شناسهٔ خبر: 61363915 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تجارت نیوز | لینک خبر

عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن چگونه است؟

مشاوره وزیر راه و سازی گفت: در ۵ ماه گذشته با تاکید رئیس جمهور ۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن پرداخت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش تجارت‌نیوز، مهلت رئیس جمهور در رابطه با پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن تمام شد. مشاور وزیر در امور مسکن و شهرسازی در مورد جزئیات این موضوع گفت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها باید ۲۰ درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن تخصصی دهند. تا پایان سال گذشته یعنی تا پایان شهریور ۱۴۰۱ حدود ۶۴ هزار میلیارد تومان بانک ها قرارداد منعقد کردند که  ۱۸ درصد از کل تعهد بانک‌ها که عموم آن به بانک مسکن باز می‌گردد باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان پرداخت می‌شود که تنها ۶۴ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی در ادامه افزود: در سال دوم اجرای قانون و با تحولات بانک مرکزی اجرای کار جدی تر شد، سه جلسه در شورای عالی مسکن داشتیم از ۲۲ فروردین امسال همکاری بانک ها تحول جدی داشت در ۵ ماه گذشته با تاکید رئیس جمهور ۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است و امید است که بیشتر شود البته که تعهد امسال ۴۵۸ هزار میلیارد تومان است.

کدام بانک‌ها بيشترين میزان پرداخت تسهیلات را داشته‌اند؟

نوروزی در ادامه گفت: امروز ۴ ساعت با بانک‌ها جلسه داشتیم و از دوستان بانک مرکزی هم حضور داشتند، با توجه به تاکید یک هفته‌ای رئیس جمهور چندین مرتبه جلسه برگزار شد. بیشترین همکاری را بانک مسکن داشته است و بعد از آن بانک ملی، ملت. تجارت ، سپه و صادرات در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

کدام بانک‌ها هیچ همکاری نداشته‌اند؟

مشاور وزیر در امور مسکن و شهرسازی اظهارداشت: بانک نور، خاورمیانه، دی ، سرمایه ، اقتصاد نوین هم از جمله بانک‌هایی هستند که همکاری صفر درصدی تا به اینجا داشتند. در مرحله اول بانک‌ها به سمت خودمالکی حرکت می‌کردند اما بناست به سمت حمایت پروژه‌ها برویم.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌ها گفت: در سال ۱۴۰۰ که قانون تصویب شد تا اجزای آن ۹ ماه طول کشید که عملکرد ۱۸ درصدی مربوط به عملکرد ۳ ماه است. یکی از مشکلات برقراری ارتباطی سامانه ای با وزارت راه بود که این موارد رفع شد و سال جدید رسیدیم در این مهلت یک هفته جلساتی با وزارت راه شهرسازی و بانک‌ها داشتیم.

قیطاسی افزود: مشکلات در نامه ای اعلام شد اول این که سامانه داشبورد مدیریتی در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد مشکل عدم وثیقه نیز مطرح است. عدم ارائه مدارک کافی، پروانه ساختمانی از جمله موارد و موانع است مشکلات متقاضیان که برطرف شود به سمت بانک‌ها می‌رویم در داخل بانک‌ها به سبب محدودیت منابع و تکالیف قانونی بانک‌ها موانعی وجود داشت.

مشاور وزیر در امور مسکن و شهرسازی گفت: بعد از جلسه رئیس جمهور بنا شد آسیب شناسی برای تاخیر بانک ها صورت گیرد که این موارد اعلام شد یک سری موارد مانند داشبورد مدیریتی که قبلا در اختیار بانک مرکزی بود که اکنون این مشکل دیگر کامل مرتفع شود. برخی از بانک‌ها در ابتدای سال این قانون، در حالی که سامانه و زیر ساخت آن فراهم بود  به سامانه متصل نمی‌شدند. اکنون همه بانک ها از طریق دولت هوشمند متصل هستند و امکان پرداخت تسهیلات حمایتی حوزه مسکن وجود دارد. برای ۵ بانک اصلی حدود یک میلیون و ۴۳۷ هزار متقاضی را به این بانک‌ها معرفی کردیم. دادن تسهیلات حوزه مسکن توسط بانک‌ها یک سری اصطلاحات حقوقی دارد که باید بانک ها با این موضوع آشنا می‌شوند.

از بانک‌هایی که کوتاهی کردند جریمه اخذ می‌گیرید؟

مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی در پایان گفت: بر اساس قانون سازمان مالیات مکلف است ۲۰ درصد به عنوان جریمه مالیاتی دریافت کند، ۶۰ هزار میلیارد تومان برگه مطالبه صادر شده و به بانک ها ارسال شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان