شناسهٔ خبر: 61771488 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

سی ان ان:

چهار زندانی دو تابعیتی در ایران از زندان اوین به هتلی منتقل شدند+ فیلم

ایرنا

شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از مشاور حقوقی یکی از زندانیان دو تابعیتی در ایران اعلام کرد که چهار زندانی دو تابعیتی از زندان اوین به حبس خانگی در هتلی منتقل شده اند.

صاحب‌خبر -

گروه بین الملل: شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد: با توجه به اظهارات یک وکیل، چهار آمریکایی که به صورت غیر  قانونی در  ایران بازداشت شده بودند اکنون از زندان اوین آزاد شده و در حصر خانگی قرار گرفته اند. این یک نشانه امیدوار کننده از آزادی آنها پس از سالها حبس است.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از ایرنا، کریستین امانپور مجری مشهور شبکه سی ان ان آمریکا به نقل از  جرد گنسر، مشاور حقوقی سیامک نمازی گفت: «انتقال گروگان‌های آمریکایی از زندان اوین توسط ایران به حبس خانگی تحول مهمی است.  اگرچه من امیدوارم که این اولین قدم برای آزادی نهایی آنها باشد، این در بهترین حالت آغاز پایان است و نه بیشتر.»

بر اساس این گزارش، سه زندانی دو تابعیتی ایرانی - آمریکایی شامل  سیامک نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز، و چهارمین فرد که نامش مشخص نیست، از زندان اوین تهران منتقل شدند و پیش‌بینی می‌شود که در هتلی تحت مراقبت مقامات ایرانی نگهداری شوند.  دولت بایدن در حال مذاکره برای آزادی آنها از ایران است.

سی ان ان اعلام کرد گنسر که در اظهار نظر محتاط است، افزود: " هیچ تضمینی در مورد آنچه از این به بعد اتفاق می افتد وجود ندارد."

این در حالی است که متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۱۷ مرداد ماه  با بیان اینکه دولت بایدن در تلاش برای آزادی آمریکایی ها بازداشت شده در ایران است، در واکنش به بازداشت پنجمین زندانی دو تابعیتی اعلام کرد که درباره جزئیات موضوع زندانیان آمریکایی اظهار نظر نمی‌کند.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در خصوص زندانیان دو تابعیتی آمریکایی در ایران و انتشار خبری مبنی بر بازداشت یک زن بعنوان پنجمین بازداشتی و توقف اجرای تبادل زندانیان میان تهران – واشنگتن به این دلیل گفت: «من آن گزارش را دیدم، اما قصد ندارم درباره جزئیات اظهارنظر کنم. ما تلاش می‌کنیم تا آمریکایی‌هایی را که در ایران بازداشت هستند، آزاد کنیم.»

میلر افزود: «در چند هفته گذشته گزارش‌های زیادی در این مورد منتشر شده اما در این زمان که اولویت اصلی ما آزادی آنها و خروج امن از ایران است، ترجیح می‌دهم اظهارنظری نکنم و بدیهی است که این موضوع بسیار حساسی است.»

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا پیش از این گفته بود که در حال حاضر، چهار ایرانی- آمریکایی در ایران زندانی هستند و ایالات متحده همچنان برای آزادی آنها تلاش می‌کند.

وزیر امور خارجه ایران درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا گفته است: تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است و ما در این خصوص گفتگوهای غیرمستقیمی را از سال گذشته با طرف آمریکایی داشتیم.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران ۱۵ مرداد ماه در جمع خبرنگاران در خصوص سفر آقای باقری به مسقط و مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا برای تبادل زندانی گفت: ما موضوعات مهمی را با نقش آفرینی عمان در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و کنسولی در دست پیگیری داریم و این موضوعات با توجه به اهمیتشان به طور مستمر نیازمند مشورت، گفتگو و تبادل نظر هستند. در همین چهارچوب سفرهای متقابل میان تهران و مسقط در سطوح مختلف انجام می‌شود. سفر آقای باقری هم در همان چهارچوب پویایی دیپلماتیک و با تمرکز بر مسائل مهم دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی میان دو کشور انجام شده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران تصریح کرد: ما موضوع تبادل زندانی را به عنوان یک مسئله انسانی مورد توجه داریم و گفتگوی با واسطه با طرف آمریکایی برای ایجاد یک راه حل به منظور تبادل زندانیان ادامه دارد. این موضوع جزء موضوعات جاری و در حال پیگیری میان دو طرف‌ است و در این زمینه دولت عمان هم نقش آفرینی خاص خود را دارد.

 جزئیات روزنامه آمریکایی درباره توافق ایران و آمریکا بر سر تبادل زندانیان

 روزنامه نیویورک تایمز: مراد طاهباز، سیامک نمازی و عماد شرقی از جمله زندانیان آزاد شده توسط ایران هستند.

 نام ۲ زندانی آزاد شده دیگر ذکر نشده است. یکی از ۲ زندانی ناشناس آزاد شده «دانشمند» و دیگری «تاجر» است.

 زندانی پنجم که یک زن است، پیش‌تر آزاد شده و در حال حاضر در مراقبت خانگی به سر می‌برد.

 دولت بایدن ۶ میلیارد دلار پول بلوکه‌شده از فروش نفت ایران در کره جنوبی را آزاد کرده و آن را به حسابی در قطر منتقل خواهد کرد.

 دولت قطر اموال ایران را کنترل خواهد کرد و تنها به ایران اجازه خواهد داد تا برای خرید کالاهای بشردوستانه از آن استفاده کند.

 این توافق در ماه مارس تقریبا کامل شده بود اما مذاکرات در این‌باره به دلیل دستگیری یکی از دو تبعه ناشناس آمریکایی توسط ایران متوقف شد.

 شورای امنیت ملی آمریکا: انتقال ۵ زندانی آمریکایی در ایران به بازداشت خانگی را تائید می‌کنیم

 مذاکرات برای آزادی کامل پنج زندانی آمریکایی همچنان ادامه دارد.

رابرت مالی برگشت

رابرت مالی : خوشحالم زندانی ها به توافق رسیدیم

نماینده دائم ایران در سازمان ملل، توافق ایران و آمریکا با میانجیگری یک کشور ثالث برای آزادی 5 آمریکایی و آزاد شدن 6 میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران از کره جنوبی را تأیید کرد.

توضیحات یک منبع آگاه درباره اجرای توافق تبادل زندانیان ایران-آمریکا

یک منبع آگاه مدعی شد:
فرآیند تبادل زندانیان آغاز شده است.
منابع ایران در حال انتقال به حساب‌هایی است که در خصوص انتقال از کره جنوبی (و تبدیل از ارز وون) درباره آنها توافق شده است.
انتقال قطعی منابع که به حساب در قطر انجام شود، زندانی‌های آمریکایی خارج می شوند تعدادی از زندانیان ایرانی در آمریکا هم آزاد می‌شوند.
کل منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی در این فرایند آزاد و صرف واردات کالاهای غیرتحریمی می‌شود.

اطلاعات تکمیلی درباره روند تبادل زندانیان ایران-آمریکا و آزادسازی پول‌های ایران در کره جنوبی


فرآیند اجرای توافق ایران و آمریکا برای تبادل زندانیان و همچنین آزادسازی تمام پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی آغاز شده است.

در این فرآیند قرار است ابتدا پول‌های ایران در کره از واحد وون(واحد پول کره جنوبی) به یورو تبدیل شود که این مهم انجام شده و در ادامه بناست که به حسابی در قطر واریز شود تا در اختیار ایران قرار گیرد.

مبلغ پول‌های ایران در کره جنوبی که بناست آزاد شود ۶ میلیارد دلار است.

پس از واریز این پول به حسابی در قطر، تبادل زندانیان نیز به انجام می‌رسد.

در این تبادل، چهار تبعه آمریکایی(سیامک نمازی، عماد شرقی، مراد طاهباز و یک زندانی دیگر) در قبال آزادسازی همان تعداد یا بیشتر از ایرانیان در بند آمریکا آزاد می‌شوند.

تا وقتی که پول‌های ایران کامل به قطر منتقل نشود، زندانیان امریکایی آزاد نمی‌شوند.

دولت کشورمان علاوه بر پیگیری راهکارهای دیپلماتیک برای آزادسازی منابع ایران در کره جنوبی، از حدود یکماه پیش فرآیند حقوقی علیه کره جنوبی را هم آغاز کرده بود که این دو مسیر نهایتا به آزادسازی همه منابع منجر می‌شود.

انتهای پیام/#

نظر شما