شناسهٔ خبر: 6164383 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران‌ورزشی | لینک خبر

کارشکنی‌ها اثری نداشت، عنایت رییس دپارتمان شد

رییس جدید صندلی‌های آسیایی را باز پس می‌گیرد

صاحب‌خبر -



مهدیه دریابیگی


مسعود عنایت رییس دپارتمان داوری شد. روز گذشته حوالی ظهر علی کفاشیان حکم عنایت را برای ریاست دپارتمان داوری زد. اتفاقی که از حدود یک ماه پیش قرار بود بیفتد اما دبیرکل فدراسیون ترجیح داد در سکوت خبری مسائل مربوط به داوری را پیگیری کند. در فصل چهاردهم جامعه داوری روزگار خوبی نداشت! داوری بیشتر از همه از اختلافات روسای داوری لطمه خورد.
بین رییس کمیته داوران و رییس دپارتمان داوری اختلاف بود و این اختلاف از روز اول شروع کار این دو نفر معلوم بود. حدود چهار سالی هم آتش این اختلاف درونی دامن جامعه داوری را گرفت! در لیگ سیزدهم و چهاردهم هم برای این جامعه اتفاقات بدی افتاد از غش کردن قهرمانی به طرف تیم سپاهان تا عمدی جلوه دادن تصمیم فغانی در ورزشگاه یادگار امام. همه این اتفاقات هم از یک مساله مهم نشات می‌گرفت آن هم یکدل نبودن دپارتمان و کمیته داوران. اصفهانیان و عسگری حتی برای برگزاری یک کلاس هم نمی‌توانستند متحد عمل کنند و با هم لجبازی می‌کردند.
سرانجام و در شرایطی که سر و صداهای زیادی در ورزشگاه یادگار امام در آخرین روز بازی‌ها بلند شد مسوولان فدراسیون تصمیم گرفتند که رییس دپارتمان داوری را کنار بگذارند. از فردای آن روز هم افراد زیادی برای صندلی عسگری نقشه کشیدند. بعضی‌ها هم با کفاشیان ملاقات‌های پنهانی داشتند تا بتوانند برنامه‌های خود را به رییس فدراسیون ارائه دهند اما در این میان دبیرکل فدراسیون نام شخصی را به زبان آورد که پیش از این هیچ کس فکر نمی‌کرد که او حاضر شود این پست را بپذیرد. مسعود عنایت شخصی بود که توسط اسدی پیشنهاد شد.
باز هم این گزینه پیشنهادی به دنبال خود حرف و حدیث‌های زیادی داشت و افرادی که زمان ریاست عنایت در کمیته داوران از هر طرف او را مورد حمله قرار دادند از آمدن دوباره عنایت به کمیته داوران شوکه شدند و از فردای آن روز کارشکنی‌ها برای بازگشت او شروع شد. خیلی‌ها در تماس تلفنی با اصفهانیان به او این هشدار را دادند که با بازگشت عنایت به کمیته داوران عملا او دیگر هیچ اختیاری نخواهد داشت، این مسائل هم اصفهانیان را ناراحت کرد و در مصاحبه‌هایی عنوان می‌کرد که نباید عنایت از کانال دیگری به کمیته داوران بیاید! در این میان هم هر وقت از اسدی می‌پرسیدند چرا رییس جدید دپارتمان داوری را معرفی نمی‌کنی در پاسخ می‌گفت: «عجله‌ای نداریم.»
این پاسخ نگران‌کننده بود و این دلواپسی را به وجود می‌آورد که فرصت‌ها در این فاصله سوخته شود و برنامه‌ریزی‌ها انجام نشود.
در حالی که روزها سپری می‌شد و 15 روز دیگر داوران باید در کلاس توجیهی داوری شرکت کرده و تست بدهند هنوز دپارتمان داوری متولی نداشت تا اینکه دیروز کفاشیان طی حکمی عنایت را رسما رییس دپارتمان داوری اعلام کرد. سرانجام داوری از بلاتکلیفی در آمد و عنایت قرار است به زودی کارش را در کمیته داوران شروع کند. از آنجایی که عنایت فرد سالم و با تدبیری نشان داده این انتخاب را می‌توان به فال نیک گرفت. در طی یک مدت کوتاه دو اتفاق مهم می‌تواند نویدبخش اتفاقات بهتری در جامعه فوتبال شود. در ابتدا حکم کمیته استیناف بدون مصلحت‌اندیشی و مماشات اعلام شد و بعد اینکه بدون در نظر گرفتن کارشکنی‌ها عنایت برای ریاست دپارتمان داوری انتخاب شد. در زمان عنایت حال و روز لیست بین‌المللی خوب بود و ایران در آسیا 7 صندلی داشت برای مدتها به خاطر یکسری از اتفاقات این 7 صندلی به یک صندلی تبدیل شد! استعدادیابی در داوری نشد و حتی سرمایه‌های داوری به دلایل مختلف از این حرفه خداحافظی کردند! با بازگشت عنایت این امیدواری وجود دارد که باز هم اتفاقات خوب گذشته در داوری بیفتد و هجمه‌ها علیه این حرفه کمتر شود.
البته اینطور که گفته می‌شود احتمال زیاد دارد با برگزاری مجمع اسلامیان جای اصفهانیان را بگیرد و با این تغییر از صفر تا صد داوری را به عنایت بدهند که این هم می‌تواند اتفاق خوبی باشد.