به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رسانههای نیجریه امروز سهشنبه گزارش دادند که رؤسای ستاد کل ارتشهای کشورهای عضو «جامعه اقتصادی غرب آفریقا» (اکواس) در نشستی که داشتهاند با تجهیز 25 هزار نیروی نظامی برای حمله احتمالی به نیجر موافقت کردند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، کشورهای آفریقایی در حال برنامه ریزی برای تجهیز و اعزام 25 هزار نیروی نظامی به نیجر به عنوان بخشی از تهاجم نظامی هستند. منابع مطلع در این زمینه خبر دادند، احتمالا نیمی از این نیروها توسط نیجریه تامین میشود.
ویکتوریا نولند، معاون اول وزیر امور خارجه آمریکا، پس از سفر خود به نیجر و دیدار با تعدادی از مقامات شورای نظامی این کشور، گفت که مذاکره با شورای انتقالی حاکم بر نیجر بسیار دشوار است.
شبکه خبری «سی ان ان» امروز دوشنبه گزارش داد : شورای نظامی نیجر در حال استقرار نیروهای کمکی در نیامی، پایتخت این کشور است. شبکه خبری مذکور نوشت که این تحرکات به منظور پیشگیری از هرگونه مداخله احتمالی صورت گرفته است.
با توجه به تغییرات نظامی گسترده ایجاد شده در کشور آفریقای نیجر، تغییرات سیاسی نیز در این کشور انجام شده است، به طوری که شورای انتقالی در نیجر «علی مهمن لامین زین» اقتصاددان و وزیر اقتصاد نیجر را به عنوان نخستوزیر منصوب کرد.
روز چهارشنبه هفته گذشته 26 جولای (4 مرداد) ، افسران واحد گارد ریاست جمهوری، محمد بازوم، رئیس جمهور این کشور را در داخل کاخ ریاست جمهوری بازداشت و اعلام کردند که او برکنار شده است. ژنرال عبدالرحمن چیانی روز جمعه (6 مرداد) خود را حاکم جدید معرفی کرد.
با برکناری محمد بازم از ریاست جمهوری نیجر، قدرت استعماری سابق فرانسه حدود 2500 سرباز را در نیجر و در همسایگی چاد مستقر کرده است. نیجر یکی از آخرین شرکای محلی فرانسه در مبارزه با تروریسم در ساحل آفریقا بود.
اکواس بعد از برکناری رئیس جمهور نیجر، طی نشستی فوری به این تحولات واکنش نشان داد و آن را کودتا خواند و طی تصمیماتی، اموال نیجر در کشورهای عضو اکواس را بلوکه کرد و مرزها و آسمانش را به روی نیجر بست.
کشورهای عضو اکواس از احتمال مداخله در نیجر برای بازگردان بازوم به قدرت خبر دادهاند.
شورای نظامی نیجر، هیئت «اکواس» را راه نداد
در همین ارتباط، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که شورای نظامی نیجر که اخیر با ساقط کردن رئیس جمهور این کشور قدرت را به دست گرفته، هیئت اعزامی از سوی کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا (به اختصار اکواس) را به نیامی، پایتخت نیجر راه نداده است.
انتهای پیام/
∎