شناسهٔ خبر: 62481333 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

یک چهره - یک روایت

احمدی نژاد ؛ سرزنش شخص جو بایدن و نه آمریکا یا خروج ترامپ از برجام/ ادعای توافقات پشت پرده در دو کشور

رییس جمهوری اسبق ایران که در سال های ریاست جمهوری مدام آمریکا و اسراییل را به همآوردی می‌طلبید و جورج بوش را نصیحت می کرد حالا به صراحت از برقراری رابطه دفاع و تنها شخص جو بایدن را سرزنش کرده است

صاحب‌خبر -

 عصر ایران؛ مهرداد خدیر- واکنش دفتر محمود احمدی‌نژاد رییس جمهوری پیشین ایران درباره تحریم او در بیانیه جو بایدن رییس جمهوری آمریکا با ادبیات رسمی جمهوری اسلامی ایران کاملا متفاوت است.

   احمدی‌نژاد که در سال های ریاست جمهوری مدام آمریکا و اسراییل را به همآوردی می‌طلبید و جورج‌بوش را نصیحت می‌کرد حالا از برقراری رابطه دفاع می‌کند، شخص بایدن را سرزنش می کند نه سیاست‌های ایالات متحده یا حتی رفتار دونالد ترامپ در خروج از برجام را و مهم‌تر این که مدعی توافقات پشت پرده سیاست‌بازان در دو کشور می شود.


او نه به رییس جمهوری پیشین به خاطر توافق برجام اشاره کرده و نه به رییس جمهوری کنونی به سبب توافق اخیر تبادل زندانیان و آزاد سازی اموال بلوکه شده بلکه تعبیر توافقات پشت پرده را به کار برده است. بر چند نکته می توان درنگ کرد.


1. توصیف جو بایدن به عنوان «رییس جمهور محترم آمریکا» و پرهیز از ادبیات رسمی قابل توجه است. همچنین تعابیری چون «کشور بزرگ آمریکا» و ملت بزرگ آمریکا و دو ملت شریف ایران و آمریکا.


2. در بیانیه آمده«از نحوه این اتهام زنی غیرمسئولانه، به روشنی می توان دریافت که این امر محصول توافقات پشت صحنه برخی از سیاست بازان در ایالات متحده و ایران است که با هدف تعمیق شکاف و قرار دادن مانع بر سر راه نزدیکی بیشتر و همکاری های گسترده تر بین دو ملت و دو دولت انجام شده است.»


آیا مراد او این است که توافقات محدود به توافق اخیر نخواهد ماند و قرار است بر اساس سند سپتامبر یا آنچه وزیر خارجه ایران در شهریور سال پیش موافقت خود را اعلام کرد آمریکا به برجام بازگردد؟ اگر این اتفاق بیفتد که خوب است و چرا سیاست بازان؟ مگر در سطح رسمی توافق نمی شود؟

3. در بیانیه بر رفع موانع و برقراری روابط کامل و بدون قید و شرط بین دو دولت آمریکا و ایران و توسعه همکاری های دو جانبه و بین المللی دو کشور و تعمیق دوستی و ارتباط بین دو ملت و گسترش هرچه بیشتر مناسبات اقتصادی، علمی و فرهنگی فیمابین تاکید شده و شخص بایدن رییس جمهوری فعلی و نه دولت آمریکا محکوم شده و آمده : اقداماتی نظیر آنچه آقای جو بایدن بر خلاف مصالح بشری، ملی و جهانی انجام داده، ایشان ( احمدی‌نژاد) را از ادامه مسیر انسانی- الهی باز نخواهد داشت.
به بیان روشن‌تر احمدی‌نژاد هوادار رابطه ایران و امریکاست در حای که کسانی در ایران و بایدن در آمریکا مخالف‌اند ولو در پشت پرده توافق کرده‌اند.


مهم ترین نکته قابل توجه در بیانیه این است که تنها به جو بایدن تاخته و حتی در حد انذار او از تکار نکردن تجربه ترامپ هم اشاره نشده تا بتوان این گونه تفسیر کرد که در نگاه احمدی نژاد ترامپ رییس جمهوری مطلوب تری بود!


در این واکنش نه از شعار و ادبیات رسمی و انقلابی خبری هست نه به تبعات خروج ترامپ از برجام. ایده‌آل احمدی‌نژاد آیا توافقی غیر برجامی و میان ایران و آمریکاست اما نه با جو بایدن که با رییس جمهوری بعدی آمریکا؟ آن وقت از ایران که؟ ابراهیم رییسی یا او؟!


محمود احمدی نژاد اصرار دارد ورای سه جریان اصول‌گرایان، اعتدال گرایان/اصلاح‌طلبان و براندازان خود را به مثابه چریان چهارم معرفی کند در حالی که جریان چهارم ایده احمد زیدآبادی است که این روزها آماج حملات کسانی قرار گرفته که توصیف او از نحوه مواجهه حکومت با شخص او و نه دیگران در دو سال اخیر را نپسندیده‌اند و اگر کپی رایت در ایران برقرار بود باید پرچم جریان پنجم را برمی‌داشت چون 4 جریان دیگر شناسه‌ها و نمادهای خود را دارند.

نظر شما