شناسهٔ خبر: 61381400 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

تحقیق ایرلند درباره وجود قطعات ساخت این کشور در پهپادهای ایرانی استفاده شده علیه اوکراین

آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین روز دوشنبه در صفحه توییترش با انتشار تصویری از یک قطعه شرکت تیلوستون مدعی شد: اولین عکس نشان‌دهنده موتور کاربراتوری خارجی یک پهپاد ایرانی است که به میکولایف حمله کرد.

صاحب‌خبر -
در پی ادعای به کار رفتن قطعات ساخت ایرلند در پهپادهایی که روسیه از آن‌ها در جنگ علیه اوکراین استفاده می‌کند،‌ وزرات بازرگانی، تجارت و کار ایرلند اعلام کرد که در حال تحقیقات در این باره است.
 
به گزارش ایسنا، روزنامه آیریش تایمز در گزارشی نوشت که وزارت بازرگانی، تجارت و کار این کشور درباره کشف قطعات ساخت این کشور در پهپادهایی تحقیق می‌کند که ادعا می‌شود ساخت ایران هستند و در جنگ روسیه علیه اوکراین به کار می‌روند.
 
قطعه ادعایی ساخت ایرلند استفاده شده در پهپاد ایرانی 
قطعه ادعایی ساخت ایرلند در پهپادهای ایرانی استفاده شده علیه اوکراین
 
آیریش تایمز مدعی شد که موتور یک پهپاد شاهد ساخت ایران که بقایای آن چند روز پیش در شهر میکولایف اوکراین یافت شده بود، عنوان «ساخت تیلوستون» و «ساخت ایرلند»حک شده بود. تیلوستون یک شرکت آمریکایی واقع در شهر ترالی ایرلند است که موتورهای کوچک برخی ابزارآلات مدرن باغبانی، از جمله اره زنجیری و چمن‌زن را تولید می‌کند.
 
یک سخنگوی وزارت بازرگانی، تجارت و کار ایرلند در این باره گفت که «ایرلند سیاست سختی در زمینه کنترل صادرات اجرا می‌کند که شامل به کارگیری استانداردهای مرتبط اتحادیه اروپا و بین‌المللی برای کنترل صادرات است.»
 
او در این باره گفت: «هرگونه عمل ناقض سیاست کنترل صادرات بسیار جدی گرفته می‌شود و درباره احتمال به کار رفتن قطعات ایرلندی در پهپادهای ایرانی که توسط فدراسیون روسیه در جنگ اوکراین استفاده می‌شوند تحقیقات به عمل می‌آید.»
 
به گفته این مقام ایرلندی، این شور همچنین فعالانه  با موسسه تحقیقات تسلیحات جنگی انگلیس همکاری می‌کند تا اطمینان بیابد که قطعات ایرلندی چه عمدا و چه سهوا در مناطق جنگی در سراسر جهان به کار نروند.
 
در ادامه گزارش آیریش تایمز آمده است،‌ شرکت تیلوستون نیز در بیانیه‌ای با تاکید بر این که کاربرد محصولات خود را بسیار جدی می‌گیرد، بیان کرد: «اگرچه، ما قطعاتمان را برای کاربردهای نظامی طراحی نمی‌کنیم، ممکن است برخی موتورهای کوچک‌تری که محصولات ما در آن‌ها تعبیه شده است به این منظور به کار بروند، بنابراین، ما برای رصد این «کاربرد دوگانه» اقدامات بیشتری انجام خواهیم داد.»
 
در ادامه بیانیه تیلوستون آمده است: «در این زمینه، ما همکاری تنگاتنگی با دولت جمهوری ایرلند و موسسه کنترل تسلیحات جنگی داریم تا فروش و توزیع محصولاتمان را رصد و ردیابی کنیم.»
 
این شرکت بیان کرد در صورتی که سوء استفاده‌ای از محصولات آن شود، با دولت ایرلند و موسسه تحقیقات تسلیحات جنگی همکاری می‌کند تا منشاء بالقوه آن را شناسایی کند.
 
به گفته تیلوستون، « قدم اول شناسایی این است که محصول مورد نظر اصل است یا تقلبی، که در صورت اصل بود، مشتریان بالقوه آن شناسایی می‌شوند.»
 
در ادامه این بیانیه مطرح شد: «اگر محصول تقلبی باشد، تلاش می‌کنیم اطلاعات بیشتری درباره‌اش کسب کنیم تا منشاء آن را بیابیم.»
 
تیلوستون در بیانیه خود اشاره‌ای نکرده است که آیا قطعات به کار رفته در این پهپاد اصل بوده‌اند یا تقلبی. این بیانیه همچنین توضیحی نداد که چطور قطعات ساخت آن در صورت اصل بودن، در پهپادی ایرانی یافت شده‌اند.
 
آیریش تایمز نوشت که این شرکت ایرلندی همچنین گفت: «ما همچنین مطلعیم که معمولا نسخه تقلبی برند ما توسط چین برای استفاده در ابزارآلات باغبانی ساخته می‌شود و اقداماتی با دولت چین انجام داده‌ایم تا به منظور آشکارسازی هرگونه استفاده غیرقانونی، برند خود را با سیاست‌های آن‌ها در زمینه کنترل صادرات مطابقت دهیم.»
 
گزارش آیریش تایمز در پی این منتشر شد که روز گذشته،  آندری یرماک، رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین روز دوشنبه در صفحه توییترش با انتشار تصویری از یک قطعه شرکت تیلوستون مدعی شد: اولین عکس نشان‌دهنده موتور کاربراتوری خارجی یک پهپاد ایرانی است که به میکولایف حمله کرد. این کاربراتور و صدها قطعه دیگر در کشورهای غربی و آسیایی ساخته می‌شوند. فدراسیون روسیه گاهی شماره سریال‌ها را در قطعات خارجی حذف می‌کند. در تصور دوم می‌توانید آن را مشاهده کنید.
 
یرماکوف همچنین در کانال تلگرامی خود با تکرار ادعای غرب مبنی بر به کار رفتن پهپادهای ایرانی توسط روسیه در جنگ اوکراین، گفت: روسیه سال‌هاست که درحال خرید کالاهایی با فناوری خارجی است اما حال آن‌ها ابزارهایی برای کشتن، تروریسم و قتل عام شده‌اند. این نمی‌تواند ادامه پیدا کند. نمی‌توانیم چشمان را در برابر این مسئله ببندیم و بگوییم که تحریم‌ها کافی هستند.
 
یرماک افزود: «نه. تحریم‌ها کافی نیستند چراکه حملات پهپادی هر روز ادامه می‌یابد. اینکه پهپادهای شاهد و موشک‌های حال حاضر از قطعات آسیایی و غربی برخوردارند بدین معناست که محدودیت‌ها کافی نیستند. شرکت‌های تولیدی نیز نمی‌توانند از اینکه محصولات‌شان در سلاح‌هایی به کار می‌رود که از آن‌ها برای کشتن مردم استفاده می‌شود، خوشحال باشند.»
 
ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه در جنگ آن علیه اوکراین از سوی ایران و روسیه رد شده است.
 
ایران همکاری‌های نظامی با  روسیه را در چارچوب همکاری‌های دفاعی و روابط دوجانبه با این کشور تلقی کرده و آن را بی‌ارتباط به جنگ اوکراین دانسته‌ است.
 
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش در این باره گفت: ما اتهامات مطرح شده علیه ایران را مردود می‌دانیم. همان طور که بارها گفته‌ایم ایران یک طرف جنگ در اوکراین نیست و ما قائل به راهکار سیاسی در ارتباط با این بحران هستیم.

برچسب‌ها: