حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر در مجلس شورای اسلامی از ورود نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موضوع فوقالعاده اشتغال معلمان اعزام به خارج کشور، خبر داد.
وی افزود: جمعی از نمایندگان خواستار اعمال ماده 234 آییننامه داخلی مجلس درباره فوقالعاده اشتغال معلمان خارج از کشور شدند و این درخواست را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کردهاند.
نماینده شاهینشهر در مجلس بیان کرد: این درخواست باید به کمیسیون مربوطه ارجاع شود و روند قانونی آن طبق آییننامه داخلی مجلس طی شود.
متن درخواست نمایندگان به شرح ذیل است:
خواهشمند است، درخواست اجرای ماده ٢٣٤ آیین نامه مجلس شورای اسلامی ، اینجانبان از مسئولان اجرائی متولی اجرای مصوبه شماره 45 ت 553772 هیأت دولت مورخ 1396/4/20 در خصوص معلمان اعزام به خارج کشور و متولیان اجرای احکام دیوان عدالت در خصوص رسیدگی به موارد اعلامی ذیل را به کمیسیون تخصصی ذی ربط ارجاع فرمایید.
موارد اعلامی عدم رعایت شئونات توسط مسئولان اجرائی متولی اجرای مصوبه شماره 45 ت 53772 هیات دولت مورخ 1396/4/20 در خصوص معلمان اعزام به خارج کشور و متولیان اجرای احکام دیوان عدالت در این خصوص براساس مصوبه شماره ٤٥ ت ٥٣٧٧٢ هیأت دولت مورخ ١٣٩٦/٤/٢ مقرر گردیده است فوق العاده اشتغال خارج از کشور مستخدمان دولت جمهوری اسلامی ایران مأمورین (ثابت به کلیه کارمندان مشمول بند 8 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری از تاریخ 1397/1/1 تسری یابد که این حکم مشمول معلمان اعزام به خارج کشور می شده است که متأسفانه تاکنون به انحای مختلف در خصوص اجرائی این حکم تعلل شده و علیرغم اینکه تعداد زیادی از معلمان مذکور حکم از دیوان عدالت اداری اخذ نموده و وزارت آموزش و پرورش موظف به اجرای حکم شده است اما فوق العاده مذکور در حکم معلمان مشمول اعمال نمی شود بنابراین مسلم است متولیان این امر شئونات مسلم اداری را رعایت نمیکنند و از اجرای حکم صریح قانون دیوان عدالت اداری مبنی بر اجرای احکام صادره قطعی از این ،دیوان استنکاف میورزند.
با توجه به مطالب فوق الذکر عدم رعایت شئونات و استنکاف از اجرای قانون محرز است لذا، مطابق ماده ٢٣٤ قانون آیین نامه داخلی تقاضای بررسی عدم رعایت شئونات توسط مسئولان اجرائی متولی اجرای مصوبه شماره ٤٥ ت ٥٣٧٧٢ . هیأت دولت مورخ 139٦/٤/20 در خصوص معلمان اعزام به خارج کشور و متولیان اجرای احکام دیوان عدالت در این خصوص و معرفی آنها به مقامات صالحه قضائی جهت رسیدگی و اعمال اشد مجازات قانونی مذکور را داریم./ تسنیم
واریز فوق العاده ویژه ۳۵ درصدی برای معلمان و فرهنگیان
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه میانگین فوق العاده ویژه کارکنان آموزش و پرورش ۲۱ درصد است، گفت: آموزش و پرورش میتواند از منابع داخلی خود فوق العاده ویژه کارکنانش را تا ۳۵ درصد افزایش دهد.
محمد وحیدی با بیان اینکه فوق العاده ویژه باید به تمامی کارکنان آموزش و پرورش تعلق گیرد، اظهار کرد: این فوق العاده ویژه شامل مشاغل عمومی و تخصصی میشود و بین ۳۵ تا ۵۰ درصد بین دستگاههای مختلف دولتی توزیع میشود.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شورای حقوق و دستمزد بر اساس فرآیند قانونی مشاغل عمومی و تخصصی تعیین شده و معلمی نیز از مشاغل تخصصی به شمار میآید.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر در تبصره ۲ ماده ۶ قانون رتبه بندی معلمان نیز تصریح شده که کلیه مزایا و فوق العاده ویژه سایر کارکنان دولت مشمول معلمان نیز میشود به این معنا که اجرای رتبه بندی معلمان ارتباطی با پرداخت فوق العاده ویژه ندارد.
وحیدی یادآور شد: در حال حاضر میانگین فوق العاده ویژه پرداختی به کارکنان آموزش و پرورش ۲۱ درصد است، افزود: برای رسیدن به ۳۵ یا ارتقای آن تا ۵۰ درصد آموزش و پرورش باید مصوبه شورای حقوق و دستمزد را بگیرد که این شورا نیز عنوان کرده که دستگاهها میتوانند از منابع داخلی خودشان این ارقام را پرداخت کنند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش نیز اعلام آمادگی کرده بدون اینکه از بودجه دولت استفاده کنیم از پرداخت فوق العاده ویژه را با اولویت بندی به صورت تدریجی آغاز کنیم.
وی عنوان کرد: برای پرداخت تا ۳۵ درصد این آمادگی در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد ولی برای رقم بالاتر از آن چنانچه مصوبه شورای حقوق و دستمزد وجود داشته باشد، این آمادگی در مجلس وجود دارد که با یک متمم و اصلاحیه در قانون بودجه این کسری از طریق مجلس دنبال شود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: بنابراین تمامی کارکنان آموزش و پرورش باید مشمول افزایش فوق العاده ویژه شوند چرا که اگر در دستگاه دیگری به غیر از آموزش و پرورش بودند قطعا چنین دریافتی نداشتند. / ۹ صبح