شناسهٔ خبر: 61851257 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بازداشت ۱۴ نفر از عوامل آتش‌سوزی‌های مریوان/ چرا اطفای حریق طول کشید؟

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: با ورود دستگاه قضایی ۱۴ نفر از عوامل آتش‌سوزی‌ اخیر جنگل‌های مریوان بازداشت شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهزاد شریفی‌پور صبح امروز در نشست با خبرنگاران که در منابع‌طبیعی کردستان برگزار شد، با تبریک و قدردانی از زحمات اصحاب رسانه اظهار داشت: از 165 میلیون هکتار وسعت گستره منابع‌طبیعی کشور، 35میلیون هکتار یعنی 85 درصد عرصه منابع طبیعی است.

وی گفت: از وسعت دو میلیون و 900 هکتاری استان کردستان، یک میلیون‌ و 700 هزار هکتار معادل 62 درصد از پهنه استان را جنگل و عرصه‌های طبیعی تشکیل می‌دهد.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کردستان حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری بهینه از منابع‌طبیعی را رسالت و اولویت کاری این سازمان عنوان و  تصریح کرد: باید همگان امانتدار خوبی برای این میراث گرانبها باشیم.

وی با اذعان به اینکه اکنون با آتش‌سوزی، تخریب، تصرف و دست‌اندازی بشریت به منابع‌طبیعی دست و پنجه نرم می‌کنیم، افزود: زمین‌خواران،‌ زمین‌خواری را به عنوان کالایی لوکس قرار داده و به این حوزه تعرض کرده و عده‌ای هم دنبال قاچاق چوب هستند که از اصحاب رسانه انتظار می‌رود در راستای جلوگیری از این فعالیت‌ها، ما را همراهی کنند.

شریفی‌پور درباره آتش‌سوزی‌های اخیر مریوان بیان کرد: صعب‌العبور بودن مسیر، افزایش غیر متعارف دمای هوا و ضریب پوشش گیاهی باعث شد که پهنه این آتش‌سوزی‌ها گشترده‌تر و عرصه‌های طبیعی دچار خسارت شود.

وی با اشاره به اینکه 95 درصد از حریق‌های جنگل‌های استان توسط انسان‌ساخت است، اظهار کرد: از صددرصد، 30 درصد آتش‌سوزی‌های استان عمدی و 70 درصد سهوی است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کردستان ضمن قدردانی از اقدامات پیشگیرانه و حضور میدانی مدیرکل مدیریت بحران استانداری در آتش‌سوزی‌ها خاطر نشان کرد: در آتش‌سوزی‌های اخیر مریوان 40 دستگاه دمنده، 15 دستگاه خودرو کمک‌دار، موتورسیکلت و 70 نفر مجهز به تجهیزات فردی و گروهی، هلال‌احمر، یگان‌های سپاه، مرزبانی، ارتش و بالگردهای نیروی هوایی سپاه و وزارت دفاع در میدان حضور داشتند.

وی عنوان کرد: در عملیات اطفا حریق 70 سوتی پرواز، 280 هزار لیتر آب استفاده و زمان سوخت‌گیری از 17 دقیقه به 6 دقیقه تقلیل و سوخت 20 هزار لیتری علی‌رغم‌ همه مشکلات، از فرودگاه سنندج به مریوان اعزام شد.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با ذکر اینکه 85 درصد آتش‌سوزی اخیر مریوان ناشی از حریق پوشش گیاهی مرتعی علفه (پوار) و مابقی به‌دلیل وزش شدید باد و صعب‌العبور بودن مسیر بود، اعلام کرد: این گونه گیاهی سال بعد نیز بسترش فراهم‌ و کانون حریق خواهد بود.

وی از ورود دستگاه قضایی برای شناسایی عوامل آتش‌سوزی‌های اخیر مریوان خبر داد و اعلام کرد: در همین راستا 14 نفر از عامل آتش‌سوزی اخیر مریوان شناسایی و بازداشت شده و خودروهای حامل و ادوات، 101کیسه زغال و دو دستگاه خودرو حامل زغال نیز از آنان کشف و ضبط شد.

شریفی‌پور ضمن قدردانی از همه کسانی که در اطفا حریق آتش‌سوزی‌ جنگل‌های مریوان نقش داشتند، اظهار کرد: امیدواریم که دیگر شاهد چنین اتفاقات تلخی در استان نباشیم.

وی اعلام کرد: با هماهنگی استاندار و مدیرکل بحران استان که پا به پای ما در بحث اطفای آتش‌سوزی و پیشگیری از آتش‌سوزی‌ها پای کار بوده، خوشبختانه در 9 شهرستان استان به جز مریوان؛ میزان آتش‌سوزی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته روند کاهشی داشته است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کردستان درباره 14 نفر بازداشتی عامل آتش‌سوزی مریوان گفت: از این تعداد 12 نفر در امر زغالگیری و ایجاد کوره‌های زغالگیری فعالیت کرده، یک نفر در آتش‌سوزی عمدی دخالت داشت و یک خودرو حامل زغال در یک عملیات چهار روز بعد از آتش‌سوزی شناسایی و ضبط شد.

اجرای طرح جامع مدیریت منابع‌طبیعی و گردشگری در صلوات‌آباد سنندج

وی در بخشی دیگر از سخنان خود از اجرای طرح جامع مدیریت منابع طبیعی و گردشگری در صلوات‌آباد سنندج خبر داد و افزود: در قالب این طرح سه هزار و 580 هکتار با دارا بودن اسناد بالادستی تعریف شده که دو هزار و 18 هکتار از این میزان، خارج از حریم شهرسازی و در اختیار منابع طبیعی است.

شریفی‌پور با اذعان به اینکه اکنون دیگر گنجایش آبیدر برای پذیرش شهروندان و گردشگران اشباع شده اشت، عنوان کرد: باید مدیریت لازم برای برخورداری مردم از ظرفیت فضای سبز فراهم شود که با توجه به استقبال شهروندان، گردنه صلوات‌‌آباد بستر مناسبی برای این منظور است.

وی اضافه کرد: در قالب این طرح، 53 هکتار به عنوان تفرجگاه موقت، 33.5 هکتار جنگل کاری حاشیه جاده، هزار و 82 هکتار برای تقویت پوشش گیاهی، 16 هکتار برای ایجاد مکان‌های ورزشی و نیز بخش‌هایی به عنوان اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در نظر گرفته شده است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان کردستان از تولید سه میلیون و 100 اصله نهال در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور در استان خبر داد و اعلام کرد: از این تعداد 200 تا 500 هزار اصله در صلوات آباد غرس می‌شود.

انتهای پیام/481/

نظر شما