به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، چند روز دیگر بیشتر به روزی مهم در تقویم امت اسلام باقی نمانده است.روز جهانی قدس یک روز ماندگار، تاثیرگذار و فراموش نشدنی است. معمار و طراح اصلی اعلام روز جهانی قدس، حضرت امام خمینی(ره) به عنوان پرچمدار بزرگ دفاع از ملت فلسطین و قدس شریف به شمار می رود.
هنوز یک سال از پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم منحوس شاهنشاهی همپیمان رژیم صهیونیستی نگذشته بود یعنی در سال 1358 هجری شمسی که امام خمینی(ره) با اعلام روز جهانی قدس، اولین شوک بزرگ را به اشغالگران قدس وارد کرد. نکته سنجی، هوشمندی و آینده نگری امام راحل(ره) در نامیدن آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، به همان اندازه که امید و پویایی و روحیه از دست رفته را به ملت مظلوم فلسطین برگرداند، به همان اندازه سرخوردگی و وحشت و نگرانی را در اردوگاه صهیونیستی غربی نسبت به آینده رژیم جعلی و سرطانی صهیونیستی به وجود آورد.
ملت فلسطین تا پیش از انقلاب اسلامی ایران، کاملا در مقابل رژیم صهیونیستی و حامیانش، تنها و بی دفاع بودند و متاسفانه خیانت و توطئه چینی و همدستی رژیم های مرتجع و سازشکار عرب هم بر رنج تنهایی و غصب سرزمین و نقض حقوق مشروعشان می افزود، اما ابتکار غافلگیرکننده بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، روحیه امید و اراده و ایستادگی را به ملت مظلوم فلسطین بازگرداند و قطار مبارزات و مقاومت ملت فلسطین پس از اعلام روز جهانی قدس، به راه افتاد .
امام خمینی(ره) از همان زمان که جمعه آخرین ماه مبارک رمضان را به عنوان روز جهانی قدس تعیین و بر ضرورت احیای آن از سوی امت اسلام تاکید کردند، تحول مهمی در صحنه دفاع از ملت فلسطین و قدس شریف به وجود آوردند.
اما چه دلایل و عواملی باعث نامیده شدن روزی به نام روز جهانی قدس از سوی امام خمینی(ره) شد و چرا به طور خاص، جمعه آخر ماه مبارک رمضان برای این منظور انتخاب شد؟
اشغال سرزمین فلسطین و قبله نخست مسلمانان از سوی رژیم غاصب اسرائیل، به حاشیه رفتن مساله فلسطین و تنها گذاشته شدن مردم فلسطین از سوی رژیم های مرتجع عرب و مدعیان دروغین حمایت از آنها و امضای معاهدات ننگین سازش با رژیم صهیونیستی و خارج شدن مساله فلسطین از صدر اهتمامات و اولویت های کشورهای عربی و اسلامی تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم سرکوب ملت فلسطین در سایه گستاخ شدن صهیونیست ها و فرصت طلبی آنها از فراموش شدن مساله فلسطین و نبود انسجام و همبستگی میان ملت های مسلمان از جمله دلایلی بود که امام خمینی(ره) این تصمیم هوشمندانه را اتخاذ و روزی را به عنوان جهانی قدس معرفی کردند.
نامیده شدن روز جهانی قدس یک اقدام نمادین و یا نمایشی و تبلیغاتی و لحظه ای و موقت نبود، بلکه اقدامی تاثیرگذار، تحول آفرین و احیاکننده در خصوص مساله فلسطین و قبله نخست مسلمانان بود.
تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، مساله فلسطین در محاق کامل قرار گرفته بود و ملت های مسلمان هم به سبب نبود عزم جدی در رهبرانشان برای حمایت از حقوق مشروع ملت فلسطین و بازپس سرزمین غصب شده آنها، دچار سرخوردگی و ناامیدی شده بودند، اما رخداد عظیم پیروزی انقلاب اسلامی، آغازگر نهضت بزرگ در سطح منطقه و حتی جهان برای حمایت از ملت فلسطین و قبله نخست مسلمانان بود که با اعلام روز جهانی قدس از سوی امام خمینی(ره)، این نهضت با شتاب و قدرت بیشتری به حرکت خود ادامه داد. نکته قابل توجه، همپیمانی رژیم شاهنشاهی و مزدور آمریکا در ایران قبل از انقلاب اسلامی با رژیم صهیونیستی و فعال بودن سفارت رژیم درتهران بود، اما با پیروزی انقلاب و تبدیل سفارت رژیم صهیونیستی به سفارت فلسطین و برچیده شدن بساط صهیونیست ها در ایران به لطف پیروزی انقلاب اسلامی که همچون زلزله ای قدرتمند، ارکان رژیم پوشالی و سست تر از لانه عنکبوت را متزلزل کرد، روزها و شب های کابوس وار اشغالگران قدس آغاز شد که با تشکیل جبهه مقاومت بر ضد این رژیم و موفقیت های روزافزون این جبهه به رهبری و فرماندهی جمهوری اسلامی ایران به اوج خود رسیده است.
حمایت از مساله فلسطین و حقوق و آرمان های مشروع ملت فلسطین از همان روزهای آغاز خیزش ملت مسلمان ایران به رهبری امام خمینی(ره) مورد توجه قرار داشت و یکی از اولویت ها و اهداف قیام ملت آزاده و مسلمان ایران و امام راحل(ره) بود و پس از پیروزی انقلاب به یکی از سیاست های اصولی و ثابت و راهبردی و تغییر ناپذیر جمهوری اسلامی ایران تبدیل شد و ریشه اصلی تهدیدهای پوشالی رژیم اشغالگر قدس علیه کشورمان را باید در سیاست ثابت حمایت قاطع از ملت و آرمان های فلسطین و قدس جست و جو کرد که اظهارات مقامات صهیونیست و احساس خطر آنها نسبت به آینده رژیم جعلی خود تاثیرات شگرف حمایت آشکار و تمام عیار جمهوری اسلامی ایران از مساله فلسطین را نشان می دهد. سردمداران رژیم صهیونیستی به صراحت، ایران و انقلاب اسلامی را خطر بزرگ برای این رژیم قلمداد کرده اند.
امام خمینی(ره) با تمسک جستن به قرآن کریم و دستور صریح الهی مبنی بر ضرورت وحدت مسلمانان با یکدیگر و دوری از تفرقه و پراکندگی، مهمترین عامل آزادسازی سرزمین فلسطین و قدس شریف از یوغ اشغالگران قدس را وحدت و همبستگی همه مسلمانان جهان و حمایت واقعی و
همه جانبه آنها از مبارزات مشروع و بر حق ملت فلسطین تا رسیدن به هدف نهایی یعنی پایان دادن به اشغالگری می دانستند و اعلام روزی جهانی به نام روز قدس در حقیقت با هدف تاکید بر اهمیت وحدت به عنوان مهمترین عامل رسیدن ملت فلسطین به حقوق مشروع خود مطرح شد.
بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حتی در بحبوحه جنگ ویرانگر و جهانی سرسوزنی از آرمان ها و اصول ثابت و سیاست راهبردی در حمایت از مساله فلسطین عقب نشینی نکرد .جنگی که علیه جمهوری اسلامی ایران به راه افتاد و صدام معدوم با حمایت نامحدود و گسترده رژیم های مرتجع عرب و خائن به آرمان های ملت فلسطین و قدرت های سلطه گر به زعم خود برای براندازی نظام مقدس اسلامی ایران به کشورمان لشکرکشید.
پافشاری ایران بر سیاست اصولی حمایت از مساله فلسطین در گیرودار ویرانگرترین و وحشیانه ترین جنگ اردوگاه کفر و نفاق و خیانت و خباثت علیه کشورمان، حامل پیام بسیار مهمی به امت اسلام بود مبنی بر این که هیچ بهانه و عذری نباید مانع توجه به آرمان های ملت فلسطین و اولویت تلاش برای آزادسازی فلسطین از اشغال صهیونیست های غاصب باشد این رویکرد اصولی باعث شد تا اهمیت مساله فلسطین بیش از پیش برای جهانیان آشکار شود و این که نگاه ایران به فلسطین یک نگاه فراتر از نگاه به یک سرزمین در یک محدوده مشخص است و نگاهی جهانی به سبب قلمداد کردن مساله فلسطین به عنوان یک مساله اسلامی و جهانی و نه یک مساله صرفا فلسطینی و یا عربی است و مساله فلسطین به یک مساله راهبردی و محوری در سیاست های خارجی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.
تاکید امام خمینی(ره) بر اینکه رژیم صهیونیستی یک غده سرطانی است و باید برچیده شود. این حقیقت را به همه جهانیان به ویژه امت اسلام نشان داد که این رژیم عامل همه بدبختی ها و فلاکت ها و مصایب و مشکلات ملت های مسلمان منطقه و عامل تنش و بی ثباتی و بحران و جنگ و ویرانگری در منطقه و حتی جهان است، زیرا این رژیم از حمایت های نامحدود و بی چون و چرای قدرت های سلطه گر جهانی برخوردار است و به عنوان خط مقدم استکبار جهانی برای حفظ منافع و پیشبرد سیاست های توسعه طلبانه و طمع ورزی آنها در منطقه قلمداد می شود.
ادامه دارد...