شناسهٔ خبر: 61583184 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

محیط‌ زیست : طغیان رودخانه های سیستان و بلوچستان ، موجب جابه‌جایی گاندوها می‌شود / مردم از حضور در کنار رودخانه‌ها، آبگیرها یا هوتک‌ها خودداری کنند

با شروع بارش‌های فصلی و ایجاد جریان‌های آبی در جنوب استان سیستان و بلوچستان علاوه بر خطر بروز سیلاب در منطقه، موجب جابه‌جایی تمساح پوزه‌کوتاه یا همان گاندوها بین آبگیرها و هوتک‌ ها می‌شود که مردم باید به‌شدت مراقب حمله آنها باشند.

صاحب‌خبر -
با توجه به طغیان رودخانه ها، تمساح ها به حاشیه رودخانه ها و زیستگاه های انسانی جابجا می‌شوند.
 
سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست سیستان و بلوچستان گفت: جریان‌های آبی فصلی موسوم به بارش‌های مونسون موجب جابه‌جایی گاندوها در مناطق جنوب استان می‌شود.
 
به گزارش محیط زیست استان، محمدرضا علیمرادی اظهار کرد: با شروع بارش‌های فصلی و ایجاد جریان‌های آبی در جنوب استان علاوه بر خطر بروز سیلاب در منطقه، موجب جابه‌جایی تمساح پوزه‌کوتاه یا همان گاندوها بین آبگیرها و هوتک‌ها می‌شود که مردم باید به‌شدت مراقب حمله آنها باشند.
 
وی تأکید کرد: شهروندان نسبت به تردد در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه باهوکلات، هوتک‌ها، مرداب‌ها و مناطق حاشیه‌ای که محل تجمع آب‌های راکد است خودداری کنند.
 
سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست سیستان و بلوچستان گفت: احتمال حضور گاندوها در زیستگاه‌های انسانی از قبیل روستاها، کنار رودخانه‌های دوردست از حوزه زیستی یا در سایر مناطق باتوجه‌ به جریان‌های آبی، وجود دارد و به تمام هم استانی‌ها، مسافران و گردشگران توصیه می‌شود از حضور در کنار رودخانه‌ها، آبگیرها یا هوتک‌ها و سایر مناطقی که در مسیر آب بوده، خودداری کنند.
 
وی بیان کرد: گاندو با حفر کانالی که چندین متر عمق داشته و طول آن به ۱۵ متر می‌رسد، هم پناهگاهی برای زندگی و استراحت خود در ساعت‌های گرم روز تهیه می‌کند و هم از تبخیر آب جلوگیری کرده و با ذخیره آب در کانال‌ها به حفظ آب برکه‌ها و تالاب‌ها در فصل‌های گرم و ایام خشکسالی کمک می‌کنند.
 
علیمرادی افزود: با وجود وسعت بسیار زیاد زیستگاه تمساح پوزه‌کوتاه و عدم امکان حصارکشی و ایجاد محدودیت، علاوه بر نصب تابلوهای جدید هشداردهنده و گشت و کنترل مداوم همیاران و محیط‌بانان این اداره کل، مباحث آموزشی نیز در روش‌های گوناگون در منطقه اجرا شده؛ اما متأسفانه بی‌احتیاطی و عدم توجه به علائم هشداردهنده گاهی موجب بروز حوادث ناگواری می‌شود.
 
وی خاطرنشان کرد: به‌منظور پیشگیری از وقوع حوادث تلخ و حملات احتمالی حیات‌وحش به هم استانی‌ها توصیه می‌شود در زمان مشاهده هرگونه جانور وحشی گرفتار در مناطق مراتب را به نزدیک‌ترین اداره حفاظت محیط‌زیست اعلام و یا با سامانه شبانه‌روزی ۱۵۴۰ تماس حاصل کنند.