شناسهٔ خبر: 62479338 - سرویس عکس
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

(تصاویر) درگیری معترضان و پلیس ارمنستان

پس از اینکه جمهوری آذربایجان عملیاتی نظامی را در قره‌باغ شروع کرد، معترضان با تظاهرات مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان خواستار استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان شدند.

صاحب‌خبر -

وزارت بهداشت ارمنستان اعلام کرد در پی درگیری‌ها مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان دستکم ۳۴ تن زخمی شدند.

به گزارش فرارو، دفتر مطبوعاتی وزارت بهداشت ارمنستان سه‌شنبه شب گفت: ۱۶ نفر از زخمی‌ها از اعضای پلیس و ۱۸ تن دیگر غیرنظامی هستند.

این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که جمهوری آذربایجان سه‌شنبه عملیاتی نظامی را در قره‌باغ شروع کرد و معترضان با تظاهرات مقابل ساختمان‌های دولتی در ایروان خواستار استعفای نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان شدند.

دور تازه تنش‌های نظامی در قره‌باغ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) آغاز شد. باکو اعلام کرد که در این منطقه یک عملیات ضدتروریستی را آغاز کرده و خواهان خروج نیرو‌های نظامی ارمنستان از قره‌باغ است. ارمنستان اعلام کرد که هیچ نیروی در قره‌باغ ندارد و اقدام باکو را «تهاجم گسترده» خواند.

درگیری بر سر قره‌باغ سابقه طولانی و تاریخی دارد، ولی درگیر‌های معاصر در قره‌باغ از ابتدای سال ۱۹۹۰ میلادی و همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق میان جمهوری‌های تازه استقلال یافته جمهوری آذربایجان و ارمنستان آغاز و در سال ۱۹۹۴ پس از کشته شدن ۳۰ هزار نفر از دو طرف متوقف شد.

بحران قره‌باغ که در فوریه سال ۱۹۸۸ تبدیل به یک جنگ ویرانگر شد و تا مارس ۱۹۹۴ ادامه یافت، در ناحیه‌ای به همین نام در جنوب جمهوری آذربایجان رخ داد. در این منطقه که عمده جمعیت آن ارمنی هستند، با پشتیبانی ارمنستان و مقابله جمهوری آذربایجان یک جنگ تمام عیار شکل گرفت و حدود ۶ سال به طول انجامید که طی آن حدود ۳۵ هزار نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر نیز از منازل خود آواره شدند.

پس از جنگ دوم قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ که با قرارداد آتش بس به میانجیگری روسیه به پایان رسید، سه تا ۶ هزار نیروی حافظ صلح روسی در منطقه حاضر شده و تلاش برای برقراری آتش بس بین طرفین را آغاز کردند، ولی در ۳۳ ماه گذشته، آتش بس بین طرفین آذری و ارمنی بار‌ها نقض شده است.