شناسهٔ خبر: 61614339 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

عقلانيت و قانون گرايي، دستور کار قوه قصاييه در دوره تحول

صاحب‌خبر -
عقلانيت و قانون گرايي، دستور کار قوه قصاييه در دوره تحول

خبرگزاری آریا-سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قصاییه تلاش داشته است در دوره تحول و تعالی، با عقلانیت و قانون گرائی کار خود را پیش ببرد.
به گزارش خبرگزاری آریا، سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه همکاری با تمام دستگاه‌ها و افراد مسئول در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را وظیفه خود می‌دانیم، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا وزن قانون مندی خود را بر تمامی رفاقت‌ها چیره ساخته و نگذاریم تا حق قانونی مردم و مطالبات بر حق آن‌ها تضییع شود.عقلانیت و قانون گرایی، دستور کار قوه قصاییه در دوره تحول
وی افزود: بر همین اساس تمرکز خود را بر اجرایی ساختن مطالبه به حق مقام معظم رهبری و مردم در خصوص تحقق شعار سال قرار دادیم و معتقدیم که پرونده‌های جدید باز شده در افکار عمومی به صورت روز مره نباید کلیه مسئولان نظام را از تحقق هدف اصلی سال دور سازد.
ستایشی ادامه داد: قوه قضاییه روزمرگی و گرفتار شدن در این فرآیند که دیگران برای مسئولان باز کرده اند را منجر به دور شدن از افق ترسیمی مقام معظم رهبری و مردم ارزیابی کرده و تلاش دارد تا به شدت از آن اعتراض کند.
وی افزود: در دوران تحول و تعالی تلاش داشته ایم تا با پرهیز از رفتار‌های احساسی، واکنشی و تبلیغاتی و به خدمت گرفتن ظرفیت‌های فکری اغلب متخصصان، ریل حرکتی قوه قضاییه را به سمت اجرای دقیق قانون و فنی شدن امور پیش ببریم.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به حضور رئیس دستگاه قضا در جمع قضات و نخبگان عالی رتبه قضایی و برجسته دیوان عالی کشور برای اولین بار به منظور نظر خواهی آن‌های در خصوص انتخاب ریاست دیوان عالی کشور، گفت: در همین راستا این اقدام قابل ارزیابی است.
وی افزود: تلاش کردیم تا مطالبه گری در درون قوه قضاییه را نهادینه سازیم و در این رابطه نقد از درون با هدف اصلاح گری و زدودن پیرایه‌ها را به فال نیک گرفته و اساسا این نقدر را در بالاترین سطوح دنبال کردیم.
وی افزود: قوه قضاییه یکی از منتقدان جدی و دارای تخصصی است که رفتار‌های صورت گرفته تحت عنوان دستگاه قضایی که تناسبی با قانون نداشته را به نقد نشسته است. نقد اخیر رئیس قوه قضاییه درباره لزوم دقت و توجه قضات دیوان عالی کشور درباره عدم صدرو آرای خلاف بین شرع و یا نقد دیگر رئیس دستگاه قضایی در خصوص لزوم اطلاع به ممنوع الخروجی‌ها و یا نمونه‌های متعدد دیگر در این خصوص را می‌توان در این قالب مورد سنجش و ارزیابی قرار داد.
سخنگوی دستگاه قضا گفت:کمترین مشکلات برای ما در قوه قضاییه قابل اهمیت است. حتی اگر دو مورد هم وجود داشته باشد باید به آن دو مورد نیز توجه ویژه شود.
ستایشی تاکید کرد: بر پایه ضرورت اجرایی سند تحول قضایی، جشنواره‌ای با عنوان نقد برتر در دستگاه قضایی برگزار شد و هدایایی به برترین منتقدان قوه قضاییه اهدا شد. مدار حرکت قوه قضاییه، استفاده از خرد جمعی، تلاش همگانی برای تحقق قانون و اجرای عدالت برای همگان و قاطعیت در برابر گردن کشان قانون شکن و حراست از حق مظلومان و پرهیز از جو زدگی‌های سیاسی و جناحی است که به آن التزام داشته و عمل می‌کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به هتک حرمت به قران کریم گفت: با موضوع هتک حرمت قرآن کریم در کشور‌های اروپایی مواجه هستیم که باید محکم و استوار مانند تمامی ملت‌های مسلمان و خاصه ملت بزرگوار ایران اسلامی مواضع خود را در مرود این موضوع اعلام کنیم. هرچند که این مواضع در مقاطع زمانی اعلام شده است.
وی افزود: از اقدام هتاکانه در توهین به کتاب آسمانی و مقدس ما که با چراغ سبز برخی دولت‌های غربی در اروپا صورت گرفته است که در خصوص آن ابراز انزجار و تنفر می‌کنیم و معتقدیم که بی‌شک دست ناپاک و جنایت پیشه صهیونیست هم، چون همیشه در پس پرده این هتاکی قرار دارد.
ستایشی بیان کرد:، اما دولت‌های حامی بدانند که با حمایت از این اقدام خود را در مقابل خشم مقدس تمامی مسلمانان عالم قرار داده و با این همراهی و سکوت روز به روز واگرایی خود با مسلمانان را بیشتر و افزون می‌کنند. سرانجام نیز نور خدا نه تنها خاموش شدنی نیست بلکه شعاع پرتو افکن آن افزایش خواهد یافت.

مجازات های جایگزین حبس
سخنگوی قوه قضاییه درباره مجازات های جایگزین حبس گفت: مقررات مربوط به این موضوع در ماده 64 قانون مجازات های اسلامی و در دیگر قوانین، تبیین شده است. آقای ستایشی افزود: اعتقاد ما این است که موفقیت ما در اجرای دقیق موازین قانونی، و تحقق سند تحول است و اجرای مجازات جایگزین حبس، شامل جزای نقدی بدل از حبس، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان و محرومیت از حقوق اجتماعی جایگزین و... است که با شرایط مقرر در قانون اعمال می شود.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان این که طبق آنچه در مقررات سند آمده است و همچنین در دستورالعمل ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری زندانیان، میزان مجازات های جایگزین باید 15 درصد باشد گفت: دادستانی و دفتر نظارت بر زندان ها این دستورالعمل را در سطح ملی و استانی رصد می‌کنند.
آقای ستایشی با بیان این که توجه دادگاه ها به اجرای مجازات جایگزین حبس و پابند الکترونیک، به طور مستمر بررسی می شود و اقبال خوبی هم از این موضوع شده است افزود: برای اجرای مجازات های جایگزین حبس، موانعی وجود دارد؛ وقتی به پرونده ای مجازات جایگزین داده می شود، مثلا دستگاهی که باید در آن خدمات اجتماعی رایگان انجام شود، آن دستگاه اقبالی ندارد.

پابند الکترونیک
سخنگوی قوه قضاییه درباره میزان استفاده از پابند الکترونیک به عنوان یکی از مجازاتهای جایگزین حبس هم گفت: از سال 98 تاکنون بیش از 36 هزار نفر از پابند الکترونیک استفاده کرده اند و در 4 ماه سال جاری حدود 8 هزار نفر از آن استفاده کرده اند.

وکالت و قانون تسهیل
سخنگوی قوه قضاییه درباره آزمون مجدد از کارآموزان وکالت ضمن تاکید بر اجرای کامل قانون گفت: تصور ما این است که آزمون کارآموزان صرفا به علت ارتقا کارآموزان در مباحث فنی وکالت است. اگر کسی نمره قبولی نیاورد، دوباره کارآموزی می‌کند. لذا کلمه مردودی اینجا موضوعیت ندارد. بلکه امکان تکرار کارآموزی وجود دارد. رفع مغایرت های آیین نامه وکالت با قانون تسهیل، انجام شده و اعمال شده است.

پرونده عظام خودرو

آقای ستایشی درباره پرونده عظام خودرو به عنوان یکی از پرونده های کثیرالشاکی گفت: در جلسه قبل مفصل توضیح داده شد و گفتیم : این پرونده مورد رسیدگی واقع شده و 8 نفر از کارمندان گمرگ به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی در این پرونده بودند. با توجه به پیچیدگی این نوع پرونده ها فرایند رسیدگی طولانی است و این پرونده در مرحله ابلاغ است. پرونده کروز بیش از 8 جلد است و فقط قرائت کیفرخواست، 8 جلسه طول کشیده است و متهم در 2 جلسه از خود دفاع کرده است. و لذا پیچیدگی دارد.

پرونده حمید نوری
سخنگوی قوه قضاییه با بیان این که وضعیت آقای حمید نوری باید سریع تر تعیین تکلیف شود گفت: ما پیگیری های زیادی را انجام دادیم و معاونت بین الملل وضعیت بغرنج ایشان را تبیین کرده است. اما اتفاق جدید و مثبتی در مورد ایشان رخ نداده است و همچنان در سلول انفرادی نگه داری می شود.
آقای ستایشی گفت: با خبر شدیم جمعه گذشته پس از یکماه ایشان با خانواده خود تماس تلفنی داشته است؛ ما به جد نگران سلامت این شهروند محبوس در زندان های سوئد هستیم. شهروندی که با پرونده سازی منافقین جنایت کار در زندان است. آقای ستایشی افزود: در دهم و چهاردهم شهریور جلسه 13 و 14 دادگاه تجدید نظر ایشان برگزار می شود.

اعمال ماده 477
آقای ستایشی همچنین گفت: در سال گذشته حدود 1200 درخواست اعمال ماده 477 ثبت شده است که حدود 46 درصد آن به دیوان عالی ارسال شده است.

پرونده برخی خبرنگاران
سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده خبرنگاران یکی از روزنامه ها گفت: موضوع این خبرنگاران ربطی به ماجرای مرگ مهسا امینی ندارد. اینها در مقاطعی با سرویس های بیگانه ارتباط داشتند و به زودی اطلاعات دقیقی از این موضوع منتشر می شود.
وی افزود: وکلای این متهمان روز شنبه همین هفته، لایحه دفاع خود را به دادگاه تقدیم کرده و پرونده در مرحله انشای رای است که به محض صدور رای اطلاع رسانی میشود.

نظر شما