شناسهٔ خبر: 61078340 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

دو روز در لرستان عزای عمومی اعلام شد

حجت‌الاسلام سید شکرالله طاهری دعوت حق را لبیک گفت

روح پاک و مطهر مبارز خستگی‌نا‌پذیر؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدشکرالله طاهری عصر روز یکشنبه در سن 88 سالگی به لقاءالله پیوست.

صاحب‌خبر -
 
 
 
خرم‌آباد- خبرنگار کیهان: 
 
حجت‌الاسلام سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم‌آباد و فرهاد زیویار استاندار لرستان با صدور اطلاعیه مشترک، دو روز عزای عمومی در استان اعلام کردند.
برپایه این گزارش پیکر شادروان طاهری عصر روز سه‌شنبه ساعت‌ 5 از مسجد صاحب‌الزمان(عج) خرم‌آباد تشییع و در محوطه حوزه علمیه کمالیه این شهر به خاک سپرده می‌شود.
سید شکرالله طاهری فرزند سید روح‌الله در سال 1314 هـ. ش برابر با 1354 هـ. ق در خانواده­ای متدین در یکی از روستاهای ‏خرم‌آباد ‏دیده به جهان گشود. ‏ 
وی تحصیلاتش را از مکتب‌خانه‌ای در زادگاهش آغاز کرد و علوم متداول و قرآن را نزد پدرش سید روح‌الله طاهری که ‏فردی ‏متدین بود، آموخت. دایی ایشان حجت‌الاسلام حاج سیدحسین تقوی در تشویق ایشان به تحصیل علوم حوزوی نقش بسزایی ‏داشت.
 حجت‌الاسلام طاهری مقدمات و سطوح عالیه رادر حوزه علمیه خرم‌آباد از محضر مرحوم آیت‌الله روح الله کمالوند‌، ‏آیت‌الله ‏شهید سید اسدالله مدنی آموخت. سپس خارج فقه و اصول را نیز از محضر آیت‌الله صادقی کسب فیض کرد.‏ 
 مبارزه علیه طاغوت با توزیع اعلامیه‌های امام، سخنرانی‌های افشاگرانه، تبعید به کردستان و فارس توسط ساواک نیز از جمله مبارزات این سید جلیل‌القدر است. 
 با قیام پانزده خرداد1342 به همراه آیت‌الله کمالوند و شهید آیت‌الله مدنی به مبارزه پرداخت و همان سال‌های نخست ‏قیام؛ ‏رساله امام خمینی(ره) را با پوشش (رساله آیت‌الله حکیم) در بین مردم توزیع نمود. ‏ 
در بیست و سه دی‌ماه ۱۳۴۶طبق گزارش ریاست سازمان اطلاعات و امنیت لرستان سرهنگ شباب به ریاست ساواک کل ‏کشور، حجت‌الاسلام طاهری عطیه به اصطلاح ملوکانه راپس فرستاد. 
 در سال 1356 به دنبال تشدید تظاهرات علیه رژیم طاغوت، حجت‌الاسلام والمسلمین سید شکرالله طاهری در چهلم شهدای تبریز به سازمان ساواک احضار شد و به ‏همراه  تعدادی از دیگر علما به دستور ساواک همراه آیت‌الله باریک‌بین و ‏آیت‌الله عبدالرحیم ربانی شیرازی ‏به شهرستان سردشت تبعید گردید. ‏ 
 حجت‌الاسلام طاهری به علت فعالیت‌‌ها و مبارزه مردمی از سردشت به اقلید فارس تبعید شد که در مسیر تبعید چند روزی به همراه ‏خانواده ‏در منزل آیت‌الله صدوقی در یزد اقامت گزید. سپس همراه دیگر علما به اقلید فارس تبعید شد. در آن زمان ‏ملاقات ‏کوتاهی با مقام معظم رهبری‌، معظم‌له جویای حال شهید سید فخر‌الدین رحیمی از ایشان شدند.‏ 
 ایشان همواره با پای پیاده در معابر از جمله حوزه علمیه تردد می‌کرد. و در بین عامه مردم و جریان‌های مختلف سیاسی - انقلابی از مقبولیت و محبوبیت ‏خاصی برخوردار بود. ‏
حجت‌الاسلام طاهری امام جماعت مسجد بازار خرم‌آباد و اولین رئیس ‌شورای نگهبان لرستان؛ قبل و بعد از انقلاب اسلامی به تدریس علوم دروس حوزوی از جمله لمعه‌، مکاسب‌، محرمه،کفایه الاصول‌، رسائل‌، اصول فقه مظفر، ادبیات عرب، سیوطی‌، مختصر المعانی و مطول و مقدمات پرداخت. 
 حجت‌الاسلام طاهری عضو فعال کمیته انقلاب اسلامی در اول انقلاب بود وسپس به تدریس دروس عقیدتی سپاه‌، ارتش و جهاد سازندگی پرداخت و از موُسسان و فعالان حزب جمهوری اسلامی لرستان بود.
حضور فعال در میان رزمندگان اسلام در مقاطع مختلف هشت سال دفاع مقدس و سفرهای تبلیغی در ماه‌های محرم‌، صفر و رمضان به شهرستان‌های مختلف استان لرستان و استان‌های همجوار از جمله تلاش‌های این روحانی خستگی‌ناپذیر بود.

نظر شما