شفقنا- «سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه اعمال فشار سیاسی علیه ایران در شورای حکام آژانس نتیجه معکوس دارد، گفت: مایه تأسف است که انگلستان، آلمان، فرانسه و آمریکا با اردوکِشی سیاسی در شورای حکام تحت عنوان دفاع از آژانس و نظام پادمان، به دنبال وارونه جلوه دادن حقایق همکاری صادقانه جمهوری اسلامی ایران با آژانس هستند.»
به گزارش شفقنا، ایرنا نوشت: ناصر کنعانی چهارشنبه شب در واکنش به بیانیه مشترک منتشر شده در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سوی گروه غرب، علیه کشورمان گفت: این بیانیه با محوریت انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا در حالی به انتقاد از وضعیت همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی پرداخته که با تعاملات انجام شده از ابتدای سالجاری تاکنون، ایران و آژانس پیشرفت قابل ملاحظهای در ارتقاء همکاریهای خود طبق بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ داشتهاند و در نتیجه این روند چندین موضوع فنی بین ایران و آژانس حل و فصل شده، گفتگوها و تعاملات ایران و آژانس افزایش یافته و گفتگو در مورد حل و فصل موضوعات فنی دیگری در جریان است.
کنعانی با تصریح بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به اصل همکاری با آژانس در چارچوب موافقتنامه پادمان متعهد است، ادامه داد: بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ چارچوبی برای تسریع در حل و فصل موضوعات به اصطلاح پادمانی باقیمانده است و این موضوعات که عمدتا منشأ سیاسی دارند، باید مرتفع شوند، زیرا مانعی در مسیر ارتقاء همکاری های ایران و آژانس به شمار می روند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: مایه تأسف است که انگلستان، آلمان، فرانسه و آمریکا که انگیزهها و مواضع مشخصی علیه جمهوری اسلامی ایران دارند، همکاری های فنی ایران و آژانس را دستمایه حرکات سیاسی خود کرده اند و با اردوکِشی سیاسی در شورای حکام تحت عنوان دفاع از آژانس و نظام پادمان، به دنبال وارونه جلوه دادن حقایق همکاری صادقانه جمهوری اسلامی ایران با آژانس هستند.
کنعانی ادامه داد: البته این اقدام آنها جدید نبوده و تعجبآور نیز نیست، آنها در نشست قبلی شورای حکام نیز نمایش مشابهی را در قالب حملات و اتهامات لفظی علیه جمهوری اسلامی ایران داشتند.
وی افزود: امروز گروهی از کشورهای مخالف رویکرد غیرسازنده گروه غرب، بیانیه مشترکی در حمایت از همکاریهای ایران و آژانس و تقدیر از پیشرفتهای صورت گرفته صادر کردند. ما از حمایت و موضع اصولی این کشورها تشکر میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پاسخ و واکنش متناسب را در اولین فرصت به حرکت سیاسی سه کشور اروپایی نشان خواهد داد و این پاسخ به مدیرکل آژانس اطلاع رسانی خواهد شد و بی تردید، اعمال فشار سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام آژانس نتیجه معکوس دارد.
در بیانیهای که به امضاء ۶۲ کشور عضو آژانس اتمی رسیده از ایران خواسته شده که در خصوص حلوفصل مسائل باقیمانده پادمانی، اجرای کد اصلاحی ۳.۱ از ترتیبات فرعی موافقتنامه پادمان و ارائه اطلاعات مورد نیاز و همچنین حلوفصل اختلاف در میزان مواد هستهای تایید شده در نیروگاه اصفهان توسط ایران و آژانس، اقدام کند.
در این بیانیه ادعا شده است: ایران باید اطلاعات مورد نیاز در مورد تاسیسات هسته ای جدید را بدون تاخیر ارائه کند. این امر برای تضمین نه تنها ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران، بلکه کارآیی پادمان های مورد نیاز انپیتی (پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای) است. بنابراین ما بر نیاز فوری ایران به شفاف سازی و حلوفصل این مسائل به شیوه ای رضایت بخش برای آژانس تاکید می کنیم.
در بیانیه یادشده آمده است: همانطور که در قطعنامه نوامبر شورای حکام ذکر شده است، زمانی که دبیرخانه در موقعیتی باشد که اعلام کند مسائل پادمانی باقینمانده است، نیازی به بررسی و اقدام از سوی شورا نخواهد بود.
همزمان ۹ کشور ونزوئلا، چین، بلاروس، کوبا، نیکاراگوئه، ایران، زیمباوه، فدراسیون روسیه و جمهوری عربی سوریه طی بیانیهای مشترک از همکاری های تهران با آژانس بین المللی انرژی اتمی استقبال و حمایت کردند.
در این بیانیه که از سوی نماینده سوریه قرائت شد آمده است که «روند همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حلوفصل مسائل پادمانی «باید به صورت غیرسیاسی و بدون مداخله بیرونی و با هدف پیشرفت در رسیدگی به آنها انجام شود».
در این بیانیه همچنین از طرفهای مشارکتکننده در مذاکرات وین خواسته شده تا از فرصتی که با حسن نیت ایران فراهم شده استفاده و به میز مذاکره بازگردند تا به اجرای کامل توافق از سوی همه طرفها دست یابند.