غلامحسین کرباسچی مدیر مسئول روزنامه هم میهن بر ضرورت پذیرش هویت مستقل رسانه ها تاکید می کند و با اشاره به نوع نگاه و رویکرد قوای سه گانه به خبرنگاران می گوید: خوشبختانه در این دوره، قوه قضائیه به نسبت دوره های قبل، برخوردهای مثبت تری با کار رسانه ها دارد و بهتر از گذشته شده است. اما متأسفانه به دلیل برخوردهای نامناسب قوا و دستگاه های مختلف در برخورد با اهالی رسانه، مرجعیت خبری رسانه های ما کمرنگ شده و مخاطب پیگیر اخبار در رسانه های خارج است.
به گزارش شفقنا بخش هایی از گفت و گوی کرباسچی را در ادامه می خوانید:
- دو نوع نگاه به خبرنگاران وجود دارد، در یک نگاه و رویکرد، مسئولان خبرنگاران را به عنوان روابط عمومی خود تلقی می کنند، البته یک عده از خبرنگاران هم وظایف روابط عمومی را انجام می دهند. در خبرگزاریهای وابسته به دستگاه های مختلف، بسیاری از خبرنگاران نقش روابط عمومی دارند.
- اما خبرنگاران رسانه های مستقل، روابط عمومی دستگاهی نیستند و کار رسانه ای خود را انجام می دهند. از طرفی دیگر این رویکرد هم وجود دارد که جایگاه حرفه روزنامه نگاری در کشور ما جا نیافتاده است و به رسانه به عنوان یک هویت مستقل نگریسته نمی شود.
- در حالیکه اگر این هویت مستقل پذیرفته شود و واقع نمایی کرد، شاید این واقع نمایی به مذاق خیلی ها خوش نیاید و اگر خوشمان نیامد، نباید فکر کنیم که آن خبرنگار که در این کشور در حال انجام مسئولیت خود است، او را دشمن تلقی کنیم. به همین خاطر باید کار رسانه ای را بپذیریم.
- اگر کشوری به دنبال اطلاع رسانی رویداد و اخبار است و می خواهد آن را با افکار عمومی در میان بگذارد باید رسانه را به معنای واقعی آن بپذیرد و نباید انتظار داشت که همیشه رسانه در حال تعریف و تمجید باشد. باز هم تاکید می کنم خیلی از مدیران در رده های مختلف، نگاه روابط عمومی به خبرنگاران دارند که ایننگاه با کار روزنامه نگاری در رسانه های مستقل در یک راستا نیست.
- خوشبختانه در این دوره، قوه قضائیه به نسبت دوره های قبل، برخوردهای مثبت تری با کار رسانه دارد و بهتر از گذشته شده است. متأسفانه به دلیل برخوردهای نامناسب برخی دستگاه های مختلف در برخورد با اهالی رسانه، مرجعیت خبری رسانه های ما کمرنگ شده و مخاطب پیگیر اخبار در رسانه های خارج است.
- او ادامه می دهد: از طرفی چون هیچ رویدادی امروزه پنهان نمی ماند، با انتقال این مرجعیت، قطعا این رویدادها با تفسیرهای سوگیرانه ای همراه خواهد بود. باید به این مساله توجه کرد که حتی اگر خبرنگاری کارش مورد قبول ما نباشد، بالاخره در داخل همین کشور و در چارچوب همین مرز و خط قرمز ها در حال فعالیت است و آنها را رعایت می کند و دلش برای کشورش می سوزد.
- نهادی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که باید نقش حمایتی از رسانه ها و روزنامه نگاران را داشته باشد، دائم دنبال ایراد گرفتن از کار خبرنگاران است. واقعا عجیب است که وزارت ارشاد در این دوره به جای نقش حمایتی، بیشتر نقش شکایتی دارد.
نظر شما