در روزهای اخیر خبر ممنوع الخروجی علی اکبر رائفی پور از عربستان حواشی زیادی ایجاد کرده است. این نظریه پرداز جنجالی که برای به جای آوردن مناسک حج به مکه رفته بود، برای خروج از این کشور با مشکل مواجه شده است. حالا یک فایل صوتی از اولین اظهارات رائفی پور از عربستان منتشر شده که در آن از سختگیری و «امر و نهی» عربستانی ها گله میکند.
رائفی پور در این فایل صوتی که بهصورت تقطیع شده منتشر شده میگوید: «یک بار برای همیشه این موضوع باید حل شود و ایرانیانی که در این مراسم شرکت میکنند نباید هرلحظه از ترس اینکه مبادا اتفاقی بیفتد، خود و خانوادهشان تن و بدنشان بلرزد.»
او که از سختگیری های عربستانی گله میکند و میگوید «خیلی امر و نهی میکنند» ادعا میکند تمام قوانین را رعایت کرده است. رائفی پور سپس عراق و عربستان را با هم مقایسه کرده و میگوید «بعد از ۸ سال جنگ با عراق و رفتن صدام یک بار برای همیشه مشکل ما با عراق حل شد و امروز میلیون ها زائر از ایران به عراق و از عراق به ایران میروند.» او سپس میگوید حالا یک بار برای همیشه مشکل با عربستان هم باید حل شود.
رائفی پور ادعا میکند که در عربستان تغییراتی آغاز شده و برخی در برابر این تغییرات دارند شیطنت و مقاومت میکنند. او در جای دیگری میگوید: «در این روزها عمده اخبار، زرد و غلط و نادرست و شایعات و دروغ توسط رسانه هایی بوده که وقتی نگاه میکنی یا به صهیونیستها برمیگردد یا به دشمنان دو کشور.»
چرا عربستان رائفی پور را ممنوع الخروج کرد؟
از زمان آغاز انتشار این خبر گمانه زنی های زیادی از سوی کاربران شبکه های اجتماعی درباره علت ممنوع الخروجی رائفی پور از عربستان مطرح شد؛ از «توهین به همسر پیامبر» تا «سفر با پاسپورت جعلی» و «ویدئوهایی با محتوای ضدعربستان سعودی». اما هنوز دلیل واقعی ممنوع الخروجی رائفی پور از عربستان مشخص نیست.
تا دیروز توضیح رسمی در این باره داده نشد اما روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه رسما مشکل پیشآمده برای رائفی پور در عربستان را تایید کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه با تکذیب خبر بازداشت علی اکبر رائفی پور و پیگیری وزارت خارجه درباره پرونده او گفت: «او به عنوان یک شهروند حجگزار ایرانی در پایان مناسک حج و به هنگام خروج از فرودگاه جده به دلیلی که هنوز برای ما به درستی مشخص نشده، با مشکل خروج مواجه میشود. سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در جده و سفارت ایران در ریاض در تماس و گفتگو با مقامات و بخشهای ذیربط دولت عربستان، موضوع را پیگیری و اقدامات حمایتی خود را به منظور رفع مشکل انجام دادند.»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تاکید بر لزوم رفع مشکل ایجاد شده برای علی اکبر رائفی پور عنوان کرد که رایزنیهای بی وقفه برای بازگشت «این چهره فرهنگی» به کشور در حال انجام است. محمدمهدی اسماعیلی در تماس با رئیس سازمان حج و زیارت که در عربستان حضور دارد، بر پیگیری جدی برای بازگشت علی اکبر رائفی پور تاکید کرد.
همچنین مهدوی، مسئول دفتر علی اکبر رائفی پور جزئیاتی درباره ممنوع الخروجی رائفی پور در عربستان مطرح کرد. او گفت: «پاسپورت علیاکبر رائفی پور با همین نام و بهصورت عادی بوده است. رائفی پور همراه با شخصیتهای مهم و نمایندگان مجلس به عربستان رفته و هنگام سوار شدن به هواپیما، طرف عربستانی مانع سوار شدن او به هواپیما شده و گفته تصویر او استعلام نمیشود.»
او همچنین گفت قرار است امروز حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشور، شخصا با وزیر خارجه عربستان درباره پرونده رائفی پور رایزنی کند.
واکنش «مصاف» به ممنوع الخروجی علی اکبر رائفی پور از عربستان
در همین راستا موسسه مصاف متعلق به رائفی پور که مخفف «مبارزه با صهیونیسم، اومانیسم و فراماسونری» است، دو روز پیش اطلاعیهای صادر کرد و در آن مدعی شد برخی عناصر دولت سعودی برخلاف قوانین بینالملل و عرف دیپلماتیک، بدون هیچ توضیح و دلیل قانونی، اقدام به ممنوع الخروجی علیاکبر رائفی پور از خاک عربستان کردهاند.
بیانیه موسسه مصاف به این شرح است:
بهاطلاع مردم شریف ایران میرسانیم که برخی عناصر دولت سعودی بر خلاف قوانین بینالملل و عرف دیپلماتیک، بدون هیچ توضیح و دلیل قانونی، اقدام به ممنوعالخروجی علیاکبر رائفی پور از خاک عربستان کردهاند.
لازم به ذکر است رائفیپور که برای انجام حج واجب بهصورت کاملا قانونی وارد خاک عربستان شده و هیچ عمل مجرمانهای در آن سرزمین نداشته، در فرودگاه جده از خروج ایشان جلوگیری شده و بدون هیچ توضیحی مانع بازگشت ایشان شدهاند.
هرچند ایشان هنوز در عربستان ممنوعالخروج هستند اما تاکنون بازداشتی صورت نگرفته و با پیگیری دیپلماتیک وزارتخارجه جمهوری اسلامی ایران، ساکن کنسولگری و در سلامت کامل میباشند.
ضمنا تمام شایعات و بهانههای منتشرشده برای ممنوعالخروجی ایشان فاقد اعتبار است.
پیشتر شایعه شده بود که رائفی پور به دلیل توهین به مقدسات اهل سنت و توییت کردن برخی سخنان جنجالی درباره مقامات عربستانی، ممنوع الخروج و سپس بازداشت شده است. همچنین برخی داشتن پاسپورت جعلی و یا درگیری با یک راننده تاکسی را دلیل این ماجرا دانسته بودند.
روابط عمومی موسسه متعلق به رائفی پور اما همه این موارد را تکذیب کرد و نوشت: «استاد رائفی پور در طول حضورشان در سرزمین وحی به مقدسات اهل سنت اهانت نکردهاند و توصیهشان به حفظ وحدت و احترام به اهلسنت و مقدساتشان بوده است. موضوع وجود شاکی خصوصی و درگیری با یک راننده تاکسی نیز اساسا کذب محض است.»
«مصاف» همچنین ادعای گذرنامه جعلی رائفیپور را هم تکذیب و آن را نوعی شوخی قلمداد کرد؛ «اگر گذرنامه استاد رائفی پور مشکلی داشت، ایشان از ابتدا نمیتوانستند وارد خاک عربستان شوند و ۴۰ روز با این گذرنامه تردد نمایند.»
نکته جالب در بیانیه موسسه مصاف متعلق به علیاکبر رائفی دعوت دوستداران او به آرامش و تاکید بر روابط دوستانه دو کشور ایران و عربستان است. مصاف نوشته است: «هرگونه توهین به مقامات ایرانی یا سعودی، برگزاری تجمع، تحصن و هر کنشگری را که منجر به تخریب روابط بین دو کشور شود، مردود است. عدهای در حال تلاش برای تخریب روابط دو کشور هستند. موضع استاد در این مسئله کاملا روشن و شفاف است. ایشان قبلا بارها حمله به سفارت عربستان را مردود و در صحبتهای جدید و توییتهای اخیرشان هرگونه اخلال در روابط بین دو کشور را خواست صهیونیستها و بهنفع آنها دانستهاند.»
ویدئوی جنجالی رائفی پور و اظهارنظر او درباره نقض حقوق بشر در عربستان سعودی
پس از این اتفاقات ویدئویی از تحلیل علی اکبر رائفی پور که خود را «پژوهشگر عرصه آخرالزمان» و «آنتی صهیونیسم» میخواند، درباره انتقال کریستیانو رونالدو به عربستان نیز بازتاب گستردهای در شبکه های اجتماعی داشته است. در این ویدئو رائفی پور دولت عربستان سعودی را یکی از کشورهای ناقض حقوق بشر خوانده و با ضدصهیونیست خواندن کریستیانو رونالدو، انتقال او به تیم النصر را در جهت اهداف سیاسی میداند. این ویدئو را در ادامه ببینید.
پس از این اتفاقات، یکی از اکانت های هواداران رائفی پور در توییتر پستی منتشر کرد که واکنش های زیادی دریافت کرد و با طعنههای کاربران روبهرو شد. در این توییت نوشته شده:
الان وقت عقده گشایی سیاسی نیست.
یک ایرانی بهصورت غیرقانونی ممنوعالخروج شده توسط سعودیها
باید از این ایرانی دفاع کرد بدون در نظر گرفتن اختلافات سیاسی.
هواداران رائفی پور که اغلب از او با لفظ «استاد» یاد میکنند، با هشتگ «رائفی پور تنها نیست» و پست های احساسی در توییتر از او حمایت کردهاند. یک کاربر با انتشار عکس بالا در توییتر نوشت: «جوری دلم شور میزنه انگار مامان بابام اونجان».
∎