توليد نفت خام آمريکا به بالاترين رقم 44 سال گذشته رسيد
اداره اطلاعات انرژي آمريکا اعلام کرد: توليد نفت خام آمريکا در ماه آوريل با 9 هزار بشکه افزايش به 9.701 ميليون بشکه در روز رسيد که بالاترين رقم از مي 1971 تاکنون بود.
به گزارش تسنيم به نقل از رويترز، اداره اطلاعات انرژي آمريکا در گزارش ماهيانه خود اعلام کرد، توليد نفت خام آمريکا در ماه آوريل با 9 هزار بشکه افزايش به 9.701 ميليون بشکه در روز رسيد که بالاترين رقم از مي 1971 تاکنون بود.
تکنولوژي استخراج نفت به روش شيل به آمريکا کمک کرده تا به منابع فراوان نفتي که قبلا دسترسي نداشت، دسترسي يابد و توليد خود را افزايش دهد.
سرازير شدن مقادير زيادي نفت خام آمريکا به بازار در نيمه دوم سال گذشته، عامل اصلي سقوط قيمت نفت بود، اما حتي با وجود اينکه برخي سکوهاي حفاري نفت در آمريکا براي کاهش توليد تعطيل شده اند، توليد همچنان در ارقام بالا ادامه دارد.
اداره اطلاعات انرژي آمريکا که شاخه تهيه آمار و اطلاعات وزارت انرژي اين کشور است، پيش بيني کرده که کاهش توليد ماهيانه نفت خام، در ماه ژوئن آغاز شود.
بر اساس آمارهاي منتشره در روز سه شنبه، به دليل افزايش توليد نفت خام آمريکا و در عين حال محدود بودن ميزان مجاز براي صادرات نفت خام، رقم کل صادرات فرآورده هاي نفتي آمريکا در ماه آوريل به رقم بي سابقه 2.873 ميليون بشکه در روز رسيد.
تقاضا براي بنزين در آمريکا در ماه آوريل 1.8 درصد، معادل 160 هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال گذشته (9.139 ميلين بشکه)افزايش يافت، در حالي که اين رشد در ماه مارس، 4.3 درصد بود.
رشد 3 برابري صادرات نفت ايران به ژاپن در پنجمين ماه 2015
واردات نفت ژاپن از ايران در مي 2015 با رشد حدود 3 برابري نسبت به ماه قبل از آن مواجه شد و به 208 هزار بشکه در روز رسيد.
به گزارش تسنيم، وزارت اقتصاد و تجارت ژاپن در جديدترين گزارش خود از افزايش حدود 3 برابري واردات نفت اين کشور از ايران در مي 2015 خبر داد.
بر اساس آمارهاي اين وزارتخانه، خريد نفت ژاپن از ايران در ماه مي 2015 به 940 هزار کيلو ليتر برابر با 208 هزار بشکه در روز رسيد که اين رقم نسبت به ماه قبل رشد 189 درصدي داشته است. واردات نفت ژاپن از ايران در آوريل 2015 بالغ بر 325 هزار کيلو ليتر برابر با 72 هزار بشکه در روز اعلام شده بود.
واردات نفت اين کشور جنوب شرق آسيا از ايران در مي امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل نيز رشد 5 درصدي داشته است. ايران در ماه مي 2014 بالغ بر 198 هزار بشکه در روز نفت به ژاپن صادر کرده بود.
کل واردات نفت ژاپن در مي 2015 با افزايش 2 درصدي نسبت به ماه قبل مواجه شده و به 3.609 ميليون بشکه در روز رسيده است.
ايران در مي 2015 بالغ بر 5.8 درصد نفت مورد نياز ژاپن را تامين کرده و پس از عربستان، امارات، کويت و قطر پنجمين صادرکننده نفت به اين کشور شناخته شده است.
عربستان قيمت نفت خود را در بازار آسيا کاهش ميدهد
رويترز به نقل از منابع غير رسمي اعلام کرد: عربستان تصميم دارد قيمت نفت متوسط و سنگين خود در بازار آسيا را براي تحويل در ماه اوت کاهش دهد.
به گزارش تسنيم به نقل از رويترز، تجار روز چهارشنبه گفتند، عربستان قرار است قيمت ماهيانه نفت متوسط و سنگين خود در بازار آسيا را در ماه اوت کاهش دهد و قيمت نفت سبک خود را با تغييري کوچک حفظ کند.
بر اساس تحقيق انجام شده از 4 پالايشگاه و تجار نفتي، قيمت نفت سنگين عرب در ماه اوت ممکن است تا 70 سنت کاهش يابد، در حالي که نفت سبک عرب ممکن است با کاهش جزئي 20 سنتي مواجه باشد.
يک تاجر نفتي گفت: شکاف قيمت نفت خام و فرآورده هاي نفتي به اندازه ماه گذشته قوي نيست بنابراين تفاوت قيمت بين نفت سبک و نفت سنگين ممکن است بيشتر شود.
کاهش قيمت نفت نشان دهنده کاهش تقاضا براي نفت در آسياست. عرضه نفت اوپک به ميزان بالاترين رقم 3 سال گذشته در ماه ژوئن نيز بر بازار تاثير گذاشته است.
نتايج تحقيق رويترز نشان داد، عرضه نفت اوپک در ماه ژوئن به دليل افزايش توليد عراق و عربستان به 31.60 ميليون بشکه در روز رسيده، در حالي که اين رقم در ماه مي 31.30 ميليون بشکه بود.
همزمان با کاهش سوددهي پالايشگاه ها، قيمت نفت ترش براي تحويل در ماه اوت در ماه گذشته تحت فشار قرار گرفت. اين در حالي بود که فروش 4.15 ميليون بشکه نفت از محل ذخاير استراتژيک ژاپن نيز بر فزوني عرضه در بازار افزود.
قيمت رسمي نفت عربستان معمولا در حدود پنجم هر ماه ميلادي منتشر مي شود و بر قيمت نفت خام ايران، کويت و عراق، يعني بيش از 12 ميليون بشکه نفت موجود در بازار آسيا تاثير مي گذارد.
شرکت آرامکوي عربستان قيمت نفت خود را بر اساس پيشنهادات مشتريان و پس از محاسبه تغييرات در ارزش نفت خود در طي ماه گذشته تعيين مي کند.
ابلاغ مصوبه دولت درباره کاهش قيمت CNG
با تصويب هيات وزيران، بهاي فروش هر کيلوگرم گاز طبيعي فشرده(تحويلي به مصرف کننده نهايي) از مبلغ 6000 ريال به مبلغ 5000 ريال کاهش يافت.
به گزارش ايسنا، متن مصوبه هيات وزيران بدين شرح است:
بهاي فروش هر کيلوگرم گاز طبيعي فشرده(تحويلي به مصرف کننده نهايي) موضوع بند 2 تصويبنامه شماره 153465/ت51626 ه مورخ 16/ 12/ 1393 از تاريخ ابلاغ اين تصويبنامه تا پايان شهريورماه 1394 از مبلغ 6000 ريال به مبلغ 5000 ريال کاهش مي يابد.
ايمنسازي 28 نقطه از مسير خط انتقال فرآورده مارون _ اصفهان
28 نقطه از مسير خط لوله انتقال فرآورده نفتي مارون _ اصفهان ايمن سازي شد.
به گزارش شانا، معاون فني شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان، گفت: اين عمليات در سه ماهه نخست امسال و با هدف انتقال ايمن سيال نفتي در اين مسير انجام شده است.
محمد مذهب جعفري زمينه ايمن سازي خط لوله مارون – اصفهان را پيگراني انجام شده در نيمه دوم سال گذشته اعلام و اظهار کرد: برپايه اين عمليات، 28 نقطه از مسير يادشده شناسايي و خط لوله با همکاري بخشهاي مختلف ايمن سازي شد.
رئيس واحد مهندسي تعميرات خط لوله منطقه اصفهان نيز، گفت: در 40 روز کاري امسال نيز با تلاش واحدهاي ستادي و عملياتي مرتبط، عمليات تعيين محدوده ها، حفاري و خاکبرداري،نصب و جوشکاري 90 جفت نيم لوله، همچنين پوشش و دفن دوباره لوله ها با صرف 720 نفرروز کار، انجام شده است.
به گفته حسن موذني،غالب محدوده هاي تعيين شده با يي آر اف بالتر از يک و عمق خودرگي بالاي 30 درصد ايمن سازي شد.
تعمير اساسي مخازن نفت سفيد
2 مرکز انتقال نفت شمال غرب
مخارن نفت سفيد مراکز انتقال اشتهارد و قره چمن منطقه شمال غرب تعمير اساسي شدند.
به گزارش شانا، رئيس واحد مکانيک شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه شمال غرب، در اين باره گفت: در فرآيند تعميرات اساسي مخازن نفت اين دو مرکز انتقال، عمليات لايروبي نيز انجام شد.
محمد حسين شريفيان، گفت: تعميرات اساسي و لايروبي مخازن نفت سفيد مراکز انتقال نفت اشتهارد و قره چمن به وسيله واحد مکانيک اين منطقه انجام شده است. وي گنجايش اين مخازن را يک ميليون ليتر اعلام کرد.
تعويض بريکر اصلي الکتروموتور در مرکز انتقال نفت قزوين
بريکر اصلي الکتروموتور مرکز انتقال نفت قزوين با همکاري واحد ابزار دقيق شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان عوض شد.
به گزارش شانا، رئيس واحد نگهداري و تعميرات برق شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران، گفت: اين عمليات با هدف جلوگيري از توقف انتقال مواد نفتي در مدت اجراي پروژه تعويض و نوسازي سوييچهاي 6 کيلو ولت در مرکز انتقال نفت قزوين انجام شده است.
رضا کريمي فرجاد افزود: با پايان يافتن اين طرح، کابلهاي جابجا شده به محل اصلي برگردانده شد.
به گفته وي تابلو برق موقت نيز جمع آوري و به عنوان تابلو رزرو در مرکز انتقال نفت قزوين نگهداري مي شود.
بخش خصوصي آماده نقشآفريني در دوران پساتحريم است
همزمان با رفع تحريمهاي اعمال شده عليه کشورمان بخش خصوصي آمادگي دارد تا در صنايع پالايشي و پتروشيمي کشور حضوري فعال داشته باشد.
عضو هيئت رئيسه اتاق تهران در گفتگو با شانا اظهار کرد: بخش خصوصي خود را براي دوران پساتحريم آماده کرده است و در اين مسير آمادگي کامل براي حضور در تمام بخشهاي اقتصادي کشور وجود دارد.
مهدي جهانگيري افزود: در صورت برداشته شدن تحريمها ظرفيت مناسبي براي جذب سرمايه گذاري خارجي بويژه در صنايع پالايشي و پتروشيمي به وجود خواهد آمد که با توجه به ظرفيتهاي موجود بخش خصوصي، مي توان با همدلي و همکاري در مسير توسعه کشور گام برداشت.
عضو هيئت رئيسه اتاق تهران تصريح کرد: سرمايه گذاري خارجي در صنعتهاي پالايشي و پتروشيمي جذابيت و کارکرد مطلوبي دارد و جذب سرمايه گذاري خارجي در همه بخشهاي صنعت نفت کشورمان يک راهبرد ملي است.
وي ادامه داد: قابليتهاي موجود دربخش خصوصي براي جلب سرمايه خارجي همزمان با حمايت دولت مي تواند زمينه را براي حضور و فعاليت سرمايه گذاران خارجي تسهيل کند و بدون ترديد ايران کشوري مناسب و مطمئن براي سرمايه گذاري است.
∎