شناسهٔ خبر: 61420240 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

پیام های تسلیت علما و شخصیت ها در پی درگذشت آیت‌الله حسن صانعی

صاحب‌خبر -

شفقنا- علما، شخصیت ها و مقامات کشوری در پیام های جداگانه درگذشت آیت الله حسن صانعی را تسلیت گفتند.

به گزارش شفقنا، متن پیام های تسلیت به شرح زیر است:

پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت آیت الله صانعی: خردمندی و خیرخواهی را دو خصوصیت این شخصیت بی تظاهر شناخته ام

رهبر انقلاب اسلامی در پیامی با تسلیت در گذشت آیت الله شیخ حسن صانعی، آن مرحوم را ثابت قدم و از قدیمی‌ترین اصحاب امام خواندند و از خردمندی و خیرخواهی بعنوان دو خصوصیت بارز آن شخصیت نام بردند.

متن پیام به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

درگذشت جناب حجه الاسلام‌ والمسلمین آقای حاج شیخ حسن صانعی رحمه‌ الله‌ علیه را به خاندان مکرم و دوستان و معاشران آن مرحوم و به کلیّه‌ مرتبطین بیت حضرت امام رضوان‌ الله‌ علیه تسلیت عرض می کنم. این مرد وفادار و ثابت قدم از قدیمی‌ترین اصحاب امام بزرگوار و در شمار اولین یاران ایشان در آغاز نهضت و سپس جزو همراهان همیشگی آن بزرگمرد در همه‌ فراز و نشیب‌های دوران مبارزات تا هنگام پیروزی و پس از آن تا غروب آن آفتاب تابان بود. اینجانب در طول رفاقت دیرین خود با وی، خردمندی و خیرخواهی را دو خصوصیت دیگر این شخصیت بی‌ تظاهر و پرکار دانسته و شناخته‌ ام. رحمت و مغفرت الهی شامل حال ایشان باد انشاء الله.

سیدعلی خامنه‌ای
۳۱ تیرماه ۱۴۰۲

 

حضرت آیت الله جوادی آملی درگذشت آیت الله صانعی را تسلیت گفتند

حضرت آیت الله جوادی آملی در پیامی، درگذشت آیت الله حسن صانعى را تسلیت گفتند.

به گزارش شفقنا، متن پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله وانا الیه راجعون

ارتحال آیه الله حاج شیخ حسن صانعى روحانى امامت شناس و آگاه به مرجعیت دینى و رهبرى أمام راحل و خدوم وفادار به آن حضرت را به امت علاقمند به نظام اسلامى و به بیت شریف ایشان تسلیت و علو درجات آن عالم راحل از خداى سبحان مسئلت مى شود.

٣١ تیر ١۴٠٢ جوادى آملى

 

استاد سید حسن خمینی: آیت الله صانعی محرم بسیاری از اسرار امام بودند

یادگار امام راحل در پیامی درگذشت آیت الله شیخ حسن صانعی را تسلیت گفت و افزود: «بی تردید می توان این فقید سعید را از زمره نزدیک ترین افراد و خاص ترین یاران امام به حساب آورد و از جرگه آنان که محرم بسیاری از اسرار امام بودند، برشمرد.».

متن پیام حجت الاسلام و المسملین سید حسن خمینی بدین شرح است:

بسمه تعالی

آیت الله آقای حاج سیخ حسن صانعی رحمت الله علیه بار سفر از جهان خاکی بربست و در ماه محرم به رحمت ایزدی پیوست. ایشان را شاید بتوان اولین کسی دانست که در دفتر امام خمینی(س) از زمره یاران و همراهان ایشان شد و در مراحل مختلف مسئولیت این دفتر را بر عهده گرفت. بی تردید می توان این فقید سعید را از زمره نزدیک ترین افراد و خاص ترین یاران امام به حساب آورد و از جرگه آنان که محرم بسیاری از اسرار امام بودند، برشمرد. همراهی ایشان و برادر بزرگوارشان مرحوم آیت الله العظمی شیخ یوسف صانعی(ره) با بیت امام از سال ها قبل از آغاز نهضت شروع شده بود و با اوج گیری مبارزات به کمال خود رسید تا آنجا که بارها به تبعید و زندان منتهی شد. نقش برجسته ایشان در استمرار شهریه امام در دوران ستم شاهی و حضور شجاعانه اش در بیت امام در قم، آن هم در سال هایی که آوردن نام خمینی قرین شکنجه و ناملایمتی بود، و همدوشی او با مرحوم یادگار امام در تمام آن سال ها؛ در کنار تیز هوشی شگرف و کم نظیر و دشمن شناسی دقیق، از نقاط ارزشمند زندگی آن مرحوم است.

مرحوم آیت الله صانعی در ماه محرم دعوت حق را وداع گفت؛ همان ماهی که در آن به تبعیت از امام نهضت اسلامی را آغاز کرد و خود را چون مولایش حسین بن علی آماده شهادت کرد.

اینجانب این مصیبت را به همه دوستداران امام خمینی(س) و به همسر صبور و عزیز ایشان و فرزندان بزرگوار و به خصوص به داماد گرامی شان جناب حجه الاسلام و المسلمین نظام زاده دامت تأییداته تسلیت عرض می نمایم و از خدای متعال برای ایشان غفران واسع و رحمت بی انتها را مسئلت می نمایم.

 

تسلیت استاد رشاد درپی درگذشت آیت الله حسن صانعی

آیت الله علی اکبر رشاد در پیامی درگذشت آیت الله شیخ حسن صانعی را تسلیت گفت.

در پیام رئیس شورای عالی حوزه های علمیه تهران آمده است: رحلت یار دیرین حضرت امام خمینی (قدّس الله نفسه الزکیه)، عالم مجاهد، آیت الله حاج شیخ حسن صانعی (طاب ثراه) مایه‌ی تاسف و تاثر شد.

او از پیشتازان پایدار نهضت و از همراهان وفادار حضرت امام و رهبر انقلاب اسلامی بشمار می‌رفت، و در عمر پربرکتش خدمات شایان و نمایان به انقلاب و نظام تقدیم کرد. اینجانب از سوی خود و ارکان حوزه‌ی عریق و عظیم عاصمه، این واقعه‌ی مولمه را به رهبر انقلاب اسلامی و دوستان و دوستداران او و فرزندان مکرم آن راحل رستگار تسلیت عرض کرده، از بارگاه بلند باری برای آن مرحوم مغفرت و علو مرتبت مسالت می‌کنم، و برای بازماندگان سوگوار، صبر و سلامت مسئلت دارم. حشره الله مع سید الشهداء و الأحرار و اصحابه الأبرار و اسکنه فسیح جنانه.

 

رئیس جمهور: آیت الله صانعی کارنامه ارزشمندی از خود  به یادگار گذاشت

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در پیامی  درگذشت آیت‌الله حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

انالله و انا الیه راجعون

درگذشت عالم وارسته حضرت آیت‌االله شیخ حسن صانعی رحمت‌الله علیه، عضو فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام موجب تاثر و اندوه خاطر شد.

این روحانی فرهیخته و انقلابی که از مبارزین نهضت اسلامی و از نزدیکان و معتمدین بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز سالیان متمادی از عمر شریف خود را در سنگرهای مختلف خدمتگزاری به ویژه در بنیاد ۱۵ خرداد و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام با حکم رهبر معظم انقلاب، وقف خدمت به مردم و انقلاب کرد و کارنامه ارزشمندی به یادگار گذاشت که توشه‌ای گرانبها برای آخرت ایشان خواهد بود.

اینجانب این ضایعه را محضر علمای اعلام، اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارادتمندان و به‌ویژه بیت مکرم آن مرحوم تسلیت می‌گویم و در این ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان، از درگاه خداوند بزرگ برای ایشان رحمت واسعه و همجواری با اولیای الهی و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.

محسنی اژه ای: آیت الله صانعی حضوری درخشان در همراهی امام امت و مبارزه با رژیم ستمشاهی داشتند

رئیس قوه قضائیه در پیامی درگذشت آیت‌الله  حسن صانعی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را تسلیت گفت.

 متن پیام به شرح ذیل است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

درگذشت عالم جلیل القدر و یار صدیق امام و انقلاب آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی رضوان‌الله تعالی علیه موجب تأثر و تأسف شد.

آن مرحوم از غرّه و ابتدای نهضت امام خمینی (ره)، حضوری درخشان در همراهی امام امت و مبارزه با رژیم ستمشاهی داشتند.

ایشان محرم راز امام خمینی (ره) و درکنار ایشان بودند و پس از انقلاب نیز همواره مورد اعتماد و وثاقت امامین انقلاب و در خدمت نظام اسلامی بوده و در بنیاد ۱۵ خرداد بیش از سه دهه به محرومین و خانواده معظم شهدا خدمت کردند.

ایشان در یکی از آخرین مسئولیت‌های‌شان از سوی مقام معظم رهبری به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمدند و در این عرصه نیز منشأ خدمات بودند.

اینجانب درگذشت این عالم جلیل‌القدر و خدمتگزار اسلام را به علمای اعلام و خانواده مکرّم و عموم نزدیکان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم رحمت و غفران الهی و حشر با اولیا و صالحین را مسئلت دارم.

 قالیباف ارتحال آیت‌الله حسن صانعی را تسلیت گفت

آقای محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی درگذشت آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام رئیس مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ

ارتحال روحانی جلیل‌القدر آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی یار و همراه صدیق حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  موجب تأسف و تأثر گردید.

آیت‌الله شیخ حسن صانعی در طول عمر خویش به‌عنوان عالم مجاهد در ترویج معارف اسلامی و علوم عالی دینی و در سنگرهای متعدد –چه در دوران مبارزات نهضت اسلامی به‌عنوان یکی از ملازمان حضرت امام که بارها بازداشت و تبعید و زندانی شد و چه پس از پیروزی انقلاب از جمله مأمور امورات شرعی و سرپرستی بنیاد پانزده خرداد– به انجام خدمات مخلصانه اهتمام داشتند که کارنامهٔ درخشان ایشان بیانگر ارادتمندی به انقلاب و نظام اسلامی است.

اینجانب ضمن عرض تسلیت به رهبر معظّم انقلاب، روحانیت معزز و بیت مکرم، برای این عالم پرهیزگار رحمت واسعه و علو درجات و برای بازماندگان صبر و سلامتی از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌کنم.

مخبر: آیت الله صانعی از برجسته ترین شاگردان حضرت امام راحل بود

معاون اول رئیس جمهور در پیامی درگذشت آیت الله حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام به شرح زیر است:

انا لله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت آیت الله شیخ حسن صانعی، یار دیرین امام راحل(ره) دوستداران نظام و انقلاب اسلامی را در غم و اندوه فرو برد.
بدون تردید مبارزات طولانی آن فقید سعید با رژیم ستمشاهی و تحمل سال ها زندان، شکنجه و تبعید در دوران پیش از انقلاب توشه راه ایشان در نزد حق تعالی خواهد بود و از یاد مردم این سرزمین نخواهد رفت.

آیت الله صانعی که از برجسته ترین شاگردان حضرت امام راحل و فقیه و عالمی شجاع بودند، خدمات گرانقدرشان در سرپرستی بنیاد پانزده خرداد با حکم حضرت امام(ره) و همچنین حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام صفحه دیگری از فعالیت های متعدد ایشان در خدمت به جمهوری اسلامی بود که در تاریخ ماندگار خواهد شد.

اینجانب درگذشت این عالم ربانی را به بیت معزز ایشان و همچنین جامعه حوزوی و مردم ایران اسلامی تسلیت می گویم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم طلب آمرزش و مغفرت دارم.

روحانی: آیت الله صانعی از ستون‌های استوار دفاع از مرجعیت بود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق ایران در پیامی درگذشت آیت‌الله حسن صانعی، را تسلیت گفت.

متن پیام به این شرح است:

انالله و انا الیه راجعون

خبر درگذشت آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی موجب تاسف و تاثر فراوان شد. ایشان از نخستین یاران و مریدان صدیق امام راحل بودند و تا پایان حیات مبارکشان، همچنان با همان اخلاص و ایمان، به آرمان‌های پیر و مراد خود و انقلاب اسلامی وفادار ماندند.

آشنایی من با آقای صانعی به آغاز دهه چهل شمسی برمی‌گردد و شاهد بودم در تمام ادوار انقلاب، از آغاز نهضت در مهر ۱۳۴۱ تا تبعید حضرت امام و سال‌های دوری رهبر انقلاب تا پایان فراق و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و همچنین سال‌های زعامت امام خمینی، ایشان همراه بنیانگذار انقلاب و در کنار برادر بزرگوارشان مرحوم آیت‌الله حاج شیخ یوسف صانعی، جزو معتمدین امام و یکی از ستون‌های استوار دفاع از مرجعیت و روحانیت و انقلاب و نظام جمهوری اسلامی بودند.

اینجانب ضایعه درگذشت این مبارز صدیق انقلابی را به همسر مکرمه و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می‌کنم و از درگاه پروردگار متعال مسالت دارم روح بلند آن مرحوم مغفور را با اولیاء‌الله و شهدای کربلا محشور بگرداند.

 

پیام تسلیت مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم 

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در پیامی درگذشت آیت الله حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله وانا الیه راجعون

جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا سعید صانعی (زید عزه)
خبر درگذشت حضرت آیت‌االله حاج شیخ حسن صانعی رحمت‌الله علیه موجب تاثر و اندوه گردید. آن مرحوم از مبارزان انقلاب اسلامی و از یاران و معتمدان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) بودند که سالیان طولانی عمر شریف خود را در سنگرهای مختلف خدمتگزاری به‌ویژه در بنیاد ۱۵ خرداد و مجمع تشخیص مصلحت نظام به سر بردند.

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم درگذشت ایشان را به خاندان محترم و عالم‌پرور صانعی، بیت مرحوم امام خمینی (ره) و دوستدارن ایشان تسلیت می‌گوید و از خداوند باری تعالی برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر مسألت دارد. امیدواریم در ایام عزای سالار شهیدان، حضرت امام حسین (ع)، مشمول شفاعت و عنایات آن حضرت قرار گیرند.
عزت، سربلندی و توفیق خدمت به دین را برای حضرت‌عالی آرزومندیم

تسلیت مجمع روحانیون مبارز

مجمع روحانیون مبارز در پیامی درگذشت آیت الله حاج شیخ حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام به شرح زیر است:

بسمه تعالی

انا لله و انا الیه راجعون

خبر تاسف‌بار رحلت عالم مجاهد و یار با وفای امام خمینی ( ره) آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی در ایام عزای سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام)  دوستداران امام و انقلاب اسلامی را در غم و اندوه فرو برد. او یکی از نمونه‌های برجسته امانتداری، وفاداراری و صداقت و پاکی در این روزگار بود. امام خمینی(ره) در نامه‌ای بی نظیر, ایشان را با این تعابیر مورد خطاب قرار دادند: « استعدادت،  لطافت روحت و صداقتت چیزی نیست که فراموشم شود. من کاملاً به تو اطمینان دارم لذا وکیل من می‌باشی در تمام زمینه‌های شرعی»

آیت الله  حاج شیخ حسن صانعی از سنین نوجوانی، خود را وقف پیشبرد آرمانها و اهداف نهضت اسلامی و مبارزه با دستگاه جبار ستمشاهی و گسترش اندیشه پویای مقتدا و رهبر خویش نمود  و این مجاهدت کم نظیر تا پایان عمر پربرکت او ادامه یافت. او در اوج فشار دستگاه شاه و سال‌های غربت امام خمینی، همراه برادر بزرگوارش  مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ یوسف صانعی در روشن نگه داشتن  چراغ بیت امام  که مرکز آگاهی و بیداری امت اسلام بود از هیچ کوشش و فداکاری دریغ نورزیدند. خدمات ارزشمند این عالم خدوم و دلسوز در جهت رفع نیازهای خانواده های شهدا و جانبازان و حمایت از محرومان جامعه، در قالب تاسیس بنیاد پربرکت ۱۵ خرداد باقیات صالحاتی است که موجب سرافرازی در عالم آخرت و زنده ماندن نام نیک او در این دنیا خواهد بود.

مجمع روحانیون مبارز فقدان این عالم ربانی و محرم اسرار امام خمینی و عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام و از اعضای اولیه هیئت موسس مجمع روحانیون مبارز را به خاندان معزز صانعی به ویژه داماد مکرمشان حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محمدعلی نظام‌زاده و به بیت رفیع حضرت امام و به  تمامی دلباختگان خمینی عزیز تسلیت و تعزیت می‌گوید و حشر او را با مولا و مقتدایش حضرت سیدالشهدا (ع) از درگاه خداوند مسألت می نماید.

 

عارف: همواره شاهد صدق گفتار و انصاف و حق گویی از جانب آیت الله صانعی بودم

در پی درگذشت آیت الله حسن صانعی، دکتر محمدرضا عارف در پیامی این ضایعه را تسلیت گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

انالله و اناالیه راجعون

ارتحال روحانی جلیل القدر  آیت الله حاج شیخ حسن صانعی موجب تألم  و تاثر خاطر شد.ایشان عالمی وارسته، بزرگوار و والامنشی بودند که با اندیشه بلند و ایمان استوار و تجربه گران‌سنگ در عرصه سیاست یکی از چهره های فعال و باوفای نظام جمهوری اسلامی ایران در مسئولیت‌های مختلف بودند. نقش موثر آیت الله صانعی در مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی و همراهی  ماندگار و اثر گذار ایشان با رهبر فقید انقلاب اسلامی هیچگاه از یادها و خاطره ها نخواهد رفت .در مدت زمانی که افتخار همراهی با آن روحانی ژرف اندیش را در مجمع تشخیص مصلحت نظام داشتم  همواره شاهد صدق گفتار و انصاف و حق گویی از جانب ایشان بودم.
اینجانب ضمن تسلیت ارتحال آیت الله حاج شیخ حسن صانعی به خاندان معزز صانعی ، فرزندان بزرگوار ایشان ، اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و حوزه های علمیه ، برای روح بلند ایشان رحمت و مغفرت و برای  بازماندگان صبر و شکیبایی از درگاه خداوند متعال مسالت می‌کنم.

اینجانب ضایعه درگذشت این مبارز صدیق انقلابی را به همسر مکرمه و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض می‌کنم و از درگاه پروردگار متعال مسالت دارم روح بلند آن مرحوم مغفور را با اولیاء‌الله و شهدای کربلا محشور بگرداند.

 

پیام تسلیت سید محمد موسوی زنجانی در پیامی درگذشت آیت‌الله حسن صانعی

سید محمد موسوی زنجانی در پیامی درگذشت آیت‌الله حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام تسلیت او بدین شرح است؛

حضور برادر گرانمایه و عزیزم
حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا سعید صانعی دامت افاضاته
سلام علیکم
خبر ارتحال عموی بزرگوار و ارجمند تان حضرت آیت الله حاج شیخ حسن صانعی رضوان الله علیه که از یاران قدیمی و با وفای حضرت امام خمینی بود ،موجب تأثر و تاسف گردید.
این ضایعه اندوه بار را خدمت جنابعالی و خاندان استاد معظم مرحوم حضرت آیت الله العظمی صانعی رحمت الله علیهما عرض تسلیت دارم و حشر آن مرحوم را که در ایام عزای حسینی به دیدار مولایش شتافت، با سید الشهدا و یاران باوفایش از درگاه الهی مسئلت می نمایم . و برای جنابعالی و خانواده محترم و معزز آن صدیق امین امام صبر و اجر صابران را خواهانم.
ارادتمند- سید محمد موسوی زنجانی.

 

سید ضیا مرتضوی: آیت الله صانعی تا آخر بر پیمان خود استوار ماند

آیت الله سید ضیاء مرتضوی در پیامی درگذشت آیت‌الله حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام بدین شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
برادر ارجمند و عزیز
جناب حجت‌الاسلام و المسلمین آقای فخرالدین صانعی دامت برکاته
سلام علیکم
در روزهای سوگواری سالار آزادگان حضرت سیدالشهداء(ع)، ارتحال سرور مکرم و عموی معظم، آیت‌الله حاج شیخ حسن صانعی، رضوان الله علیه را به جناب عالی و برادر مکرم جناب آقامیثم عزیز دام عزه، بیت معظم مرجع عالی‌مقام و استاد مکرم، آیت‌الله العظمی صانعی «قدس سره» و همه بازماندگان آن عالم خدوم، به ویژه حجت‌الاسلام و المسلمین آقای نظام‌زاده، تسلیت می‌گویم.
آن عالم خدوم از یاران دیرین، صادق و وفادار استاد معظم خود، حضرت امام‌خمینی «قدس سره» بود و در این راه یک عمر تلاش کرد و سختی دید و تا آخر بر پیمان خود استوار ماند و گمنامی و دنیا‌گریزی را برگزید. از خداوند مهربان برای این روحانی ارجمند، رضوان و رحمت واسعه و برای همسر ارجمند، فرزندان عزیز و سایر بازماندگان گرامی، به ویژه برای جناب عالی که خلفی صالح در این خاندان هستید، سربلندی، سلامتی و پاداش صابران را درخواست می‌کنم.
قم – سیدضیاء مرتضوی
سوم محرم الحرام ۱۴۴۵- ۲۹ تیر.

پیام تسلیت آیت الله کاظم قاضی زاده

رئیس موسسه فهیم در پیامی درگذشت آیت الله شیخ حسن صانعی را تسلیت گفت.

متن پیام به شرح زیر است:

بسمه تعالی

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ سعید صانعی دام عزه

سلام عليكم و رحمه الله
خبر رحلت عموی بزرگوارتان مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی موجب تاثر گردید. مجاهدت‌های ایشان و اخوی گرامی‌شان مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ یوسف صانعی رضوان الله علیه در دوران انقلاب و خدمات علمی و اجتماعی ایشان در سال‌های پس از پیروزی انقلاب فراموش نخواهد شد. برای آن مرحوم آرزوی مغفرت و رحمت و علو درجات و برای حضرت عالی و دیگر بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل خواستارم.

پیام تسلیت حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد ورعی
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پیامی درگذشت آیت الله حسن صانعی را تسلیت گفت.
متن پیام به شرح زیر است:
استاد گرامی، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ سعید صانعی دامت برکاته
سلام علیکم
رحلت عم بزرگوار، مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی را در ایام عزای حسینی، خدمت جناب عالی و اخوی گرامی تسلیت عرض می کنم. از خدای متعال برای آن عالم جلیل که از اصحاب با وفای امام خمینی، رهبر فقید انقلاب اسلامی بود، و اخوی گرامی شان، استاد معظم حضرت آیت الله حاج شیخ یوسف صانعی، رحمت و غفران الهی، و برای جناب عالی، بیت مکرم صانعی و سایر بازماندگان صبر و اجر خواستارم.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب: آیت الله صانعی همواره مورد اعتماد امام و رهبری بود

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پی درگذشت آیت الله حاج شیخ حسن صانعی پیام تسلیتی صادر کرد.

متن پیام حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون

ارتحال آیت ‌الله حاج شیخ حسن صانعی، امین امام و رهبری را به رهبر انقلاب اسلامی، صدیق ارجمند حجت الاسلام والمسلمین محمد علی نظام زاده و همه‌ بازماندگان و علاقمندانشان تسلیت عرض می‌کنم.

این مجاهد نستوه که عمری را در راه خدمت به آرمان‌های انقلاب و نظام اسلامی، ازجمله، مددرسانی به نیازمندان و مستضعفان، سپری کرد، همواره مورد اعتماد امام راحل و رهبری بود و در طی ۹۰ سال عمر شریفش، از خط مستقیمِ انقلاب اسلامی، فاصله نگرفت.

اینجانب برای ایشان، علو درجات، و برای بازماندگانشان صبر و اجر فراوان را از خدای متعال، مسئلت می‌نمایم.