‌وگوها از نروژ شروع شد و اخیرا در ابوظبی ادامه پیدا کرد. گفت‌وگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوء تفاهم‌ها عبور کنیم و ایران و سه کشور اروپایی در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیرند. باقری همچنین در دیدار بامداد چهارشنبه «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هیئت همراه از جمله انریکه مورا معاون بورل با حسین امیرعبداللهیان در محل اقامت وزیر امور خارجه در نیویورک حضور داشت.  علی باقری و انریکه مورا اواخر خرداد ماه هم در قطر با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده بودند.
رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در نیویورک 
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل و همراه با آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور در نیویورک حضور دارد، در ادامه رایزنی‌هایش با مقامات شرکت‌کننده در این نشست، بامداد چهارشنبه
۲۹ شهریور ماه به وقت تهران با 
«بدر البوسعیدی» همتای عمانی دیدار و گفت‌وگو کرد. مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه از جمله مباحث مورد گفت‌وگو در این دیدار بود.
پیش از این نیز نماینده ویژه سلطان عمان هم در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با علی باقری معاون وزیر خارجه ایران دیدار کرده بود و باقری در این دیدار از تلاش‌های این کشور در به سرانجام رسیدن تبادل زندانیان و آزاد‌سازی دارایی‌های ایران قدردانی کرد.
روز دوشنبه شاهد تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا و آزاد‌سازی دارایی‌های بلوکه شده ایران در 
کره‌جنوبی و واریز آن به حساب‌های ایران در دوحه بودیم. توافقی که با مشارکت و وساطت کشورهای قطر و عمان عملیاتی شد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب و در پی تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا و آزاد‌سازی دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران در کره جنوبی با صدور بیانیه‌ای از «دولت قطر» برای نقش‌آفرینی مؤثر در فرآیند انتقال منابع مالی و تبادل زندانیان و همچنین از تلاش‌های ارزشمند «سلطنت عمان» در پیشبرد این روند و نیز از همکاری «دولت سوئیس» به دلیل مشارکت در تسهیل این فرآیندها قدردانی کرد.
وزارت خارجه عمان هم در بیانیه‌ای ضمن استقبال از تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی، ابراز امیدواری کرد که این اقدامات مثبت که موجب حفظ ثبات منطقه می‌شود، ادامه یابد. در این بیانیه آمده است: «سلطنت عمان از آزادی متقابل اتباع ایرانی و آمریکایی استقبال می‌کند و از همکاری‌ عالی جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با تلاش‌های سلطنت عمان و کشور قطر در این زمینه قدردانی و ابراز امیدواری می‌کند که گام‌های مثبت در راستای حفظ ثبات منطقه و تحکیم اصول صلح و امنیت بین‌المللی ادامه یابد». وزیر امور خارجه ایران چندی پیش از طرح سلطان عمان برای مذاکرات رفع تحریم‌ها خبر داده بود. در همین ارتباط ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۷ شهریور ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در این باره گفت: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که از ابتکارات توأم با حسن نیت برخی کشورها به ویژه در منطقه که علاقه‌مند هستند برای پیشبرد روند سیاسی و زمینه ‌سازی و کمک به شکل‌گیری توافق و بازگشت همه طرف‌ها به برجام فعالیت کنند، استقبال می‌کند. یکی از ایده‌ها ایده سلطان عمان بود.
امیرعبداللهیان 
در دیدار همتای ارمنستانی: اختلافات باید از طریق سیاسی 
و‌ گفت‌وگو حل و فصل شود
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور دارد در حاشیه این نشست در محل اقامتش با «آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
این دیدار روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور ماه و به وقت محلی در نیویورک و همزمان با درگیری‌های نظامی اخیر در منطقه قره‌باغ انجام شد.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز سه‌شنبه از آغاز عملیات نظامی در منطقه قره باغ کوهستانی با هدف احیای نظم قانون اساسی و بسته شدن حریم هوایی خود به روی ارمنستان خبر داد.
همچنین در پی درگیری‌های جدید، اعلام شد که شورای امنیت سازمان ملل به درخواست فرانسه، جلسه‌ای فوق‌العاده برای بررسی درگیری‌های جدید در منطقه قره‌باغ برگزار می‌کند.
امیرعبداللهیان که دوم مرداد در تهران نیز میزبان همتای ارمنستانی خود بود، درباره ملاقاتش با میرزویان در نیویورک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: با همتایم آقای میرزویان وزیر خارجه جمهوری ارمنستان در نیویورک دیدار و بر ضرورت رعایت مفاد توافق آتش بس از سوی طرفین و حل و فصل مسائل از طریق گفت‌وگو تأکید شد.
وی تصریح کرد: جمهوری ‌اسلامی ‌ایران قره‌باغ را بخشی از جمهوری آذربایجان می‌داند، ولی اختلافات باید از طریق سیاسی و‌ گفت‌وگو حل و فصل شود. به گزارش فارس، پیش از این و در پی درگیری‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، ناصر کنعانی دوشنبه ۲۰ شهریور ماه با اعلام اینکه ایران با مقامات دو کشور در تماس است، گفت: مقامات ارمنستان نسبت به احتمال درگیری نظامی جدید از سوی جمهوری آذربایجان اظهار نگرانی کردند. اما مقامات جمهوری آذربایجان به ما پیام دادند که هیچ قصدی برای حمله نظامی ندارند و براساس اظهارات مقامات آذربایجانی، نقل و انتقالات اخیر یک اقدام متعارف نظامی در آستانه فصل زمستان است که در این فصل، تردد در مناطق کوهستانی سخت و دشوار می‌شود.

برچسب‌ها:

نظر شما