به گزارش تجارتنیوز، تمامی شرکتهایی که نماد آنها در سازمان بورس درج شده است جزء ناشران بورسی می باشند.
برنامه تجلیل از ناشران برتر بورس با حضور رضا عیوضلو، عضو هیئت مدیره سازمان بورس، محمود گودرزی، مدیرعامل بورس تهران محسن علیزاده عضو شورای عالی بورس، محمد خدابخشی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و مجتبی توانگر نماینده مجلس و فاطمه مقصودی نماینده مجلس و… در سازمان بورس برگزار شد.
در این همایش از ١٠ ناشر برتر سال ١٤٠١ تقدیر شد.
ناشران برتر امسال (۱۴۰۱) شرکتهای:
۱) پلیمر آریاساسول
۲) پتروشیمی نوری
۳) سیمان فارس نو
۴) فولاد کاوه جنوب کیش
۵) شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی
۶) موتورسازان تراکتور سازی ایران
۷) برق و انرژی پیوند گستر پارس
۸) رایان هم افزا
۹) تولیدی ایران تایر
۱۰) سرمایه گذاری توسعه گوهران امید بودند.
رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس افزود: با عنایت به اهمیت ویژه رتبه بندی ناشران و تقاضای فعالین بازار سرمایه مبنی بر راه اندازی مجدد رتبه بندی ناشران، این موضوع به عنوان یکی از وظایف اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران مورد تصویب قرار گرفت.
وی عنوان کرد: اهمیت رتبه بندی ناشران از آنجا است که شفافیت هرچه بیشتر عملکرد ناشران سبب افزایش آگاهی سهامداران و فعالین بازار سرمایه از میزان رعایت ضوابط و دستورالعمل و قوانین و مقررات توسط ناشران اوراق بهادار و ایجاد فضای رقابتی از حیث شفافیت و پاسخگویی بیشتر ناشران اوراق بهادار به سهامداران میشود.
به گفته وی، اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس، تصمیم به رتبه بندی ناشران بر مبنای ۳ معیار کلیدی شفافیت اطلاعاتی، حاکمیت شرکتی و توسعه بازار سرمایه با هدف انتشار لیست رتبه بندی ناشران اوراق بهادار بصورت دورهای کرد که پیش بینی میشود تحقق این امر منجر به افزایش شفافیت و پیشگیری از وقوع تخلفات در بازار سرمایه شود.
وی ادامه داد: جهت تحقق این هدف، پیش نویس دستورالعمل امتیاز دهی به ناشران اوراق بهادار در سال ۱۴۰۱ تهیه و در حال طی کردن مراحل تصویب میباشد.
به گفته ابراهیمی، در دستورالعمل مذکور علاوه به بررسی موارد عدم رعایت قوانین و تخلفات ناشران، تلاش گردیده مشوقهایی برای آن دسته از ناشرانی که نقش بسزایی در رشد و توسعه بازار سرمایه از حیث شفافیت، استفاده ابزارهای مالی نوین، افزایش تولید و سود اقتصادی واحد تجاری دارند در نظر گرفته شود. همچنین تلاش شده است مزایای تشویقی برای ناشران برتر از جمله سهولت در امر پذیرش شرکتهای تابعه، فرایندهای صدور اوراق بدهی و سرمایهای و معافیتهای مالیاتی بیشتر (پس از تصویب در یکی از قوانین بالادستی از جمله برنامه هفتم توسعه) و سایر مزایا در نظر گرفته شود.
رئیس اداره میز صنعت و رتبه بندی ناشران افزود: در همین راستا موضوع تجلیل از ناشران برتر سال ۱۴۰۰ سال گذشته برگزار شد و جهت ایجاد فرهنگ تجلیل از ناشرانی که در امر اطلاع رسانی به موقع و قابل اتکا و حفظ حقوق سهامداران پیش رو بودند برای سال ۱۴۰۱ نیز ادامه مییابد.
به گفته ابراهیمی، ارائه اطلاعات به موقع، ارائه اطلاعات قابل اتکا، ارائه گزارش حسابرسی مقبول، نداشتن سابقه تخلفات در یکسال گذشته، پرداخت سود سهام از طریق سامانه سجام، عدم تملک سهام شرکت مادر توسط شرکتهای فرعی، عدم عضویت در بیش از ۳ ناشر ثبت شده نزد سازمان و نهادهای مالی بعنوان عضو غیر موظف، حضور عضو غیر موظف مالی در ترکیب هیات مدیره، ارائه اطلاعات زودتر از موعد و افزایش در میزان تولید (برای ناشران تولیدی) و نیز افزایش درامد عملیاتی و سود آوری معیارهای انتخاب ۱۰ ناشر برتر هستند که از آنها تجلیل خواهد شد.
ناشر بورس چیست؟
تمامیشرکت هایی که نماد آنها در سازمان بورس درج شده است جزء ناشران بورسی می باشند که ملزم به انتشار گزارش های مصوب سازمان بورس هستند تا از این دریچه بتوانند به حیات خود در بورس ادامه دهند.
تمامی شرکت های ثبت شده در سازمان بورس ، شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس و شرکت های زیرمجموعه آنها ملزم به ارایه گزارشات به سامانه جامع اطلاعات ناشران هستند حتی اگر شرکت های زیرمجموعه شان در سازمان بورس ثبت نشده باشند.
کلمه کدال مخفف لغات انگلیسی Comprehensive Database Of All Listed Companies به معنای سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران است. این سامانه در ایران سایتی به عنوان سایت کدال و به نشانی www.codal.ir دارد که تحت نظارت سازمان بورس و طبق ماده ۲ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۶ شروع به فعالیت رسمی کرد.
تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس و زیرمجموعه های آنها موظفند تا اطلاعات مورد نیاز سرمایه گذاران و شفافیت های مالی را طبق قانون سازمان بورس اوراق بهادار تهران برای این سامانه ارسال کنند تا به وسیله این سامانه، به اطلاع عموم برسد و در دسترس قرار گیرد.
منبع: سنا نیوز