شناسهٔ خبر: 6192218 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: هنگام | لینک خبر

پایان جشنواره قلم زرین با تجلیل از سلحشور

آیین اختتامیه جشنواره قلم زرین با تجلیل از فرج الله سلحشور با حضور حداد عادل، محسن مومنی شریف، مجتبی رحماندوست و جمال شورجه در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد.

صاحب‌خبر -
سایت خبری تحلیلی هنگام    Hengamnews.com:

در بخش ابتدایی این مراسم از فرج‌الله سلحشور به خاطر 33 سال فعالیت اسلامی در سینما تجلیل و در معرفی او عنوان شد: سلحشور که فعالیت خود را از سال 61 با «توبه نصوح» آغاز کرده در سمت بازیگر، چهره‌پرداز، تهیه‌کننده، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان به کار خود ادامه داده است. از او که در تشکیل حوزه هنری موثر بوده در روز قلم تجلیل می‌شود.

 

فرج‌الله سلحشور در این مراسم ضمن بیان اینکه مراسم بزرگداشت برای من زیاد است گفت: ما عادت کرده‌ایم تا به تراوشات ذهنی خودمان تکیه کنیم، در حالی که واقعیت بیشتر از ذهن ماست. بزرگی به من گفت فاصله قصه واقعی تا قصه ساخته ذهن انسان حدفاصل انسان تا خداست. قصه ای را که واقعیت دارد خداوند با قضا نوشته است، اما قصه ذهنی را انسان ساخته است. همه می‌دانیم خداوند آنچه را که بهتر بود در قرآن آورده است که انسان را هدایت کند.

 

وی در ادامه افزود: ضرری که سینما به انقلاب زد اگر بیشتر از ضرر بانک‌ها نباشد کمتر نیست. آرزوی بنده این است که سینمای اسلامی راه بیاندازم. بنده داستان‌های واقعی ساخته‌ام و کسانی که این کارها را دیده اند معتقدند که دارای ظرافت در عین سادگی هستند.

 

جایزه قلم زرین

همچنین غلامعلی حداد عادل با بیان اینکه به دلیل اطلاعات کم از سینما در موردش خیلی صحبت نمی‌کند، گفت: همه در مورد سلحشور می‎گویند که نوآوری اسلامی را وارد سینما کرده است. در زمان قبل از انقلاب سینما برای خانواده‌ها به نوعی یک کابوس بود زیرا در سینما به جز چند کار انگشت شمار همگی دارای مفهوم غیر اخلاقی بودند، که در اصطلاح به آن فیلم فارسی می‌گویند. تلقی فیلم سازان این بود که وقتی دستگاهی به عنوان ظرف از غرب وارد ایران شود مظروفش هم باید غربی باشد، وقتی فیلم سازی از غرب آمده بازیگران زن و مرد ما همچون بازیگران خارجی رفتار کنند. انقلاب و امام به ما جرات بازگشت به خویش را دادند.

 

وی در ادامه افزود: پس از انقلاب فرهنگی بنده تعدادی از دانشجویانی را که به علت تغییرات کاری نداشته و علاقه‌مند به کمک در صدا و سیما بودند در دوره‌های آموزشی جمع کردم. آنچه من در آن زمان به عنوان آرزو می‌پنداشتم اکنون به صورت واقعیت جلو چشمان من است. زمانی که سریال حضرت یوسف ساخته سلحشور را می‌دیدم یاد آرزوهای سال 58 و 59 خودم می‌افتادم.

 

محمدرضا سرشار، رییس انجمن قلم، نیز در تشریح 15 سال فعالیت این انجمن گفت: این انجمن پس از ثبت روز ملی قلم در 14 تیر ماه و با تکیه بر درآمد که اکثرا از حق عضویت‌ها به دست می‌آید به فعالیت‌هایی همچون اعطای معادل، اعطای وام قرض الحسنه، ایجاد فرصت برابر از طریق فرستادن رایگان اساتید به مناطقی که دارای تشکل ادبی باشند مانند استان گلستان که این طرح در آن انجام شد، برگزاری کلاس‌ها و جلسات نقد و ... پرداخته است. همچنین انجمن قلم تلاش فراوانی برای شغل محسوب شدن شاعری و نویسندگی انجام داده است که به موجب قانون نویسندگان و شاعران بتوانند شورای صنفی داشته باشند.

 

کامران پارسی‌نژاد، دبیر جشنواره قلم زرین، هم در سخنانی گفت: در شرایط کنونی کشورمان مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته است و یکی از وظایف نویسندگان و شاعران شناسایی روند شکل گیری رویدادهای مهم و تاثیرگذاری و تاثیرپذیری آن‌هاست. «انجمن قلم ایران» با برپایی جایزه قلم زرین بر آن است تا به گزینش، معرفی و تقدیر از آثار ناب ادبی بپردازد.

 

جایزه قلم زرین

در این مراسم، برگزیدگان جشنواره قلم زرین و دلایل انتخاب آن‌ها به شرح زیر اعلام شد:

 

بخش داستان بزرگسال

 

«مفتون و فیروزه» نوشته سعید تشکری از انتشارات نیستان به عنوان اثر برگزیده این بخش شناخته شد. این اثر به دلیل شخصیت‌پردازی عمیق و دقیق،‌ استفاده به جا از عنصر حقیقت، مانندی و دلالت‌گری، در ترسیم فرهنگ، باورها و مناطق طبیعی ایران،‌روایتی نو از انقلاب اسلامی 57، دوری از شعارزدگی در افشای ماهیت رژیم قبل از انقلاب به این درجه دست پیدا کرد.

 

بخش شعر بزرگسال

 

در این بخش مجموعه شعر «واژه وحشی» اثر حامد حسین‌خانی از انتشارات فصل پنجم به عنوان اثر تقدیری برگزیده شد. این اثر به دلیل داشتن تعهد شاعرانه به آرمان‌ها و ارزش‌های والای انسانی،‌تلاش‌های ارزنده برای دستیابی به افق‌های تازه،‌ نوآوری، زبان درخور تعمق و بیان مسائل و موضوعات تازه به تناسب زمان و پرداختن به آن به این درجه دست پیدا کرد.

 

نقد و پژوهش

 

کتاب «از نتایج سحر» (تحلیل شعر انقلاب اسلامی) اثر محمدرضا سنگری از انتشارات سوره مهر به عنوان اثر تقدیری برگزیده شد. این اثر به دلیل اشراف نویسنده نسبت به موضوع پژوهش، گونه‌بندی و تحلیل مناسب شعر انقلاب اسلامی از زمان پیدایش آن تا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دوره حاضر، نوآوری در انتخاب موضوع پژوهش پیرامون شعر انقلاب مورد تقدیر قرار گرفت.

 

داستان کودک و نوجوان

 

«گل‌های کاغذی» نوشته محمدعلی گودینی، انتشارات نازگل به عنوان اثر تقدیری برگزیده شد. این اثر به دلیل روایت صمیمانه و ملموس از چگونگی رشد و تعالی نگاه دو نوجوان در مواجهه با واقعیت‌های حکومت ظالمانه رژیم ستمشاهی و نقش برجسته بیگانگان در اداره امور کشور به عنوان یکی از ریشه‌های انقلاب اسلامی مورد تقدیر قرار گرفت.

 

شعر کودک

 

مجموعه شعر «بوته خیس» اثر شکوه قاسم‌نیا از انتشارات پیدایش در شاخه شعر خردسال به دلیل برخورداری از حس عاطفی و صمیمیت خردسالانه زبان و لطافت شعری و مجموعه شعر«دم گربه‌ها را بکش» اثر طیبه شامانی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شاخه شعر کودک به دلیل استحکام زبانی و توجه به مضامین تازه به عنوان اثر تقدیری برگزیده شد.

 

 

جایزه قلم زرین

 

 

نظر شما