شناسهٔ خبر: 61025596 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تجارت نیوز | لینک خبر

دلار به کف قیمت خود رسید؟/ تحرکات دلاری از چه زمان آغاز می‌شود؟

توقف اخبار مذاکرات هسته ای سبب شده معامله‌گران ارز نگران افزایش قیمت دلار باشند. قیمت دلار امروز 10 تیر 1402 چقدر است و روند قیمت دلار چگونه است؟

صاحب‌خبر -

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار امروز دهم تیر ماه به 49 هزار و 500 تومان رسید. اما در کانال‌های تلگرامی قیمت دلار فردایی رو به افزایش است و در آستانه کانال 50 هزار تومان ایستاده است. اما آیا قرار است دلار گران شود؟

قبل از آغاز جو خبری در خصوص شروع مذاکرات هسته‌ای قیمت دلار در محدوده 51 تا 52 هزار تومان بود و کارشناسان اقتصادی معتقد بودند که قیمت دلار در همین محدوده باقی خواهد ماند. اما با شروع خبردرمانی‌های دولت، قیمت دلار کمی کاهش یافت و اگرچه تا 46 هزار تومان هم آمد، اما در این کانال ماندگار نشد.

قیمت دلار امروز 10 تیر 1402

در یک ماه گذشته متوسط قیمت دلار در محدوده 48 تا 49 هزار تومان بوده و حتی با وجود خوابیدن جو خبری برجام، قیمت دلار خود را در همین محدوده حفظ کرده است. علی طباطبایی کارشناس اقتصادی به تجارت‌نیوز می‌گوید: «کف قیمت دلار محدوده ۴۹ هزار تومانی است. اگرچه ممکن است در میان مدت قیمت دلار از این رقم بالاتر برود. اما این افزایش در میان مدت رخ می‌دهد و نه در کوتاه مدت.»

به نظر می‌رسد که بازار هم ثابت کرده که در شرایط کنونی، قیمت دلار به رقم پایین‌تر نمی‌رسد و کف قیمت دلار کانال 49 هزار تومان است. البته کارشناسان اقتصادی معتقدند که قیمت دلار می‌تواند به ارقام پایین‌تری هم برسد اما مشروط به اینکه برجام به نتیجه برسد. اگر چنین باشد باید انتظار قیمت دلار 40 هزار تومان را هم داشت. اما اگر چنین نباشد، دلار اکنون در کف قیمتی خود است.

پیش بینی قیمت دلار در روزهای آینده

این کارشناس اقتصادی هم می‌گوید: «با تمام تلاش‌های بازارساز دلار باز هم مسیر صعودی خود را خواهد رفت. یکی از دلایل آن نیز این است که صنایع بالادستی کشور، خودشان را با دلارهای قیمت بالاتر وفق می‌دهند. بعید می‌دانم کاهش دستوری قیمت دلار جواب دهد.»

البته برخی از کارشناسان هم معتقدند که قیمت کنونی دلار کمتر از ارقام فعلی است و بازار حباب دارد. از آن جمله حمید‌رضا جیهانی دیگر کارشناس اقتصادی به تجارت‌نیوز گفت: «قیمت دلار به لحاظ ارزشی نسبت به ریال حباب دارد؛ به همین دلیل کسانی که حرفه‌ای‌تر رفتار می‌کنند باید از بازار خارج شوند و در بازار جایگزین منتظر بمانند تا قیمت‌ها اصلاح شود.»

جیهانی اظهار کرد: «در حال حاضر رفتارهای هیجانی و شیدایی مردم، با پمپاژ احساسات زیاد همراه است. از سوی دیگر فعالیت‌های زیرساختی دولت و نتایج اقتصادی آن اثرات بلندمدت دارد و هنوز ثمرات خود را نشان نداده است.»

بر این اساس باید گفت بازار همچنان در حالت انتظار است تا سیگنال‌های خارجی را بگیرد و بر آن اساس قدم بعدی خود را بردارد. اما از طرف دیگر، سیگنال های سیاسی مدام در حال تضعیف است و هر روز سیگنال‌های کمتری شنیده می‌شود و حتی برخی از خبرها از توقف مذاکرات و به نتیجه نرسیدن آن گزارش می‌دهد.

اما احتمالا کم کم بازار از این حالت انتظاری خارج می‌شود. برخی از کارشناسان معتقدند که بازار به زودی از حالت انتظار خارج می‌شود، اما برخی دیگر می‌گویند فعلا محرک کاهشی و یا افزایشی خاصی در بازار وجود ندارد و تحرکات دلاری از نیمه دوم سال آغاز می‌شود.

نظر شما