به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد ، حسین فرشیدی امروز در آیین افتتاحیه نخستین کنگره بینالمللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بینالمللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت که در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که سخن از سواد سلامت و ارتقای آن میشود به این معنا است که باید برای تحقق این مهم همه در کنار هم باشند و ما در این رویداد بینالمللی حضور پررنگ مجموعههای داخلی و خارجی را داریم.
وی افزود: ما همواره در جلسات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر موضوع پیشگیری تاکید داریم، اما با این وجود باز هم بیشتر نگاهها در حوزه درمان و تجهیزات پزشکی وابسته به آن بوده و معتقدیم که اگر این نگاهها در موضوع پیشگیری باشد، سودآوری به مراتب بهتری در حوزه سلامت خواهیم داشت و در کنار آن از تحمیل بسیاری از هزینههای دارویی و درمانی جلوگیری میشود.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در یک دوره زمانی نگرانی خانوادهها در موضوعات اسهال و سل بود، بیان کرد: ما در همان زمان برنامههای آموزشی برای بهورزی را داشتیم و بر آب آشامیدنی سالم، ایمنسازی و غیره تاکید کردیم که این امر موجب جلوگیری از بسیاری از مرگ و میرها شد، حتی موضوع واکسیناسیون اطفال را داشتیم که در عدم مرگ و میر کودکان بسیار موثر بود.
فرشیدی تصریح کرد: ما مبحث عدالت در سلامت را در دولت سیزدهم در قالب طرح سلامت خانواده پیادهسازی کردیم، طرحی که با همکاری تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور در حال اجرا بوده و قطعاً میتواند منشا خیرات و برکات بسیار در بحث ارتقای سواد سلامت جامعه و در جهت ارائه خودمراقبتیهای صحیح باشد.
وی با ذکر این نکته که ما در موضوع کووید 19 با موارد بسیاری آشنا شدیم، تاکید کرد: ما در همان زمان مشارکت تمامی مجموعهها را در بحث حفظ سلامت جامعه داشتیم و وقتی که همه به اهمیت این موضوع پی بردند در جهت افزایش سطح سواد سلامت جامعه تلاش کردند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: مهمترین بخش یک استراتژی داشتههایمان است و ما از ظرفیت اساتید پیشکسوت و تاثیرگذار زیادی برخوردار هستیم و با استفاده از این ظرفیت ناب در جهت اجرای هرچه بهتر برنامههای حوزه سلامت استفاده میکنیم.
فرشیدی با بیان اینکه ما در دولت سیزدهم بهطور ویژه روی موضوع جوانی و افزایش جمعیت کار میکنیم و معتقدیم که تحقق این مهم ضمن جلوگیری از پیری زودرس جمعیت، از تحمیل هزینههای دارویی و درمانی بسیار جلوگیری میکند، خاطرنشان کرد: وقتی که صحبت از سلامت میشود باید تمامی موضوعات انسانی، حیوانی و زیستمحیطی بهطور یکپارچه و بهصورت یکسان دیده شود، زیرا هر 3 حوزه در بحث سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت بوده و هست و در برنامههای خودمان به دنبال آموزش سلامت مردم و نیازمندسازی آنان به دریافت خدمات درمانی کمتر با توجه بیشتر به موضوع پیشگیری هستیم.
وی تاکید کرد: ما باید از ظرفیت تکنولوژیها با نگاه و دید به آینده استفاده کنیم و موضوعات هوش مصنوعی و پزشکی از راه دور نمونههای موفق آن است و ما در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده دریافت تمامی نظرات و پیشنهادات در جهت رشد و پیشرفت در بحث رفتارهای بهداشتی و کاهش بیماریها با رعایت درست نکات پیشگیرانه هستیم.
توجه برنامه هفتم توسعه به ارتقای کیفیت خدمات، کاهش هزینهها و افزایش رضایتمندی
محمدعلی کیانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بینالمللی آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت نیز اظهار داشت: برگزاری چنین رویدادهایی فرصت مناسبی برای تبادل نظر با نخبگان و متخصصان داخل و خارج کشور در موضوع آموزش بهداشت و سواد سلامت است.
وی تصریح کرد: مبحث سواد سلامت از سال 2008 وارد برنامههای سازمان بهداشت جهانی شد و مهمترین برنامههای این حوزه در فاصله زمانی سالهای 2004 تا 2012 در کشورهای آمریکا، کانادا و دیگر کشورهای توسعه یافته ارائه شد. در ایران نیز از سال 1393 موضوع سواد سلامت بهطور جد دنبال میشود و در برنامه هفتم توسعه نیز توجه ویژهای بر ارتقای کیفیت خدمات، کاهش هزینهها و افزایش رضایتمندی بیماران شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه 823 مقاله دریافت شده که 727 مورد آن پذیرفته شده است و ما در این رویداد ارائه مقالات، سخنرانیها و پوسترها را داریم، خاطرنشان کرد: اکثر این مقالات در قالب پوستر ارائه میگردد و ما در این کنگره بینالمللی 7 پنل تخصصی دو طرفه (فوروم) و گفتگوی میان ارائه دهندگان و حاضران در پنل داریم .
کیانی اضافه کرد: ما 8 سخنران کلیدی و 6 سخنران خارجی داریم که از این تعداد 2 نفر از استرالیا، یک از نفر آمریکا، یک از نفر برزیل، 2 نفر از یونیسف و یک نفر از سازمان بهداشت جهانی هستند.
وی با اشاره به اینکه 60 طرح تحقیقاتی و 80 پایان نامه در موضوع سواد سلامت از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته در سالهای اخیر بوده است، بیان کرد: امیدواریم که با برگزاری این رویداد بینالمللی شاهد رشد و توسعه بیش از پیش در موضوع سواد سلامت و افزایش بیش از پیش سطح آگاهی مردم در این حوزه بسیار مهم باشیم.
رئیس اولین کنگره بینالمللی سواد سلامت و چهارمین کنگره بینالمللی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در پایان گفت: در این کنگره 2 روزه به 7 موضوع توسعه سواد سلامت، تعهدات دولت و نظام سلامت، سواد سلامت و مدیریت بیماریها، محیطهای سواد سلامت، ارتقای سلامت و سواد رسانهای، توسعه مهارتها و راهبردها در سواد سلامت، تاثیر سواد سلامت در سبک زندگی سالم و ارتقای سواد سلامت و توانمندسازی جامعه پرداخته میشود.
انتهای پیام/282/
∎
نظر شما