شناسهٔ خبر: 61312373 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

فیلم نماینده ایران به اسکار تا کی باید معرفی شود؟

طبق اعلام آکادمی ۷۷ روز دیگر (دوم اکتبر برابر با ۱۰ مهر ۱۴۰۲) آخرین فرصتی است که کشورها از جمله ایران باید فیلم نماینده خود را به صورت رسمی معرفی کنند.

صاحب‌خبر -

کشورهای مختلف برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی نود و ششمین دوره جوایز سینمایی اسکار و معرفی فیلم منتخب خود تا تاریخ دوم اکتبر (۱۰ مهر) فرصت دارند.

به گزارش ایسنا، به تدریج به فصل معرفی فیلم از سوی کشورهای مختلف به آکادمی برای حضور در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی سال می‌رسیم و طبق اعلام آکادمی ۷۷ روز دیگر (دوم اکتبر برابر با ۱۰ مهر ۱۴۰۲) آخرین فرصتی است که کشورها از جمله ایران باید فیلم نماینده خود را به صورت رسمی معرفی کنند.

بر اساس جدیدترین قوانین اسکار، فیلم‌ها برای داشتن شرایط رقابت در شاخه فیلم بین‌المللی باید در فاصله زمانی اول دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آذر ۱۴۰۱) تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ (۹ آبان ۱۴۰۲) حداقل هفت روز اکران پیاپی تجاری همراه با بلیت فروشی داشته باشند.

برای اینکه فیلم‌ها راحت‌تر الزامات آکادمی را برآورده کنند، آکادمی اجازه واجد شرایط شدن فیلم‌ها با اکران در خارج از کشور مبدا (کشور معرفی کننده) را نیز می‌دهد، مشروط بر اینکه فیلم در خارج از ایالات متحده و قلمروهای آن برای حداقل هفت روز متوالی در یک سینمای تجاری همراه با بلیت فروشی اکران شود.

در صورتی که هر نسخه‌ای از فیلم قبل از اکران عمومی، نمایش داده شود، این فیلم دیگر واجد شرایط برای رقابت در شاخه فیلم بین‌المللی جوایز اسکار نخواهد بود. اکران غیرسینمایی شامل نمایش فیلم در سامانه‌های نمایش آنلاین (پلتفرم‌های آنلاین)، عرضه از طریق دی‌وی‌دی و یا نمایش در بستر اینترنت و حتی نمایش در خطوط هوایی می‌شود.

انیمیشن و مستندهای بلند نیز می‌توانند در این شاخه به عنوان نماینده رسمی کشورها به آکادمی معرفی شوند.

حداقل ۵۰ درصد از دیالوگ‌های فیلم باید به زبان غیرانگلیسی (زبان کشور مبدا) باشد و اضافه کردن زیرنویس انگلیسی ضروری است.

چنانچه فیلمی بخواهد نماینده رسمی سینمای یک کشور در جوایز اسکار باشد، باید کنترل هنری بر آن فیلم به عهده اتباع آن کشور باشد (یعنی بخشی عمده‌ای از عوامل اصلی فیلم از کشور معرفی کننده باشند).

دوره گذشته در ابتدا ۹۳ کشور فیلم نماینده خود را برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی به آکادمی معرفی کردند. طی مرحله نخست ۱۵ فیلم به عنوان نامزدهای اولیه و در نهایت ۵ فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این شاخه از طریق رای‌گیری از اعضای آکادمی انتخاب شدند و سرانجام در مراسم اعطای جوایز فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» ساخته «ادوارد برگر» از آلمان برنده اسکار بهترین فیلم خارجی سال شد.

سینمای ایران نیز فیلم «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی را به عنوان نماینده رسمی خود در اسکار ۲۰۲۳ برگزیده بود.

برچسب‌ها: